Bozulmaya başlayan margarinlerin dış kısımlarında sarı bir tabaka oluşur ve bu tabaka gittikçe kalınlaşmaya başlar. Aynı zamanda margarinin kokusu ve lezzeti de değişir. Bu sebeple margarinin, buzdolabında sekiz-on günden fazla tutulması tavsiye edilmez.
Taze otları derin dondurucuda saklamak taze kalmalarına neden olabilir, doğru saklama şartları ile derin dondurucuda 12 aya kadar muhafaza edilebilir.
Bu kadar yüksek oranda yağ ile minimum miktarda su bir araya geldiğinde, bakteri üremesi için gerekli ortam oluşmuyor. Bir başka deyişle yağın durumu peynir ve yoğurttan farklı. Öte yandan açıkta bırakılan yağın tadı bir süre sonra acılaşıyor. Ancak bunun için en az bir hafta beklemek gerekiyor.
Margarinin dış görünüşü ile birlikte kokusu ve renginin de zamanla değişmesi bozulduğu yönünde bir işarettir. Yaklaşık on günlük bir süre sonunda margarinin bozulmuş olduğu anlaşılır. Daha uzun süre kullanabilmek için margarini buzluk bölümüne alabilirsiniz.
TETT, bir ürünün uygun koşullarda saklandığında hangi tarihe kadar tüketilebileceğine dair bir tavsiyedir. O tarih geçse dahi, ürün kontrol edilerek tüketilebilir. SKT ise ürünün son kullanılabileceği/tüketilebileceği tarihi ifade eder. Bu tarih geçtiğinde, ürün kesinlikle kullanılmamalıdır.
İlgili 30 soru bulundu
Aynı zamanda margarinin kokusu ve lezzeti de değişir. Bu sebeple margarinin, buzdolabında sekiz-on günden fazla tutulması tavsiye edilmez. Eğer daha uzun süre muhafaza edilmesi gerekiyorsa, tıpkı tereyağı gibi derin dondurucuya kaldırılmalıdır.
Saklama Koşulları
+14 ºC'ye kadar buzdolabında saklayın.
Margarin, tereyağına kıyasla “iyi”, yani çoklu doymamış ve tekli doymamış yağlar yönünden de yüksektir.
Ülker Teremyağ Yemek&Hamurişi ürünü aslında bir margarin. Üründe hiç tereyağı bulunmazken, bunun yerine yapay tereyağ aroma vericisi eklenmiş. Üründe ayrıca koruyucu ve renklendirici katkı maddeleri bulunuyor. Ürün 625 ml'lik şişelerde satışa sunuluyor.
Kısa süreli depolamalar için depo sıcaklığı 5 oC'de tutulmalıdır. Uzun süreli depolamalar için hızlı soğutma yöntemleri ile 12 saat boyunca -8 °C ardından -18 °C'de %80-85 bağıl nemde depolanmalıdır.
Ayçiçek yağı, kapağı açılmadan 12 aya kadar muhafaza edilebilir. Ancak eğer kapağı açıldıysa 1-2 ay içerisinde tüketilmelidir. 1-2 ay içinde tüketilmeyen ayçiçek yağında, kanserojen maddeler açığa çıkabilir. Rutubetli ve nemli ortamlarda daha kısa sürede bozulabilir.
Cam kavanoza süzmüş olduğunuz kullanılmış yağı, dışarıda değil dolapta saklamanız gerekir. Çünkü ışık, yağda oksitlenmeye sebep olacağından besin zehirlenmelerini beraberinde getirebilir.
Tereyağını o bölmede tutun veya yoksa, keskin kokusu veya tadı olan yiyeceklerden mümkün olduğunca uzakta saklayın. Hem tuzlu hem de tuzsuz tereyağı buzdolabında yaklaşık 3 hafta taze olarak kalacaktır. Yakında kullanmayacaksanız, kalıcı tazelik için tereyağını iki kez sarın.
Tereyağı buzdolabında nasıl saklanır? Tereyağını Koroplast Kilitli Poşet içerisine yerleştirin ve poşetin havasını alın. Buz dolabına koyun. 8-10 gün arasında tüketilmesi önerilir.
Buzdolaplarının genel ısısı 0 ila 4 derece arasında değişir. Bu ısıda tereyağları uygun koşullar sağlandığı müddetçe 1 aya kadar ilk günkü kadar taze bir biçimde dayanabilir. Uygun koşullardan kasıt ise kesinlikle hava almayan bir kabın içinde, mümkünse paketli bir biçimde ve sabit bir ısıda muhafaza etmek.
Daha önce duymamış olabilirsiniz belki ama ne tereyağ ne de margarin %100 yağdan olur. İkisinde de yağ dışında maddeler bulunmaktadır. Bu tereyağda süt/su ve çeşitli vitaminlerken margarinde su/süt ve çeşitli katkı maddeleridir. Tereyağın yağ oranı %80-81 civarındadır.
Ürün, Teremyağ'ın lezzetini sütün en kıymetlisi kaymakla birleştiriyor. Bu sayede kahvaltılarda, yemeklerde, hamur işlerinde beklentilerin ötesinde yepyeni ve zengin bir lezzet sunuyor.
Gerçek tereyağı tek parçada ufalarak erir, eğer parçalara ayrılarak eriyorsa o tereyağı değil margarindir. Gerçek tereyağını, mutfağınızda oda sıcaklığında bıraktığınızda asla tamamen erimez sadece yumuşar. Ne kadar yumuşarsa yumuşasın şeklini de bozmaz. Eğer bir müddet sonra su gibi erimişse gerçek değildir.
Çoğu margarin türü, çoklu doymamış yağda yüksektir. Kesin miktar, onu üretmek için hangi bitkisel yağların kullanıldığına bağlıdır. Örneğin, soya fasulyesi yağı bazlı margarin yaklaşık %20 çoklu doymamış yağ içerebilir. Çoklu doymamış yağ genellikle sağlıklı kabul edilir.
Eğer daha bisküvi kıvamında, daha tok kurabiyeler elde etmek istiyorsanız tercihinizi kesinlikle margarinden yana kullanın. Ama ''Benim kurabiyemin dokusu yumuşacık olsun, ağza atıldığında dağılsın'' diyorsanız mutlaka tereyağı kullanın. Margarin daha fazla su içerdiği için daha dayanıklı hamurlar elde etmenizi sağlar.
Haşlanacak makarnanın miktarına göre, 8-10 misli su kullanılır. Yapışmayı önlemek için 500 gramlık bir paket makarnaya, en az bir çorba kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı sıvı yağ veya margarin eklenir.
Son kullanma tarihi geçmiş ayçiçek yağının, sağlığa direkt olarak bir zararı-etkisi söz konusu değildir. Ancak son tüketim tarihi geçtikten sonra yağda, acı bir tat oluştuğu için bu halde tüketen kişilerde mide rahatsızlıklarını tetikleyebilir.
Bir bardağa sığacak ölçü ve ebatltereyağı ya da margarini kesin ve bir tabak üzerine koyun. Bardağınıza kaynar su doldurup 2 dakika bekletin ve suyu dökün hızlıca bardağı tabak üzerindeki yağa kapatın. Dakikalar sonra tereyağının oda sıcaklığına geldiğini görürsünüz.
Kahvaltılık margarinle tereyağı arasında ciddi fark var. Pilav yapacak veya kahvaltıda ızgara ekmeğe margarin sürerseniz sorun yok.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri