TCDD Taşımacılık on X: "Marmaray, istasyon ve peronlarımızda bisiklet, kaykay, scooter kullanılması yasaktır.
Bu ekipmanların gereksiz yere kullanımı halinde idari işlem yapılacaktır. Yolcularımız katlanabilir tek kişilik bisikletler ile işletme saatleri içerisinde her gün, standart katlanmayan tek kişilik bisikletler ile hafta içi 07.00-09.00 / 17.00-20.00 saatleri dışında yolculuk edebilirler.
Teşkilatında furgon olmayan trenlerde, bagaj bölmesine sığabilecek ölçüde katlanabilir bisikletler, yolcu yanında küçük el bagajı olarak kabul edilecek, ücretsiz taşınmaktadır. Bu trenlerde katlanamayan bisikletlerin taşınmasına kesinlikle izin verilmemektedir.
Kişi ücreti ödenmek kaydıyla bisiklet ile otobüse binmenin ek bir ücreti yoktur. 2. Bisiklet aparatlı otobüslerde günün her saati seyahat edilmesine izin verilir. 3. Katlanır bisikletler, günün her saati tüm araçlarda ücretsiz taşınabilmektedir.
Çevreci, sağlıklı bir ulaşım aracı olan bisikletlerinizi kent içi ve şehirler arası trenlerde ücretsiz olarak yanınızda taşıyabilirsiniz. YHT`lerde el bagajları için ayrılmış bölmeye sığabilecek ölçüde katlanabilir bisikletler taşınabilmektedir. Katlanamayan bisikletler kesinlikle kabul edilmemektedir.
İlgili 27 soru bulundu
TCDD Taşımacılık on X: "Marmaray, istasyon ve peronlarımızda bisiklet, kaykay, scooter kullanılması yasaktır.
KİMLİK BEYANI VE BİLETSİZ KİŞİ İŞLEMİ
Kontroller esnasında kimlik bilgisi içerir belgenin aslının ispat edilememesi ve/veya bilet satışta beyan ettiğiniz bilgilerin uyumsuz olması durumunda biletiniz geçersiz sayılır.
2. Vapurlarda Bisiklet İçin Ücret Alınıyor mu? Şehir Hatları A.Ş.'ye bağlı vapurlarda yolculuk eden konukların bisikletleri için ücret alınmıyor.
Bileti satın alma işleminiz sırasında seyahatinize bisiklet eklemelisiniz. Otobüslerimizde bisikletler için sınırlı alan olduğundan, otobüse binerken bisiklet eklemek isterseniz daha yüksek bir ücrete tabi olacaktır ve yer garantisi bulunmamaktadır.
Tramvay içerisinde paten, bisiklet, kaykay vb. tekerlekli araçlar kazalara sebep olabileceğinden tramvaylara binilirken, inilirken ve araç içerisinde elde taşınmalıdır. Bisiklet ile biniş PİK saatlerde (06:00-09:30 ile 16:00-19:30) yapılamaz.
Arkadaşlar Karayolları Trafik Kanunu ve ilgili Yönetmeliğinde bu konu düzenlenmiş bulunuyor. Bisikletlerin Otoyollara ve Çevre Yollarına girmesi yasaktır. Onun dışındaki karayollarında ise belirli hız sınırlarına uymaları şartıyla diğer araçlar gibi, gidiş yönünde yolun sağında trafik içerisinde yerlerini alırlar.
2918 sayılı TCK KARAYOLLARI Trafik kanununda Bisiklet için;
Madde 66 Bisiklet yolu olan yerlerde karayolunda sürülemez.
Madde 37 – Sürücü belgesi almaları zorunlu olmamakla beraber; Bisiklet kullananların 11, motorsuz taşıtları kullananlar ile hayvan sürücülerinin 13 yaşını bitirmiş olmaları,bedensel ve ruhsal bakımdan sağlıklı bulunmaları zorunludur.
🚲🚇 Artık hafta sonları saat sınırı olmaksızın metro ve tramvaylarda bisikletinizle seyahat edebilirsiniz. İstasyon alanlarında bisiklete binmenin ve yanınızda bisikletle, yürüyen merdiven kullanmanın yasak olduğunu…
Toplamda 43 duraktan oluşan Marmaray 15 dakika aralıklarla sefer yaparak İstanbul'da binlerce vatandaşa hizmet etmektedir. Marmaray'da bir uçtan bir uca yani Gebze-Halkalı arası 1 saat 45 dakika sürmektedir. Gebze'den ilk tren saat 06.00'da son tren 22.15'de kalkıyor.
Marmaray Kaç Dakikada Bir Kalkıyor? Gebze-Halkalı arasında 15 dakika aralıklarla hizmet veren Marmaray'da Ataköy-Pendik arasında ise 8 dakika aralıklarla ek tren seferleri yapılıyor.
Yolculuk keyfinize otobüs ile başlayıp, bisiklet ile devam ederek yolların eşsiz manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.
Kâmil Koç Otobüsleri Anonim Şirketi, 1923'te yük taşımacılığına başlayan Kâmil Koç tarafından, şehirlerarası yolcu taşımacılığı alanında hizmet vermek üzere 1926'da Bursa'da kurulan otobüs şirketi.
1901 yılında Bilecik'in Pazarcık (Pazaryeri) ilçesinde doğan Kâmil Koç, İnönü ve Sakarya Meydan muharebeleri yıllarında babasını kaybedince Rüştiye ikinci sınıfı terk edip zorlu mücadelesine başlıyor. Kâmil Koç askere gidinceye kadar kardeşleriyle birlikte çiftçilik yapıyor.
İç ve dış hat deniz otobüsü seferlerine kabul edilen bisiklet adedi üç (3) ile sınırlıdır.
Otobüslerimize binerken ön kapı, inerken orta ve arka kapılar kullanılır. Otobüs durakları haricinde yolcu indirmek ve bindirmek yasaktır. Duraklarda otobüsün ceplere yanaşmasını engelleyecek şekilde durmak genel trafik akışına olumsuz etkiler yapacağından sakıncalıdır.
Bisikletin Trafikteki Yeri : Bisiklet bir ulaşım aracıdır. Bisiklet Yolu ve Karayolu : Bisiklet yolunun olmadığı tüm cadde ve sokaklarda bisiklet, yolun sağ şeridini kullanma hakkına yasal olarak sahiptir. Diğer Kurallar : Tüm trafik kuralları bisikletliler için de geçerlidir.
(Ayrı bir yer istenmemek koşuluyla 0-6 yaş (73 aydan gün almamış) çocuklar ücretsiz seyahat edebilir.) 60-64 yaş arası yolcular % 15: 60-64 yaş aralığında olan yolculara uygulanmaktadır.
İç hat seferlerinde üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan ehliyetinizi kimlik belgesi yerine kullanabilirsiniz. Dış hat seferlerinde ise sadece nüfus cüzdanınızı ya da pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi için seyahat belgeleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Trenlerde sigara içildiğine ilişkin şikayetlerin artması üzerine Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdür Yardımcısı Erol İnal, “Trenlerin hiçbir yerinde özellikle de kapı boşluklarında sigara içilemez” dedi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri