Burun estetiği için herhangi bir mevsim kuralı vb bulunmuyor. Yani yılın 365 günü uygulanabilir bir operasyondur. Ancak yaz aylarına denk gelen operasyonlarda operasyon sonrası konfor ve iyileşme süreci için birkaç noktaya dikkat etmek gerekiyor.
Şunu belirtmeliyim ki 'yaz aylarında burun ameliyatı olmaz' algısı tümüyle yanlıştır. Kışın yapılan ameliyatlarla yazın yapılan ameliyatlar arasındaki komplikasyon oranı benzerdir. Literatürde yazın yapılan ameliyatlarda sorun yaşama oranının yüksek olduğuna dair bir bulgu da yoktur.
Sıcak Havadan Uzak Durun: Yaz aylarında burun estetiği ameliyatı yaptırdığınızda hızlı bir iyileşme için, sıcaklığın çok yüksek olduğu dış mekanlarda çok fazla zaman geçirmekten kaçınmalısınız. Çünkü fazla sıcak hava, burundaki şişmeyi artırabilir ve hatta kanamaya neden olabilir.
Fakat her bireyin anatomik yapı farklılığı olduğundan, burun estetiği kişiye özel uygulanmalıdır. Yapılan estetik operasyon genel olarak her mevsim uygulanabilir. Ancak burun estetiği yapılması için en uygun dönemin kış ve bahar ayları olduğu söylenebilir.
Kış aylarında hem güneşe daha az maruz kalınması hem de havanın serin olması bu nedenle avantajlı bir durumdur. Havanın serin olması aynı zamanda daha az ödem oluşması nedeniyle de önemlidir. Ocak ayında yapılmış bir burun estetiğinde haziran ayında neredeyse tam iyileşme sağlanmış olmaktadır.
İlgili 27 soru bulundu
Umut Zereyak, “Son yıllarda en yaygın estetik operasyonlar arasında yer alan burun estetiği operasyonu artık kadınlar kadar erkeklerinde rağbet ettiği bir operasyon oldu. Burun estetiği için herhangi bir mevsim kuralı vb bulunmuyor. Yani yılın 365 günü uygulanabilir bir operasyondur.
Burun müdahalesinden 5 ile 7 gün sonra belirgin ödem kalmaz ve şişlikler büyük oranda inmiş olur. Burundaki ödemin tamamen inmesi ve burnun son halini alması ince derili kişilerde 6 ile 12 ay kadar zaman alırken kalın burun derisine sahip bireylerde bu süre daha uzundur ve 1 ile 2 yıl kadar zaman alabilmektedir.
6. aydan sonra sonuca en yakın görünümleri elde etmek mümkündür. İlk 6 ay içerisindeki burun görünümü aynı şekilde kalmayacak ve burun yapısı gittikçe yerine oturacaktır.
İşe başlama tarihi yapılan işe göre değişmekte ise de genellikle hastalarımız işe başlamak için bandajlarının söküldüğü 1. haftayı beklemektedirler. Ameliyat sonrası 3. gün rahatlıkla uçağa binilebilmektedir. Hafif sporlara iki hafta sonra başlanabilirken daha ağır sporlar 1-1.5 ay sonra yapılmalıdır.
Bu sayede ödem ve şişlik riski azalırken, iyileşme süreci daha hızlı ilerler. Ancak uzman doktorunuzun onayıyla ve belirli bir süre sonra (genellikle ameliyatın üzerinden 6 hafta geçtikten sonra) yan yatmaya başlayabilirsiniz.
Ameliyattan 2 gün sonra baş geriye alınarak duşa girilebilir. 1 hafta sonra rahat duş alınabilir. 1, 3 ve 6'ıncı ay ile 1'inci sene kontrolleri aksatılmamalıdır.
Havaların sıcak olması, burun ameliyatı için bir engel değildir. Çok sıcak havalarda da burun estetiği ameliyatı yapılabilmektedir. Ameliyat sonrası burun derisi hassaslaşacağı için “uzun süre güneş altında kalınacağı zaman güneş koruyucu krem kullanılması” gerekmektedir.
Genel olarak burun ameliyatları sonrasında doktorlar en az iki hafta süreyle güneş ışınlarından korunmayı öneriyorlar. Güneş ışınlarının zararlı ışınlarından korunmak özellikle burun bölgesinin iyileşme sürecinde olumlu yönde etki ediyor.
Estetik burun ameliyatı olan hastaların çoğu iki gün içerisinde ayağa kalkıp dolaşır ve ameliyattan bir hafta sonra okula veya çok yorucu olmayan iş hayatına dönebilir.
Burun Estetiği Yapmayı Planladığımız Birçok Hastanın En Sık Sorduğu Soruların Başında Ameliyat Sonrasında Burun Ucum Düşecek Mi? Her doktorun rinoplasti ameliyatında kullandığı ameliyat tekniğine göre burun ucunda düşme bir miktar olur ve bu düşme miktarı kişinin cilt kalınlığına ve iyileşme durumuna göre değişir.
* 3 hafta süreyle burna sert bir şekilde dokunulmaması, ilk 6 hafta buruna darbe gelme ihtimali olan aktivitelerden kaçınılması gerekir. * 6 hafta boyunca gözlük kullanılmaması, daha sonraki dönemde hafif çerçeveli gözlükler kullanılması önerilir.
Burun ameliyatı sonrasında üst dudak hareketsizliğinin geçmesi 2 hafta kadar sürebilir. Bu sürecin ardından eski gülüşünüze de kavuşabilirsiniz.
Burun estetiği sonrası cinsel ilişki için en az 1 hafta beklenmelidir. Daha sonrasında da vücudu çok fazla yormamaya dikkat edilmeli ve sert hareketlerden kaçınılmalıdır.
Burun estetiği ameliyatı, mevcut duruma göre belirlenen ameliyat seyrine göre şekillenecek ve buna göre bir süre sonunda tamamlanacaktır. Bu da 2 ile 2,5 saat arasında bir süre demektir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte, ortalama olarak bir burun estetiği ameliyatının bu süre zarfında tamamlanması gerekir.
* Aşırı güneş, hamam, sauna, solarium operasyondan sonraki 3 ay boyunca önerilmez. Dilediğiniz zaman ılık banyo yapmakta sakınca yoktur. * 3 ay boyunca burnunuza sert darbeler almaktan kaçınınız.
Burun estetiği ameliyat esnasında gözde kuruluk yaşanmasın diye krem sürülebilir.
Ameliyatın ilk 1 yılındaki asimetrik görünüm:
İlk 10 günde bu asimetri hastayı çok rahatsız edebilir. Ancak aylar geçtikçe burun iyileşir ve ödemleri iner. Sonuç olarak burun delikleri giderek simetrik bir görünüm alır. Ayla geçtikçe hastalar daha mutlu olur.
Burun Ameliyatı Narkozu Etkisi ne Zaman Geçer? Burun ameliyatı sonrasında narkoz etkisi hastanın bünyesine bağlı olmakla beraber ortalama 2 ile 3 saatte geçer.
Ameliyat sonrası 2 hafta spor yapmayınız.
Pansumanları ıslatmadan yüzünüzü yıkayabilirsiniz. 1 hafta boyunca saçlarınızı yıkamayın, kuaförde saç yıkatır gibi yıkayabilirsiniz. Burun tamponlarınızı ve dış pansumanı ıslatmayın. 1 hafta boyunca aşırı gülmekten ve abartılı mimik hareketlerinden kaçının.
Estetik burun ameliyatlarında ameliyattan sonraki ilk 48 saat dinlenmeniz, alın ve yanaklara her saatte bir 10 dk. soğuk (buz) uygulaması sizi rahatlatacak, şişlik ve morluklarınızı sınırlayacaktır. (geceler dahil) Üçüncü günden itibaren şişlik ve morluklar hızlı bir şekilde geçmeye başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri