Türkiye'nin gözbebeği Marmaris halı, bal, semt pazarları, hediyelik eşya dükkânları, butik otelleri, nefes kesen koyları, masmavi denizi, tertemiz havası, büyüleyici doğası, barlar sokağı, plajları ve tertemiz sokakları ile meşhurdur.
Marmaris yat limanı ve çarşı içinde çeşitli modellerde beyaz ve renkli şile bezi kıyafetlerden kendinize seçebilir ya da hediyelik olarak düşünebilirsiniz. Arkadaşlarınıza Marmaris balı, zeytini, zeytinyağı, Datça'nın Bademi, kurutulmuş biber ya da kantaron yağı hediye alabilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Muğla, mermer yatakları ve mermer sanayisi açısından ülkemizin en önde gelen şehirlerinden biridir. Türkiye mermer üretiminin yaklaşık %20' sini oluşturan, Kavaklıdere ve Yatağan ilçelerindeki mermer ocaklarından çıkan hammadde, yine bu ilçelerde işlenerek dünyanın dört bir yanına yaklaşık 60 ülkeye ihraç edilir.
Muğla Usulü Saraylı Tatlısı (Bayramların Vazgeçilmezi)
Sündürme, çökertme kebabı, Bodrum mantısı, Milas köftesi, Döş dolması, ekşili balık, oğlak yahni, Muğla halkası, ekşili balık, tarhana çorbası, kabak çiçeği dolması, börülce ekşilemesi, lokma gibi lezzetler Muğla mutfağının öne çıkan lezzetleri olarak sıralanabilir.
Bölge; kestane, zeytin, üzüm ve nar üretiminde ülkenin lider bölgelerindendir. Bu meyvelerin yanı sıra turunç, badem, elma, mandalina ve portakal üretiminde de çok önemli bir yere sahiptir.
Sebze yemeklerinin yanı sıra et yemeği olarak çökertme kebabı sofraların vazgeçilmez lezzeti olarak karşımıza çıkıyor. Dünyaca bir üne sahip ünlü çam balı, kabak çiçeği dolması, börülce ekşimesi gibi birbirinden farklı gurme lezzetler Marmaris'in yöresel yemekleri arasında bulunuyor.
Marmaris'in Meşhur Gıyam Tatlısı Tarifi - Özlem & Yasin ile Mutfağım Şahane - YouTube.
4- İçmeler
Küçük bir balıkçı köyü olan ve keşfedildikten sonra bölgenin en sevilen tatil beldelerinden biri haline gelen İçmeler, rüzgârlı havasından dolayı uçurtma sörfü, rüzgâr sörfü ve yelken gibi su sporları yapmak için de Marmaris'in en çok tercih edilen yerleri arasında.
Marmaris Çarşısı'nın dışında Uzunyalı' da bulunan Alışveriş Merkezi ve Marina içi ve civarı da Marmaris'te alışveriş için önemli yerlerdir. Perşembe günleri Marmaris'te kurulan en büyük pazar olan; Perşembe Pazarı Kemeraltı Mahallesi'nde bulunan pazar yerinde kurulur.Söz konusu pazar Pazar günleri de kurulmaktadır.
Muğla ve Fethiye'ye ait olan sündürme, yöreye özgü olan turp otu ile yapılmaktadır. Daha çok sebze ve yeşillik ağırlıklı olan Ege mutfağına uyum sağlayan sündürme genellikle ara sıcak ya da aperatif olarak tüketilmektedir.
Çökertme Kebabı'nı Muğla'da en lezzetli şekilde Eyvan Kebap'ta yiyebilirsiniz.
Tarla Ziraatı olarak; Pamuk, buğday, mısır, bakla, yer fıstığı, susam, ağaç üretimi olarak; zeytin, narenciye (portakal, limon, mandalina ve turunç), armut, nar, ayva, kayısı, şeftali, erik, incir, ceviz, üzüm yetiştirilir, Sera üretimi olarak; domates, patlıcan, bamya, kabak, marul, salatalık, taze soğan, sarımsak... ...
Fethiye. Muğla'ya gitmek için en güzel ilçesini seçmek isteyenler ise Fethiye'yi listelerine ekleyebilir. Fethiye sonsuz maviliğe ve keşfedilecek pek çok güzelliğe sahiptir. Fethiye ilçesinin onlarca güzelliğe sahip olmasının dışında, onu ünlü eden özelliği ise Ölüdeniz'in Fethiye'de bulunmasıdır.
Türkiye'nin en güzel ve lezzetli bademi Datça'da yetişir. Nurlu,, Ak, Kababağ, Dedebağ, Sıra ve Dişli gibi çeşitleri olan Datça Bademi'nin en kalitelisi Nurlu, en kolay yeneni ise kabuğu ince, dişle kırılabileni Dişli bademdir.
diye düşünüyorsanız; Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi, Halikarnas Mozolesi, Zeki Müren Sanat Müzesi, Sandima Köyü, Bitez Plajı ile Aspat, Kargıcak, Kissebükü gibi Bodrum'da gezilecek koylar görmeniz gereken başlıca yerlerdir.
Sarı Ot Kavurması
Ot yemekleriyle meşhur olan Fethiye'nin en meşhur ot yemekleri arasında Sarı Ot Kavurması bulunur. Sarı ot olarak adlandırılan bu otun saplarının sarı renkli olmaması, epey dikkat çeker. Haşlama sırasında suya sarı renk verdiği için bu ot, sarı ot olarak adlandırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri