Marka veya ürün yerleştirme kavramı Steortz (1987) tarafından “markalı bir ürünün, ambalajın, işaretin veya diğer ticari ürünün sinema filmine, televizyon şovuna veya müzik videosuna yerleştirilmesi” olarak tanımlanırken, d'Astous ve Chartier (2000) marka yerleştirmeyi “bir ürün, marka veya şirket isminin tutundurma ...
Ürün yerleştirmeleri, reklamı yapılan markaya karşı olumlu duygular yaratacak ve program aracılığıyla uygulanacak, bahsedilecek ya da tartışılacak şekilde sunulur . Açık reklam değiller. Bu, kitlenin marka ile daha güçlü bir bağlantı kurmasını ve satın alma kararları için gerekçe sunmasını sağlar.
Tutumlar bakımından ürün yerleştirme uygulamaları, marka hakkında tüketicilerin fikirlerini yönlendirme yolu ile satışları artırmak ve tüketicilerin markalara olan duygusal bağlılığını güçlendirmek amacındadır.
Ürün yerleştirme, reklamı yapılmak istenen bir ürün veya markanın mesajının filmlere, televizyon ve radyo programlarına, video ve bilgisayar oyunlarına, romanlara veya kliplere planlı ve göze batmayacak şekilde dahil ederek izleyicileri etkilemeyi amaçlayan bir reklam türüdür.
Ürün Yerleştirme Türleri
Russell (1998)'e göre, ürün yerleştirme uygulamaları (1) görsel ürün yerleştirme, (2) işitsel ya da sözel ürün yerleştirme, (3) görsel/işitsel ürün yerleştirme olarak sınıflandırılabilir.
İlgili 15 soru bulundu
Ürüne Göre Yerleşim Düzeni. Fonksiyonel yerleşimin aksine bu yerleşim düzeninde üretim kaynakları ürünü temel alarak yerleştirirler. Üretimde kullanılan makineler ve yardımcı servisler, ham maddenin işleme alınmasından nihai ürün hâline gelinceye kadar gerçekleştirilen işlemlerin sırasına göre sıralanırlar.
Pasif Ürün Yerleştirme: Ürünün herhangi bir kurguya dahil olmadan sadece görselinin yer aldığı yerleştirmedir.
Nedir bu ürün yerleştirme? Temel anlamda ürün yerleştirme hedef kitle bakımından geniş bir kitleye ulaşmayı amaçlayan video prodüksiyon markalı ürünlerin ve hizmetlerinin yer aldığı reklam türüdür.
1. Kolayda Mallar: Tüketicilerin temel ihtiyaçlarını karşılayan az miktarda, sık sık ve en kolay biçimde, en yakın yerden satın almak istedikleri mallardır. 2. Beğenmeli (Araştırılan) Mallar: Tüketicinin fiyat, kalite, renk, biçim ve modaya uygunluk bakımından karşılaştırmalar yaparak satın aldığı mallardır.
Marka Yerleştirme Stratejileri ve Hatırlama Üzerine Etkisi Literatürde yaygın bir biçimde kullanılan ürün yerleştirme üç temel stratejiden oluşur. Bunlar; görsel (visual) yerleştirme, sözel (audio) yerleştirme ve hem sözel hem de görsel (audivisual) yerleştirme stratejileridir.
Belirli bir markanın tercih edilme nedeni ürünlerin özellikleri, marka mesajları veya hatta marka değerleri olabilir. Marka tercihi oluşturmanın amacı, tüketicilerin satın alma kararı verirken akıllarına ilk sizin markanız gelen sadık müşteriler hâline gelmesini sağlayan doğrudan ilişkiler oluşturmaktır.
Marka yönetimi, bir şirketin ya da ürünün imajını, değerini ve tanınırlığını yönetme sürecidir. Bu süreçte, bir marka için hedef kitleyi belirlemek, markanın değerini oluşturmak ve markayı koruyan stratejiler geliştirmek önemlidir.
Sınai mülkiyet açısından “Marka”: bir işletmenin ürettiği ya da sattığı mal ve hizmetleri diğer işletmelerin mal ve hizmetlerinden ayırt etmek için kullanılan her türlü; sözcük, şekil, renk, harf, sayı, sesler, hareket, koku veya ambalajdan ibaret olabilen İŞARETTİR.
Pasif Entegrasyon: Bu modelde ürünün bahsi geçmez, ürün dekordadır ve sahnelerde kullanılmaz. Senaryoda yoktur. Aktif Entegrasyon: Bu modelde ürün kullanılır.Dekorda da olsa oyuncu ürüne temas eder.
Ürün konumlandırma, ürün ve markanızın nerede durduğu, ne söylediği, kime söylediği, rakip ürünlerden nasıl farklılaştığını ve neye dayanarak söylediğini anlatmaktır.
Bu araştırmaya göre yeni ürün geliştirme zincir şeklinde birbirini takip eden altı aşamadan oluşmaktadır. Bunlar; fikir oluşumu, bu fikirlerin gözlemlenmesi, iş analizi, fikirlerin geliştirilmesi, test etme ve ticarileştirme'dir.
Ürün stratejisi şirket stratejisine bağlı, şirketin gitmek istediği noktaya ürünün nasıl gideceğini anlatan kavramdır. Ürün stratejisi geliştirilen yazılımın pazardaki konumunu, nasıl farklılaşacağını, ekibin ürün prensiplerini yansıtır. Ürün stratejisi yazmanın standart bir yöntemi yoktur.
Ürün geliştirme, müşterilere yeni ürünler sunmak veya satışları artırmak için mevcut ürünleri iyileştirmektir. Bu süreçte işletmede var olan veya yeni eklenecek olan ürünlerin insanların satın almak isteyeceği bir ürüne dönüştürülmesi için ürün geliştirme stratejisi uygulanır.
Reklam stratejisi nedir? Reklam stratejisi ifadesi, bir markanın hedef kitlesine erişmek için uzun vadede uygulayacağı planı ifade eder. Pazarlama stratejisi, sunulan ürünler ve fiyatlandırmanın yanı sıra marka stratejisini ve ürünlerin tanıtımını da içerir.
Web sitenizin tabanında reklam için bir içerik ve forum sağlanarak, sitede bulunan sayfaların belirli bölgelerini reklam amaçlı, reklam verenlere satarak elde edilen bir gelir modelidir.
Bant reklam, televizyon reklamları arasında önemli bir yer tutar. Bant reklam; yayınlanan program, maç ya da dizi sırasında ekranda beliren sekiz saniyelik reklam modelidir. Ekranın yaklaşık dörtte biri kadar bir alanda yayınlanır. Maksimum yüzde yirmisini kaplar.
Sosyal medya reklamcılığı, kısa sürede en fazla kişiye ulaşmayı hedefleyen bir reklam türüdür. Kişiler,firmalar ve web siteleri ürün ya da hizmet tanıtımları için artık tüm bütçelerini neredeyse sosyal medya pazarlaması için harcıyor.Bunun sonucunda anlık olarak hedef kitlelerine reklam yapabilmektedirler.
(4) Haber bültenlerinde, çocuk programlarında ve dinî programlarda ürün yerleştirmeye izin verilmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri