Turistlerin en çok tercih ettikleri şal bizim 'Hammavi' dediğimiz şaldır. Bu şalın üzerindeki desenler yüzyıllar öncesinden beri var. Gelen her misafirimize bir Mardin bağlaması yapıp gönderiyoruz.
Mardin Yöresel Şalı olarak tabir edilir. 4 Mevsim Kullanış Rahatlığı. Kaymaz , Terletmez , Üst düzey dokumaya sahiptir. Makineye atılır, Renk Atmaz.
Mardin #midyatda çekilen hercai dizisinin mekanlarından #reyyan ın evi olarak kullanılan konak önünde #hammavi #başörtüsü bağladık #şal #şadoğlukonağı Şal #hamavi olarak da isimlendiriliyor.
Hamavi kelimesi, Mardin'de yaşayan halkın dilinde "ham" yani sıcak anlamına gelir. Bu şal, soğuk kış aylarında sıcak tutması için üretilmiştir. Geleneksel Mardin evlerinde yapılan hamavi şallar, özellikle kadınlar tarafından sıkça kullanılmaktadır. Hamavi şalların yapımında genellikle koyun yünü kullanılır.
Sık dokusu ve ipekli yapısı ile dikkatleri üzerine çeken tafta şal, tesettür giyimin başını çeken başörtüsü modelleri arasında sıklıkla tercih edilen bir şal türüdür. Tafta şal modelleri, farklı renk, ebat ve tasarım seçenekleri ile Sefamerve dokunuşunu arkasına alarak beğeninize sunulmaktadır.
İlgili 36 soru bulundu
Paşmina ile kaşmir yünü veya ipekle kaşmirin karışımdan oluşmuş bir yünden ve geleneksel olarak dokunmuş bir şaldan bahsetmekteyiz. Bunlardan ayrı olarak paşmina adı altında başka bir doğal tekstil malzemesi bulunmamaktadır. Paşminalar, kaşmir yününden üretilip elde dokunmuş, muazzam şık ve rengarenk şallardır.
Doğal liflerden üretilen viskon şal çeşitleri, zarif görünümü ve rahat yapısıyla dikkatleri üzerinde toplar. Tesettür giyimin önemli parçaları arasında olan şallara farklı bir görünüm kazandıran viskon, nefes alabilen yapısı sayesinde kullanıcılarına konfor vadeder.
Krep şal, hafif ve yumuşak bir dokuya sahip, ince bir kumaş türüdür. Genellikle pamuk, ipek veya sentetik liflerden yapılmaktadır. Şal olarak kullanıldığı gibi kıyafetlerin de yapımında kullanılabilmektedir.
Pamuk kraş şal, hafif ve yumuşak bir dokuya sahip, pamuklu kumaştan yapılan bir tür şaldır. Kraşlanmış bir dokuya sahip olduğu için hafif kırışıklıklar ve dalgalı bir görünümü vardır.
İpeksi Jakar Şal serisi, üretiminde pamuklu iplik kullanılan ve yumuşak bir kumaşı olan şal serisidir. Bununla birlikte oldukça hafif ve konforludur. Jakar şal modelleri, geometrik desenleri, retro desenleri, baklava deseni, line desenli ve daha pek çok modelde bulunmaktadır.
Bambu şal, doğal bambu elyaflarından üretilen bir şal türüdür. Bambu şal, hafif, yumuşak ve nefes alabilen bir kumaşa sahiptir. Bu nedenle, boynu sıcak tutmak, terlemeyi önlemek ve modaya uygun bir aksesuar olarak kullanmak için tercih edilebilir.
Her mevsim kullanabileceğiniz medine ipeği şallarımız, başta kaymaz, ütülemeden de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Elde Soğuk suda yıkayınız.
Viskon kumaşlarının içeriğinde viskon maddesi yer almaktadır. Viskon ham maddesi ise kayın ağaçlarından elde edilmektedir. Yapı aşamasında sıvı halde bulunan viskonun şekillendirilmesi oldukça kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Bunun nedeni ise içeriğinde selüloz oranının oldukça yüksek olmasından kaynaklanmaktadır.
Viskon Kumaş Naylon mu? Kumaş naylon değil doğal bir kumaştır ve genellikle pamuk, ipek veya keten gibi doğal liflerden üretilir.
Pamuk Caz Şal - Pudra
Hafif buruşuk pamuklu dokudur, ütü istemez. Şekil alması kolaydır,iç göstermez, baştan kaymaz, tok duruşa sahiptir. 4 mevsim kullanıma uygundur.
Himalayalar'da anlatılan bir hikayeye göre "paşmina", kaşmir keçisinden daha yumuşak tüylere sahip olan paşmina keçisinden elde edilmekteymiş. Bu yalnızca bir rivayet olmakla beraber, paşmina kelimesinin köklerine baktığımızda farsçada yün anlamına gelen "paşm" kelimesine dayandığını görürüz.
Pamuklu yapısı ve yumuşak tuşesi sayesinde Pamuk severlerin gözdesi olan bir seri. Günlük kombinlerdeki rahat kullanımı ve tüm gün bozulmayan yapısı sayesinde en çok tercih edilen serilerimizden. Rahat kullanımı ve kendinden kırışık ütü gerektirmeyen yapısı ile #takçık konforunu yaşayın.
İnce iplikten meydana getirilen kumaşlar genellikle gömlek ve elbise yapımında kullanılır. Kalın ve sık dokunmuş olan materyallerle daha çok ceket ve pantolon üretilir. Pamuk oranı %100 olan poplin kumaşlar sadece elbise yapımında kullanılmaz. Yastık yüzü ve nevresimler de bu materyalden imal edilebilir.
Pes kumaş nedir sorusunun yanıtı merak edilebilir. Pes kumaş, aslında polyester iplik olarak bilinen kumaş türüdür. Yani bu kumaş türünün kısaltması olarak kullanıcıların karşısına çıkmaktadır. Pes kumaş tekstil ürünlerinde sıklıkla tercih edilen kumaş türleri arasında gösterilmektedir.
Ham keten kumaş, keten liflerinin doğrudan dokuma işlemine tabi tutulmamış haliyle adlandırılır. Keten bitkisinin saplarından elde edilen liflerin işlenmemiş formudur. Bu kumaşın doğal rengi, keten bitkisinin doğal rengi olan beyaz veya bejdir.
Rayon eşarp kumaşı, polyester kumaştan üretilir. Ancak görünümü ve dokusu ile ipek eşarpları anımsatır. Polyester kumaştan elde edilen rayon eşarp, kesinlikle kayma sorunu yaşatmaz. Fiyat olarak da gayet makul olduğundan tesettürlü kadınlar tarafından sıkça tercih edilir.
Hafif buruşuk pamuklu dokudur, ütü istemez. Şekil alması kolaydır,iç göstermez, baştan kaymaz, tok duruşa sahiptir. 4 mevsim kullanıma uygundur. Çamaşır suyu vb. ürünler kullanmayınız.
Özellikle kış mevsimlerinde tercih edilen yün eşarplar, kayma yapmayan özellikleriyle ön plana çıkarlar. Yün eşarplar dışında rayon eşarp, twill eşarp, keten eşarp, penye eşarp, bambu eşarp gibi eşarp modelleri de kayma yapmayarak gün boyu rahatlık sunarlar. Kaymayan eşarp ve şal kumaşları hangileridir?
Keten Pamuk Şal Kumaşı
Ağırlık hissettirmeden gün boyu kullanılabilen bu kumaştan üretilen şallar, çok rahat ürünlerdir. Terletmeyen ve kayma yapmayan keten pamuk şallar, aynı zamanda dört mevsim kullanım için de uygundur. Hem özel günlerde hem de günlük kombinlerde rahatça kullanılabilir.
Bambu şal özellikleri arasında rahatlıkla hareket etmek yer alır. Bambu şal kafanın etrafını sarmasından dolayı kolayca açılmaz ve bu da rahat hareket etmenizi sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri