Kuzu külbastı yanına ne gider? Külbastı yanına pirinç pilavı ve cacık çok yakışacaktır.
Kuzu pirzolayı yemek yapmaya fazla zaman ayırmak istemediğiniz günlerde, uzun sürelere gerek olmadan pratikçe pişirebilirsiniz. Lezzeti garanti bir et olduğu için misafirlerinize akşam yemeği olarak sunabilirsiniz. Yanına patates püresi veya pilavla enfes bir menüye dönüşecektir.
Et sote yanında ne yenir sorusuna verilebilecek ilk cevap pilavdır. Hatta artık gelenekselleşen yemeklerimizden biri haline gelen nohutlu pilav, en çok et yemeklerinin yanına yakışır.
İlgili 37 soru bulundu
Arpa şehriye pilavı, pilavla et haşlamayı yakıştıranlar için farklı bir alternatif. En az pirinç pilavı ve bulgur pilavı kadar çok yakışacak bir lezzet. Turşuların tamamı et yemekleri ile çok yakışır. Acı biber, sarımsak ve kaya tuzu ile hazırlanan acı biber turşusu et haşlamanızın yanına güzel bir bit uyum sağlayacak.
Et sotenin yanına en çok yakışan yemekler arasında pilav, makarna, patates püresi ve fırında sebzeler vardır. Et sotenin yanında gazlı içecekler ya da ayran oldukça yakışan içeceklerdir.
Ekstra bir bilgi olarak, pirinçlerinizi kavururken 1-2 damla limon suyu sıkarsanız hem daha beyaz hem de daha parlak bir pirinç pilavı elde etmiş olursunuz. Eğer elinizde varsa, su yerine tavuk suyu kullanmanız pilavınızın lezzetini arttıracaktır. Tavuk suyunuz yoksa bulyon sizin için çözüm olacaktır.
Pirinçler kavrulup şeffaflaştığında 1 ölçü pirince 1,5 ölçü kaynar suyu tencereye ekleyin. Suyun soğuk olması pilavın pişme süresini uzatır. Suyla birlikte pilava birkaç damla limon suyu eklerseniz pilavın hem rengi beyazlaşır hem de kıvamının tane tane olmasına katkı sağlar.
Kekik, karabiber, tuz ve sarımsağı 1'er çay kaşığı olacak şekilde etlerinin üstüne gezdirdikten sonra zeytinyağı ekleyip marinasyonun ete işlemesi için 1 saat dinlendirin. Kuzu külbastıların her iki tarafını yüksek ateşte 5'er dakika pişirerek mühürleyin. Finalde istenilen miktarda tuz ilave ederek servis edin.
Kuzu Boşluk
Kuzu boşluk çok yağlı bir ettir ve çoğunlukla İnegöl köfte yapımında kullanılır.
Geleneksel lezzet kuzu inciğin yanına arpa şehriye pilavı yapabileceğiniz gibi, patates püresi ya da pirinç pilavı gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz. İşte kuzu inciği evde pişirmenin en kolay ve leziz tarifi.
Kuzu but yanına pilav seçenekleri dışında patates püresi, fırında sebze kızartması sunulabilir. Yoğurtlu mezeler, kapya biber turşusu, havuç tarator, kabak tarator ve humus da leziz seçenekler arasında olabilir.
Piştiği Nasıl Anlaşılır? Pirincin suyunu çekmesinden, üzerinin göz göz olmasından ve karıştırırken tane tane oluşundan rahatlıkla anlaşılır.
Osmancık ve baldo pirinç arasında kalanlara her iki pirinç de önerilir; fakat iki çeşit de birbirinden farklı özelliklere sahiptir: Baldo pirinç özellikleri arasında çok su istemesi yer alır. Osmancık pirinç ise daha yumuşak yapıya sahiptir ve daha hızlı pişmektedir.
Türkiye'deki pirinç çeşitleri arasından en çok tüketilen tür olan baldo pirinç; kokusuz, renksiz ve hafif bir yapıya sahip. Pişirildiğinde yüksek oranda su çektiği ve tane tane ayrılabildiği için özellikle pilav ve dolma reçetelerinde sıklıkla kullanılıyor.
pilavın altını kapattıktan sonra kapağı kapalı şekilde bekletirken yoğun bir şekilde buharlaşma ve akabinde yoğunlaşma başlar. yoğunlaşan buhar damlalar halinde pilavın üzerine damlar. peçetenin amacı da buhar halinde bulunan haş iki o'yu yoğunlaşmadan tutabilmek.
SOKAK PİLAVCILARININ LEZZET SIRLARI
Pirinci yeteri kadar bekletmek: Pirinçleri sıcak suya atarak en az yarım saat bekletmelisiniz. Böylece pirinçler nişastasını bırakarak pilavın tane tane olmasını sağlar. Bu yöntemle "Pilavım yine lapa oldu." derdinden kurtulabilirsiniz.
Pirincin en büyük artısı gluten içermemesidir. Fakat bulgur besin değerleri bakımından pirinçten daha zengindir. Protein alımına dayanan bir diyet yapıyorsanız pirinçten daha fazla protein içeren bulguru tercih edebilirsiniz. Proteinin yanı sıra içerdiği demir açısından da bulgur pirincin önüne geçmeyi başarıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri