Marka stratejisi, işletmenin sadece logosunu, adını ve reklam materyali öğelerini değil aynı zamanda amacını bildirmesine yönelik uzun vadeli bir plandır. Bu marka stratejisi, işletmenin öne çıkmasına ve tüketicilerle bağlantı kurarak marka bilinirliği ile sadakati artırmasına yardımcı olması nedeniyle önemlidir.
Firmalar için strateji, bir firmanın uzun vadeli hedeflerine ulaşmak için izlediği yol haritası olarak tanımlanabilir. Strateji, bir firmanın mevcut durumunu, hedeflerini, rekabet ortamını ve fırsatlarını dikkate alarak oluşturulur.
Brand Purpose (Marka Amacı) esasen bir markanın para kazanmanın ötesinde olma sebebidir – iş kararlarına ve düşünce süreçlerine rehberlik eden bir çerçevedir.
İlgili 33 soru bulundu
Marka yöneticilerinin ürünleri için seçebileceği dört temel strateji bulunmaktadır. Bunlar; kişisel marka adı, bütünleştirici ürün grubu adı, ayrı ayrı ürün grubu adı ve kişisel ürün adı stratejileri olarak sıralanmaktadır (Culley, 1983, s: 501-504).
Çoklu Markalama Stratejisi: Bu stratejide, aynı tüketici grubuna hitap eden, aynı ürün grubundan iki veya daha fazla ürün değişik markalar altında piyasaya sürülmektedir. Marka konumlandırmada, her bir markanın birbirinden farklı olarak tüketicinin dikkatini çekmesi, karlılıkta farklılık meydana getirmektedir.
Yeni marka stratejisini pazara sunula- cak yeni bir ürüne yeni geliştirilen marka isminin verilmesi olarak tanımlayabiliriz. Yeni marka stratejisinin tercih edilmesi- nin en önemli nedeni marka isminin hedef kitleye ve ürüne olan uygunluğudur.
Marka analizi, bir markanın güçlü ve zayıf yönlerini, pazar konumunu, tüketici algısını ve rekabet avantajlarını değerlendirmeyi amaçlayan kapsamlı bir inceleme sürecidir.
İlk safhada marka mevcut bilgi kullanılarak analiz edilir; geçmişte yapılan müşteri araştırması, pazar, marka satış bilgileri ve modelleri, markanın tarihteki konumu ve bilinen rakip kimlik stratejileri. Bu safhada kimlik seçenekleri, konumlandırma veya uygulama yöntemleri tanımlanabilir.
Marka stratejisi, işletmelerin tüketicilerin gözünde olumlu olarak tanımlanabilmek için kullandıkları plandır. İşletmeler hikaye anlatımından değerlere, görünüme ve misyona kadar her unsuru içine alan bütünsel bir marka stratejisinden yararlanarak vaatlerini tüketicilere bildirebilir.
Ortak markalama, iki veya daha fazla markanın belirli bir ürün veya hizmet üzerinde iş birliği yaparak birlikte bir kampanya oluşturduğu stratejik bir yaklaşımdır. Bu strateji, markalar arasında veya aynı sektördeki markalar arasında gerçekleşebilir ve farklı sektörlerden markaların güçlerini birleştirmelerini sağlar.
Marka bilinci, işinizin hem pazar konumunda hem de tüketicilerin zihninde ne şekilde algılandığını ifade eder. İdeal olarak müşterilerinizin, sunduğunuz hizmet veya ürünle markanız hakkında olumlu bir izlenime sahip olmalarını istersiniz.
Marka özü, bir markanın veya markanızın DNA'sının temel kimliğini ifade eder. Marka özü çarkı, bir markanın temel özelliklerini ve değerlerini ve neyi temsil ettiğini tanımlamaya ve böylece marka kimliğini tanımlamaya yardımcı olur.
Markalama âletleri çeşitlilik göstermekle birlikte en çok kullanılanlar şunlardır: Çelik cetvel, 'V' yatağı, çizecek, şapkalı gönye, mihengir, pleyt, pergel, markalama boyası, çekiç, nokta. Markalama kalıpları da bu süreçte önemli bir yer tutar.
Bunlar: Fiber lazerler, CO2 lazerler ve UV lazerlerdir.
Lazer markalama makinaları, malzemenin yüzeyini işaretlemek için yoğun bir ışın kullanarak çalışır. Bu ışın ürünün yüzeyini yakarak tepkimeye girer. Yalnızca belirli bir alan hedeflenerek, lazer markalama makinaları neredeyse her yüzeyde okunması ve taranması mümkün, yüksek kaliteli, yüksek kontrastlı kodlar oluşturur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri