Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Marka başvurusu neden reddedilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Marka başvurusu neden reddedilir?

Marka tescil başvurularının reddedilme nedenleri genel olarak marka araştırma işlemlerinin detaylı yapılmamasından kaynaklıdır. Yani marka başvurusu yapılmadan önce detaylı bir şekilde marka sorgulama işleminin yapılmaması marka red sonucunu doğurabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkticaret.net

Marka başvurusu reddedilirse ne olur?

TPE kötü niyetli tescile itirazı yerinde bulursa tescile başvuruyu reddeder. Bu durumda başvuru sahibi karara itiraz edebilir. Buna karşın tescile itiraz reddedilirse başvuru tescil olunarak Resmi Marka Gazete'de ilan olunur. Bu durumda itiraz sahibinin bu karara karşı iti- raz etmeye hakkı vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tbbdergisi.barobirlik.org.tr

Marka başvurusuna itiraz gelirse ne olur?

Marka tescil başvuru sahibi, itiraz üzerine verilen red kararına itiraz ederse, dosya ''Yeniden İnceleme Değerlendirme Kuruluna'' gider. Her iki durumda da ''Yeniden İnceleme Değerlendirme Kuruluna'' giden dosya kurul tarafından her iki tarafın itirazları ve gerekçeleri ele alınarak bir karar verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: liderpatent.com.tr

Kuruluş Tescil talebi neden reddedilir?

Sınai Mülkiyet Kanunu'nun 6. maddesinde nispi ret nedenleri belirtilmiştir; Tescil başvurusu yapılan markanın, tescil edilmiş veya önceki tarihte başvurusu yapılmış markayla aynılığı veya benzerliği ve kapsadığı mal veya hizmetlerin aynılığı/benzerliği varsa başvuru reddedilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Marka olarak kullanımı yasak olan durumlar nelerdir?

Mal veya hizmetin niteliği, kalitesi veya üretim yeri, coğrafi kaynağı gibi konularda halkı yanıltacak işaretler marka olarak tescil edilemez. Yetkili mercilerden kullanmak için izin alınmamış işaretler marka olarak tescil edilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avrupapatent.com.tr

MARKA NEDİR VE MARKA TESCİL BAŞVURUSU HANGİ HALLERDE REDDEDİLİR ?

İlgili 21 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kimler marka başvurusu yapabilir?

Türkiye'de marka tescil işlemlerini sadece Türk Patent ve Marka Kurumu siciline kayıtlı, her yıl kaydını yenileyen, mesleki sorumluluk sigortası primini ödeyen YETKİLİ marka vekilleri yapabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kutelmarkatescil.com

Kimler marka başvurusunda bulunabilir?

Kimler Marka Başvurusunda Bulunabilir? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yerleşim yeri olan veya sınai ya da ticari faaliyette bulunan gerçek veya tüzel kişiler. Paris Sözleşmesi veya Dünya Ticaret Örgütü Kuruluş Anlaşması hükümleri dahilinde başvuru hakkına sahip kişiler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: markatescilim.com

Marka tescil başvurusu hangi durumlarda reddedilir?

(6) Tescil başvurusu yapılan markanın başkasına ait kişi ismini, ticaret unvanını, fotoğrafını, telif hakkını veya herhangi bir fikri mülkiyet hakkını içermesi hâlinde hak sahibinin itirazı üzerine başvuru reddedilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yetkinpatent.com.tr

Marka tescilinde mutlak red nedenleri nelerdir?

Mutlak red nedenleri, esas itibariyle, herhangi bir ayırt etme gücü bulunmayan veya ticaret alanında ticaret alanında herkesin kullanımına açık tutulması gereken işaretlerin ya da halkı yanıltıcı, kamu düzenine, dini değerlere ve genel ahlaka aykırı düşen markaların tescil edilmesini önlemeye yöneliktir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozgunlaw.com

Tescil talebinin reddi halinde mahkemeye başvurma süresi ne kadardır?

MADDE 39 – (1) Başvuru yapan, Kanunun 38 inci maddesi çerçevesinde reddedilen başvuruyla ilgili olarak, kararın bildirim tarihinden itibaren iki ay içinde, itiraza ilişkin gerekçelerin belirtildiği imzalı itiraz formunu elektronik ortamda doldurarak Kuruma itiraz edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Marka başvuru süreci ne kadar sürer?

Marka Başvurusu itiraz olmadığı takdirde Başvuru tarihinden İtibaren 6-8 ay içerisinde sonuçlanmaktadır. Marka koruma süresi 10 yıldır. Süresi sona eren marka yenilenebilir. Yenileme süresi 10 yılın bitimine 6 ay kala yapılırsa ödenecek harç düşük olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: neomarkpatent.com.tr

Marka başvurusuna kimler itiraz edebilir?

Marka başvurusu yaptığınızda, markanızın tescilinde sakınca gören tarafların itiraz etmeleri mümkündür. Bu başvurunun tescilini istemeyen taraflar, marka başvurusunun bültene çıkması ve 2 aylık ilan süresi içinde itiraz edebilir, TÜRKPATENT Kurumu'nun, yapmış olduğunuz başvurunun reddini talep etme hakları mevcuttur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: donusumpatent.com.tr

Marka başvurusu kaç TL?

TÜRKPATENT'in, "2023 Yılında Uygulanacak Ücret Tarifesine İlişkin Tebliği", Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre, e-Devlet üzerinden yapılan patent ve faydalı model başvuru ücretleri 26,78 lira, marka tescil ücreti 707,71 lira, coğrafi işaret ve geleneksel ürün başvuru ücretleri 9,83 lira oldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Marka itiraz süreci ne kadar sürer?

Başvuru TPE tarafından incelenir ve yayına çıkar itiraz süreci üç aylık dönemi kapsar. Tescil süreci itiraz gelmezse hemen tamamlanır üç ay sonunda ancak itirazların gelişi ve TPE'nin tekrar karar vermesinden sonra süreç şekillenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egemark.net

Marka başvurusu muvafakat talebi nedir?

Muvafakatname, bir marka başvurusunun önceki marka sahibinin başvuru tesciline açıkça onay verdiğine ilişkin belgedir. Bu belge noter tarafından onaylanmalı ve kuruma sunulmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eduhukuk.com

Marka tescili olmadan satış yapılır mı?

Hiçbir şey olmaz. Her sabah yine dükkanınızı açabilir, müşterilerinize verdiğiniz hizmeti vermeye devam edebilir, şu an yaptığınız ne varsa aynen yapmaya devam edebilirsiniz. Teknik olarak markanızı tescil ettirmeye hiç ihtiyaç yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: interpatent.com.tr

Şahıs olarak marka tescili yapılır mı?

Türk Patent Enstitüsü gelen marka tescil başvurularını değerlendirir. Hali hazırda benzer bir isim,sembol,şekil,ürün vs. yok ise o ürünün marka tescilini yapar. Ayrıca kurum müracaatları yaparken, sizin kim olduğunuzla ilgilenmez. Yani marka tescilini, şahıs yapabilir ya da tüzel bir kişilik olan işletme yapabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egemark.net

Marka tescili alırken nelere dikkat edilmeli?

Marka Tescili Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken 5 Önemli Kural
  1. 1.Uygun İsim ve Logo. Marka Tescil için gerekli ve belki de en önemli aşamalardan birisi, uygun isim ve müşterilerin gözünde kalıcılık sağlayacak olan logonuz dur. ...
  2. 2.Markanın Tescile Uygunluğu. ...
  3. 3.Gizlilik. ...
  4. 4.Tescil Başvurusu. ...
  5. 5.Güvenilir Danışmanlık.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: markatescilim.com.tr

Şirket olmadan marka tescili yapılır mı?

Marka tescil başvurusu yapmak için şirket kurmak gerekmez. Herhangi bir ticari faaliyeti olmayan şahıslar bile kısa-orta vadede kullanmayı planladığı ismin marka tescili için başvuruda bulunabilir. Ticari faaliyete başlamış olmak başvurunun kabul edilmesi şart değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kutelmarkatescil.com

Marka tescil kriterleri nelerdir?

Marka Tescil Kriteri Nelerdir? Marka tescilinde en önemli unsur markaya konu olan işaretin ayırt ediciliğidir. Ayırt edicilik marka tesciline konu olan isim, işaret veya şeklin başvuru tarihinden önce marka başvurusu yapılmış diğer tescilli markaların mal ve hizmetlerden bariz bir şekilde farklı olması kriteridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sistempatent.com.tr

Marka tescili olmazsa ne olur?

Markanın tescil ettirilmesi kanunen zorunlu bir durum olmayıp, herhangi bir satış kısıtlaması söz konusu olmamaktadır. Eskisi gibi sahip olunan marka üzerinden satışlara devam edilebilmekte, dükkânlar veya satışın yapılmış olduğu yerler faaliyetlerini sürdürebilmektedirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tedajans.com

Marka başvurusu ne zaman onaylanır?

Marka tescil işlemlerinin sonuçlanması ortalama 8 ila 10 aydır. Türk Patent Enstitüsüne eksiksiz olarak yapılan marka başvuruları veri giriş, mal ve hizmetlerin kodlanması, arama ve inceleme aşamalarından sonra red için herhangi bir neden bulunmaması halinde üç ay süre ile Resmi Marka Bültenin 'de yayınlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egemark.net

Marka başvurusu için şirket gerekli mi?

Marka tescili alabilmek için şirket olmak zorunlu değildir. Gerçek kişiler de kendi markaları için bireysel olarak ya da vekil aracılığı ile başvuru yapabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isbasi.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT