İtiraza karşı savunma yapmak şart değildir fakat faydalıdır. Savunma ve delil sunulmaması halinde TürkPatent sadece itiraz dilekçesi ve delillerini inceleyerek karar verecektir. Marka itirazının, marka başvuru sahibine tebliğinden itibaren 1 ay içinde savunma / görüş bildirme dilekçesinin verilmesi gerekir.
Aynı zamanda marka itirazına karşı görüş bildirme, marka tescil başvurusu sahibinin şahsi başvurusuyla ya da vekiller aracılığıyla yapılabilmektedir. İlgili kurum gerekli gördüğü taktirde marka tescil başvurusu sahibinden ek bilgi veya belgeler isteyebilmektedir.
Marka tescil başvuru sahibi, itiraz üzerine verilen red kararına itiraz ederse, dosya ''Yeniden İnceleme Değerlendirme Kuruluna'' gider. Her iki durumda da ''Yeniden İnceleme Değerlendirme Kuruluna'' giden dosya kurul tarafından her iki tarafın itirazları ve gerekçeleri ele alınarak bir karar verilir.
Her şeyden önce, itiraz dilekçesi hazırlanmalıdır. İtirazı destekleyen gerekçelerin ve delillerin doğru ve eksiksiz bir şekilde Türk Patent ve Marka Kurumu'na sunulması gerekir. Türk Patent ve Marka Kurumu, marka başvurusuna dair itirazı inceler. Ardından, başvuru sahibine itirazı tebliğ eder.
Marka başvurusuna itiraz edilen başvuru sahibi, itiraza karşı görüş bildirebilir. Karşı görüş 556 Sayılı Marka KHK' nin Madde 36 çerçevesinde başvuru sahibine veya vekiline tebliğ edilir. Markasına itiraz gelen başvuru sahibi vekili kanalıyla gelen itiraza karşı görüş bildirir.
İlgili 44 soru bulundu
Marka yayınına itiraz, markanın tescili istenilen sınıf veya sınıflarda daha önce başvurusu yapılmış veyahut tescilli aynı veya benzer bir marka bulunması halinde, önceden başvurusu veya tescili gerçekleşmiş marka sahipleri adına itiraz edilmesi işlemidir.
Başvuru TPE tarafından incelenir ve yayına çıkar itiraz süreci üç aylık dönemi kapsar. Tescil süreci itiraz gelmezse hemen tamamlanır üç ay sonunda ancak itirazların gelişi ve TPE'nin tekrar karar vermesinden sonra süreç şekillenir.
Marka bülteninde ilan süresi 2 aydır ve bu 2 ay süresince, önceki marka sahipleri tarafından itiraz gelebilir.
Ceza Hukukunda İtiraz Kanun Yolundaki Yetkili Makam
Soruşturma aşaması işlemlerinde görevli mahkeme sulh ceza mahkemesidir ve aldığı kararlara itiraz şu şekilde olmalıdır. İtirazın incelenmesi numara olarak kendisini izleyen hakimliğe, son numaralı hakimlikte ise bir numaralı hakimliğe ait sorumluluktur.
İtiraz üzerine tutuklama kararını veren yargıevi bu kararını ya 3 gün içinde düzeltir ya da itiraz dilekçesinin kendisine verildiği tarihin- den itibaren 3 gün içerisinde bu kararından dönmezse (tutuklamaya devam kararı verirse) en geç 3. günün sonunda itirazı bir üst dereceli yargıevine kendiliğinden gönderir. (CMK ...
MarKHK m. 35 f. 1 uyarınca tescil başvurusuna kötü niyet itira- zında bulunanın talebi reddedildiğinde, itiraz sahibi, red kararının kendisine tebliğinden itibaren 2 ay içinde itirazda bulunabilir (m. 47 f. 1).
Markanın iptali davasında görevli mahkeme Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'dir. Söz konusu mahkemenin kurulu olmadığı yerlerde görevli mahkeme Asliye Hukuk Mahkemesi'dir. Yetkili mahkeme ise davalı marka sahibinin yerleşim yeridir.
İş günü olarak belirlenen durumlarda, yalnızca iş günleri hesaba dahil edilir, resmî tatil veya hafta tatili günleri dikkate alınmaz. Örneğin 21 Eylül Perşembe günü tebliğ edilen 7 iş günlük süre, (hafta sonu -cumartesi ve pazar günü- çalışılmayan yer bakımından) 01 Ekim Pazartesi günü çalışma saati sonunda biter.
İcra Hukukunda İtiraz Süreleri İlamsız İcra Takibinde itiraz süresi 7 gün olmakla birlikte bu süre ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren başlar. Ödeme emri kendisine tebliğ edilen kişi 7 gün içerisinde icra dairesine giderek ilgili ödeme emrine yazılı veya sözlü olarak itiraz edebilir.
Buna göre: Tescilli marka, tescil tarihinden itibaren beş yıl içinde, marka sahibince veya marka sahibinin iznine binaen başkalarınca haklı sebep olmaksızın Türkiye'de ciddi bir biçimde kullanılmadığı takdirde, iptal edilebilir.
Tescil Ücreti Yatırma Süresi
Ödeme süresini geçirdiğiniz takdirde yayınlanan marka tescil kararı düşer ve marka halka mal olur. Markanızı isteyen bir kişi rahatlıkla alabilir. Ayrıntılı Bilgi için uzmanlarımızdan ücretsiz destek alabilirsiniz.
İtiraz, icra dairesine bildirildiği halde, gecikmiş itiraz icra mahkemesine yapılır. Gecikmiş itirazın içeriği de farklıdır. Öyle ki; gecikmiş itirazda hem itiraz edildiğinin hem de borçlunun mazeretinin ve bunun delillerinin bildirilmesi zorunludur. Aksi takdirde gecikmiş itiraz geçersiz sayılır.
Gecikmiş itiraz üzerine icra mahkemesi yapacağı inceleme sonucunda borçlunun ileri sürdüğü mazeretin kabulüne veya reddine karar verecektir. Şayet mahkeme mazeretin kabulüne karar verirse, gecikmiş itirazla birlikte tıpkı süresinde yapılan itirazda olduğu gibi icra takibi durur.
İcra Takibine İtiraz Süresi
İcra takibine itiraz etmek isteyen borçlu, itirazını, ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren yedi gün içinde, icra dairesine, yazılı veya sözlü olarak bildirmek zorundadır.
İtirazlar, ilk olarak sahte itirazlar, samimi itirazlar, söylenen veya söylenmeyen itirazlar olmak üzere üç ana gruba ayrılmaktadır.
B. Seçkin Yayınevi 2022) 101. Elektronik Tebligat Yönetmeliği, İcra ve İflas Kanunu ve İcra ve İflas Kanunu Yönetmeliği'nde yer almış bulunmaktadır7. Genel haczi yoluyla takip bakımından itiraz süresi kural olarak, ödeme emrinin tebliğinden itibaren borçluya yedi gündür.
Tutuklama kararına itiraz dilekçesi, hukuki bir belge olup, tutuklanan bir kişi ya da onun avukatı tarafından mahkemeye sunulan bir başvurudur. Bu dilekçe, kişinin tutuklama kararını hukuka aykırı veya haksız bulduğunu belirterek, kararın gözden geçirilmesi veya iptal edilmesi talebini içermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri