Sürekli gelişen, kendini yenileyen, geleceğe daha güçlü ve emin adımlarla ilerleyen Marmara Üniversitesi, 3.000'i aşkın öğretim elemanı, 2.000'e yakın idari personeli ve 73.000'in üzerinde öğrencisi ile İstanbul'un bilim-kültür ve sanat adası konumundadır.
Marmara Bölgesi'nin toplam nüfusu TÜİK 2022 yılı nüfus sayımına göre 26,650,405 Nüfusu vardır. Marmara Bölgesi'nde sanayi, ticaret, turizm ve tarım gelişmiştir. Bölgedeki en gelişmiş sanayi İstanbul-Bursa-Kocaeli şehirlerinde olmakla birlikte bölgenin diğer yörelerinde de yaygın sanayi faaliyetleri vardır.
Üniversitemiz, USNEWS 2021-22 Dünya Sıralamasında 916. Sırada, Türkiye genelinde ise 12.sırada yer almıştır. Üniversitemiz, USNEWS 2023 Dünya Sıralamasında 992. Sırada, Türkiye genelinde ise 17.sırada yer almıştır.
Marmara Üniversitesi İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakasına dağılmış 8 yerleşkede faaliyet göstermektedir. Bunlardan Acıbadem, Anadoluhisarı, Bağlarbaşı, Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi, Göztepe, Kartal, Mehmet Genç Külliyesi yerleşkeleri Anadolu yakasında, Sultanahmet yerleşkesi ise Avrupa yakasındadır.
Türkiye'de 12. Sırada. Round University Ranking (RUR) uluslararası üniversitelerin 2021 “İtibar Sıralaması”nı açıkladı.
İlgili 31 soru bulundu
Webometrics'in Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasında ilk sırada ODTÜ yer alıyor. Listeye göre Türkiye'nin en iyi ikinci üniversitesi ise İstanbul Teknik Üniversitesi olarak belirlendi. Hacettepe ise Türkiye'nin en iyi 25 üniversitesi sıralamasında 3. oldu.
Mavi diploma belgesinin geçerli olduğu ülkeler şu şekildedir: İsveç, İtalya, Macaristan, Romanya, Çekya, Danimarka, Hırvatistan, Estonya, Letonya, Litvanya, Fransa, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Malta, Polonya, Portekiz, Hollanda, İrlanda, İspanya, Lüksemburg, Finlandiya.
Üniversitemizin %100 (tamamen) Almanca, Fransızca ve İngilizce ile %30 (kısmen) İngilizce eğitim veren bölümleri vardır.
Köklü tarihi ile birlikte çağdaş ve uluslararası bir üniversite olan Marmara Üniversitesi; Türkçe, İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca dillerinde eğitim veren Türkiye'deki tek üniversitedir. Marmara Üniversitesi dışında beş dilde eğitim veren başka bir üniversite yoktur.
Üniversitemiz, sıralamaya giren Türk üniversiteleri arasında 29. sırada, devlet üniversiteleri arasında ise 18. sırada yer aldı. Listede 501+ bandında yer alan Türk Üniversiteleri harf sırasına göre sıralanmıştır.
URAP'ın yayımladığı rapora göre, Türkiye'den 9 üniversite, 2022 yılında açıklanan dünya sıralamalarında ilk 500'de yer alma başarısını gösterdi. Buna göre, ODTÜ (RUR: 336), Hacettepe Üniversitesi (Leiden: 433), İstanbul Üniversitesi (ARWU: 450), İTÜ (RUR: 384), İ. D.
Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Kadıköy'ün Eğitim Mahallesinde bulunan 8 fakülte 5 yüksekokul 7 enstitüsü bulunan Marmara Üniversitesinin ana kampüsüdür.
Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden olan aynı zamanda Kadıköy'ün de simgelerinden kabul edilen Marmara Üniversitesi Maltepe'ye taşınacak. Merkez kampüsü Göztepe'de bulunan ve İstanbul'un farklı ilçelerinde de farklı yerleşkeleri bulunan Marmara Üniversitesi Maltepe'ye taşınacak.
Marmara MÜYYES Zor mu? Marmara MÜYYES sınavı soru çeşitliliği, yazma bölümünün sınavdaki ağırlığı ve süre kısıtlamasından dolayı diğer bir çok üniversitesi hazırlık atlama sınavına göre kolay bir sınav değildir.
Yabancı dil hazırlık programında derslere en az %85 oranında devam etmek zorunludur. Devamsızlıktan muaf sayılma mücbir sebeplerin gerçekleşmesi durumunda mümkündür. Öğrenci mücbir sebeplerden belgelendirme koşulu olan hastalık gibi hallerde devlet hastanesinden alacağı raporu dilekçesi ile birime bildirir.
Yabancı Diller Yüksekokulu
NOT: TÜM HAZIRLIK SINIFLARI GÖZTEPE YERLEŞKESİNDEDİR.
Mavi diploma veren üniversiteler şu şekildedir: Marmara Üniversitesi. Adnan Menderes Üniversitesi. Anadolu Üniversitesi.
Mavi Diploma veren üniversiteler, almış olduğunuz lisans ya da yüksek lisans eğitiminin Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olduğunu gösteren bir belgedir.
Üçüncü sınıfa geçecek öğrencinin not ortalamasının en az 1,80 olması gerekmektedir. 1,80'i geçemeyen öğrenci önceki yıllardan başarısız olduğu dersleri tekrar alır. 1,80 ortalamayı tutturduğu dönemde üçüncü sınıftan ders alabilir.
Ortak derslerde Çan Eğrisi geçerli değildir. Ara Sınav notunun %40'ı ve Final (girilmişse Bütünleme) Sınavının %60'ı alınarak belirlenir. Dersin ortalaması en az 50 olmalıdır. Final veya Bütünleme sınav notunuz 50'den düşük ise ortalamanız kaç olursa olsun, dersten kalırsınız.
(5) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri