Paniğe neden olan olayla ilgili Marmaray'dan yapılan açıklamada, "Bir yolcunun amacı dışında yangın butonuna basması sonucu yangın alarmı devreye girmiş, otomatik istasyon boşaltma anonsu yapılmıştır" denildi. İstanbul'da akşam saatlerinde hareketlilik yaşandı.
Marmaray seferlerinin intihar girişimi nedeniyle durdurulduğunu sosyal medya üzerinden duyuran Marmaray yönetimi, seferlerin gecikmeli olarak devam ettiği bilgisini paylaştı.
Marmaray'ın Üsküdar İstasyonu'nda raylarda yürüyen bir kişi kısa süreli paniğe neden oldu. Güvenlik görevlilerinin müdahale ettiği kişi, raylardan çıkarıldı. Marmaray'ın Üsküdar İstasyonu'nda kısa süreli panik yaşandı. Olay, öğle saatlerinde Marmaray'ın Üsküdar istasyonu Halkalı yönünde meydana geldi.
İstanbul'da Marmaray'da bir kadının, yanında oturan başörtülü başka bir kadının başörtüsünü çıkarmaya çalıştığı iddia edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. İddiaya göre bir kadın, yanında oturan başka kadının başörtüsünü çıkarmaya çalıştı.
Yüksek hızlı trenler, konvansiyonel trenler, kent içi banliyö trenleri, Marmaray, Başkentray TCDD Taşımacılık tarafından işletilmektedir. Araç filosu ve bu araçların temini de TCDD Taşımacılık'ın sorumluluğundadır.
İlgili 16 soru bulundu
"13 Mart 2019'dan itibaren Halkalı-Gebze arası 43 istasyonla işletmeye alındı. Her yıl artan yolcu sayısıyla 8 yılın sonunda 600 milyon yolcuya ulaşan Marmaray, 76 kilometrelik parkuru 108 dakikada tamamlayarak hızlı, konforlu ve kesintisiz ulaşımın adresi oldu.
Her gün 287 sefer gerçekleştiren Marmaray tren hattı, nüfusun kalabalık olduğu İstanbul'da yoğun olarak kullanılmaktadır. Sirkeci, Bakırköy, Kazlıçeşme, Yenikapı, Halkalı, Üsküdar, Göztepe, Ayrılık Çeşmesi, Maltepe, Pendik istasyonları en yoğun duraklar olarak öne çıkmaktadır.
4 Ağustos 2013'te inşaatı %95 oranında tamamlanan Marmaray'ın deneme seferlerine başlandı. 29 Ekim 2013'te ilk etap hizmete girdi. Projenin ikinci etabı 12 Mart 2019'da hizmete girdi.
İşletilmekte olan mevcut hatlarından elde edilen gelirin büyük bölümü İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kasasına gidiyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hizmete açılan 76,60 kilometre uzunluğundaki Halkalı-Gebze (Marmaray) Banliyö Hattı'nın gelirleri ise bakanlık tarafından alınıyor.
Dünyanın en büyük ve önemli projelerinden Türkiye'nin 153 yıllık rüyası Marmaray, Cumhuriyetin ilanının 90. yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Romanya Başbakanı Victor Ponta'nın yanı sıra 8 ülkeden 9 bakanın katılımıyla ...
Uzunlukları 98,5 metre ile 135 metre arasında değişen 11 tünel parçasının birleştirilmesiyle Boğaz'ın altında 1,4 km uzunluğunda batırma tüp tünel inşa edildi. Tüneller en derin oldukları noktada deniz seviyesinin yaklaşık 58 metre altından geçiyor.
Boğaz geçişi 11 adet ve uzunlukları 98,5 – 138 metre arasında değişen tüp elemanların batırılıp birleştirilmesi ile sağlanmaktadır. 56 metre derinlik ile bu tüneller dünyada en derin batırma tünel ünvanına sahip olup, 10 büyüklüğünde depreme dahi dayanıklı olarak imal edilmiştir.
Toplamda 43 duraktan oluşan Marmaray 15 dakika aralıklarla sefer yaparak İstanbul'da binlerce vatandaşa hizmet etmektedir. Marmaray'da bir uçtan bir uca yani Gebze-Halkalı arası 1 saat 45 dakika sürmektedir. Gebze'den ilk tren saat 06.00'da son tren 22.15'de kalkıyor.
Marmaray seferleri 24 saat düzenlenmez. Sabah en erken sefer 05:58'de en geç 22:58'de Marmaray seferleri son bulmaktadır. Marmaray Kaç Dakikada Bir Kalkıyor? Gebze-Halkalı arasında 15 dakika aralıklarla hizmet veren Marmaray'da Ataköy-Pendik arasında ise 8 dakika aralıklarla ek tren seferleri yapılıyor.
2004 yılında yapımına başlanan Marmaray projesi kapsamında bazı istasyonların açılışı bugün yapılıyor. Marmaray ile İstanbul Boğazı'nın iki yakasındaki Üsküdar ve Sirkeci ise denizin altından, yere batırma tekniğiyle inşa edilen tüp geçitle birbirine bağlanıyor.
Yüzyılın projesi olarak adlandırılan ve dünyanın en derin batırma tüp tüneli olan Marmaray, küresel ısınmadan ve olası tsunamiden etkilenmeyecek, istanbul'da meydana gelebilecek 7.5 şiddetindeki bir depreme dayanıklı olacak.
Marmaray'ın açılışı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve yabancı konuk devlet adamlarının hep birlikte kurdela kesmesiyle resmen yapıldı. 2004 yılında yapımına başlanan Marmaray projesi kapsamında tünel bölümü olmak üzere bazı istasyonlar kısmen hizmet vermeye başladı.
Marmaray'a ilk binildiğinde tam ücret tarifesi çekilirken, inilen istasyonda aradaki fark İstanbulkart'a iade cihazlarından geri iade ediliyor. Marmaray 2023 tam bilet tarifesi en az taşımada 15,00 TL, tam parkur taşımada 33,20 TL olarak belirlendi.
Marmaray Tüneli, Türkiye'nin İstanbul ilinde, İstanbul Boğazı'nın altında yer alan demiryolu tünelidir. Avrupa Yakası'ndaki Kazlıçeşme ile Anadolu Yakası'ndaki Ayrılıkçeşme'yi birbirine bağlar. Dünyanın en derin batırma tüp tünelidir.
1. Marmaray nedir? İstanbul'un iki yakasındaki demiryollarını, Üsküdar ve Sirkeci arasında yapılan tüp tünelle birleştiren ve şehre 76 kilometre uzunluğunda bir metro kazandıracak olan ve 29 Ekim'de açılan projedir.
Ayrılıkçeşme istas- yonunda başlayan tüneller Üsküdar istasyonundan geçtikten sonra Boğaz'ın altına giriyor. Avrupa yakasındaki ilk istasyon Sirkeci'de. Tüneller Yenikapı istasyonundan geçtikten sonra Kazlıçeşme'de son buluyor.
Marmaray BC1 Demiryolu Projesi – Boğaz Tüp Geçişi, Tünel ve İstasyonlar. Proje, Nurol İnşaat'ın içinde yer aldığı Türk-Japon Ortak Girişimi tarafından gerçekleştirilmiştir.
Türkiye'nin İstanbul ve Kocaeli şehirlerinde hizmet veren Marmaray'ın kırk üç istasyonu vardır. Otuz sekiz tanesi İstanbul'da, beş tanesi Kocaeli'de yer alan istasyonların tamamı engelli erişimine uygundur. Sirkeci, Üsküdar ve Yenikapı istasyonları yer altında, diğer istasyonlar ise hemzemindir.
Projenin 5,4 kilometrelik bölümü, deniz tabanı altına özel bir teknoloji ile inşa edilen iki katlı tünelden ve diğer metotlarla inşa edilen bağlantı tünellerinden oluşurken, Avrupa ve Asya yakalarında toplam 9,2 kilometrelik güzergâhta yol genişletme ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştirildi.
Marmaray, teknik olarak denizin içine yapılmadı.
Tünel, denizin içinden değil denizin altındaki kara parçasının içinin oyulması ile yapıldı. Yani Marmaray'da seyahat ederken gördüğümüz betonların arkasında Marmara denizi değil, bu denizin tabanındaki kara parçası görünüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri