1 gün sonra tüketeceklerimi de bir elma ile birlikte gazete kağıdına sarıp oda sıcaklığında bekletiyorum. Yani elma avokadonun olgunlaşıp yumuşamasını hızlandırıyor. Eğer aceleniz yoksa avokadolar 3-4 gün kendi halinde oda sıcaklığında bırakılırsa da olgunlaşacaktır.
Avokado sapı, olgun olup olmadığını belirlemek bir ölçüdür. Sapı çekin ve direnç yoksa çıkarın. Sap kökünün altındaki küçük daire kahverengi ise, avokado çoğunlukla olgunlaşmıştır. Sarı-yeşil renkteyse yenilmeye hazır olmadığı; parlak yeşil renk ise mükemmel bir şekilde olgunlaştığı anlamına gelir.
Avokado hasattan sonra olgunlaşmak için etilen gazı üretir. Kese kağıdı içerinde kalan avokadonun ürettiği gaz içerisinde kalacağı için olgunlaşması hızlanacaktır. Muz ve elma da avokadonun olgunlaşmasına destek olacaktır. Bir kese kağıdının içine elma ya da muz koyarak bekletin.
Olgunlaşmamış avokado yenebilir. Ancak çok önerilmez, kremsi ve lezzetli olgunlaşmış tadı olmayacaktır.
İlgili 44 soru bulundu
Peki Avokado nasıl yumuşar? Avokadoyu aldıktan sonra bir kese kağıdının içine muz veya elma ile birlikte koyun. Muz veya elma gaz salınımına neden olan bir meyve olduğundan ışık geçirmeyen bir kese kağıdında saklayın. Avokadoyu yumuşatmak için en etkili meyve elmadır.
Avokado meyvesi tek başına yenebileceği gibi farklı yemeklere lezzet kazandırmak amacıyla da kullanılabilir. Özellikle avokado salatası, bu meyve için tercih edilen tariflerden bir tanesidir.
Avokadolar olgunlaştıktan sonra saklamanın en ideal yolu onları buzdolabında saklamaktır. Olgunlaşmış avokadonu buzdolabında 2-3 gün süreyle aynı tazelikte saklayabilirsin.
Ancak kesim yapıldıktan sonra belli bir süre zarfı içerisinde avokado tüketmek önemlidir. Özellikle soğuk havaya alışık olmayan bir meyve olduğu için, buzdolabında bekletilse bile yaklaşık olarak 2 veya 3 gün içerisinde tüketilmesi gerekmektedir.
Sert bir avakadonun tadı acıdır, yenmez. Ağaçtan koparıldığında çok serttir (elma,karpuz gibi), olgunlaştığında ise kavun, şeftali, domates gibi biraz daha yumuşaktır. 1 hafta oda sıcaklığında bekletilen avakadonuz yumuşamaya ve rengi koyulaşmaya başlayacaktır.
Doğal olgunlaşmayı hızlandırmak için ise bir kabın içine en az üç avokado koyun ve güneş alan bir yere yerleştirin. Bu yöntemle avokadolar 3-4 günde olgunlaşarak yenmeye hazır hale gelirler. Avokadonuzun yenilmeye hazır olup olmadığını anlamanın en iyi yolu ise dolgun uç kısmına hafifçe bastırmaktır.
Avokadoyu soyup çekirdeğini çıkarın, Derin bir kapta çatalla ezin, İçine yoğurt, ezilmiş sarımsak, limon suyu ve damak zevkinize göre tuz ekleyip karıştırın, Servis tabağına alıp minik doğranmış mor soğan ve ince kıyılmış yeşillikle süsleyin.
Çekirdeğinden ve kabuklarından arındırdığımız avokadoları bir çatal ile ya da rondodan geçirerek püre haline getirelim. Üzerine limon suyu, kekik, nane, pul biber, tuz ekleyerek güzelce karıştıralım. Sarımsak ve zeytinyağı da ekleyebilirsiniz, ben tercih etmedim. Öyle de güzel oluyor.
"Yemeye Hazır” Verita Gurme Avokado, Hass cinsidir. Olgun mevyenin kabuğu siyaha yakın renktedir ve pütürlü bir yüzeyi vardır. Açık yeşil renkteki eti kremamsı bir yapıdadır. Bütün avokado cinslerinin içinde en zengin ve en lezzetli aromaya sahiptir.
Kilo vermeye yardımcı bir özellik bu. Çünkü yediğiniz öğünün ardından uzun süre tok kalmanızı sağlar. Özellikle sabah kahvaltısında yarım avokado tükettiğiniz zaman; uzun süre atıştırma gereği duymadığınızı göreceksiniz. Düzenli olarak avokado tüketerek aynı zamanda kalp sağlığınızı da korumuş olursunuz.
Avokadonun tadını çıkarmanın en basit yolu bir tutam tuz ve karabiber serpmektir. Biber, balzamik sirke veya limon suyu, zeytinyağı eklemek gibi başka tatları da deneyebilirsiniz.
Etli kısım açık yeşil renkte olmalıdır; siyahsa veya kahverengiyse avokado yenmemelidir.
YARIM VEYA DİLİMLENMİŞ AVOKADO NASIL SAKLANIR? Yarım avokadonun çekirdekli kısmını saklayıp, çekirdeksiz kısmını tüketmek daha uygundur. Çekirdekli kısmını saklamak için açık kısımlarına limon sürüp streç film ile sarın ve buzdolabında muhafaza edin.
Kesilmiş avokadoyu saklamak için, avokadonun iç kısmına (çekirdeğin yanlarına) limon suyu sürün. Ardından streç film ile hava almayacak şekilde sarın ve buzdolabına kaldırın. Kesilmiş avokadoyu saklamak için bir diğer yöntem de saklama kaplarıdır. Ancak yine çekirdekli kısmı saklamanız gerekir.
· Avokado çekirdekleri güçlü antioksidan özelliklere sahiptir. Çekirdekler, meyvenin tamamında bulunan antioksidanların yüzde 70'inden fazlasını içerir. Antioksidanlar, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve bakteriyel, viral ve mantar enfeksiyonlarından korur. · Avokado çekirdekleri, iyi tekli doymamış yağ kaynağıdır.
Ardından saklama kabının kapağını hava almayacak şekilde kapatın ve bu şekilde yarım avokadonuzu buzdolabına kaldırın. Yaklaşık 2-3 gün boyunca suyun içine kararmadan kalacak avokadoyu güvenle tüketebilirsiniz.
*Avokadonun kabuğu soyularak içi yenir. *En lezzetlisi olgunlaşmış ve hafif yumuşamış olanlardır. Ancak hemen tüketmeyecekseniz en sert olanını alın ve evde olgunlaşmasını bekleyin. *Saklama koşullarından en uygunu gazete kağıdına sararak bekletmektir.
Avokadoyu dilimledikten sonra üzerine bir miktar tuz ve limon suyu serpiştirerek sade bir şekilde tüketebilirsiniz. Avokadoyu kahvaltıda yemek istiyorsanız, yumurta ve baharatlarla nefis bir karışım hazırlayabilirsiniz.
Avokado klimakterik bir meyvedir (muz da bir diğeri) bunun anlamı, meyve ağaç üstünde olgunlaşmaya başlar ancak esas olgunlaşması (sararıp) yenilecek hale gelmesi ağaçtan koparıldıktan sonra olur. Avokado yeşil olarak toplanır ve dondurucuda 3.3 ile 5.6 derecede saklanır ve son güzergahına ulaştırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri