Marmaris Halk Plajı Genel olarak kalabalık bir yapıya sahip olan plaja ait deniz, bu nedenle berraklığını koruyamamaktadır. Suyunun oldukça sıcak olduğu deniz, girişten yaklaşık 2 metre sonra derinleşmeye başlamaktadır.
2- Marmaris Halk Plajı
Denizi temiz olduğu kadar da sığ ve dalgasız. Aynı zamanda su gayet sıcak. Bu nedenle de çocuklu aileler gönül rahatlığıyla bu plajda denize girebilirler.
Değerli Misafirimiz; Denizimiz sığ olmamakla beraber, kademeli olarak derinleşmektedir.
Merhaba , Deniz sığdan derine doğru gitmektedir. Çok sığ olduğu söylenemez. Sahil kum,çakıl karışımıdır . Hotelimizde ayrıca 2 adet büyük güneşlenme iskelesi mevcuttur.
Deniz sığ çocuklu ailelere uygun, suyu temiz, dibi kum ayaga takilan birsey yok ancak deniz berrak değil bulanık geldi belki biz gittigimizde hafif dalga vardi ona bagli olabilir. Duş imkani var.
İlgili 32 soru bulundu
Selimiye Koyu'na girişte, batıya girmiş, Küçüven ve Sığ Burunların arasındadır. Doğa harikası bir koy.
Marmaris koylarının tadını çıkarmak için nisan ve ekim ayları arasındaki dönem tercih edilebilir.
Marmaris ilçe merkezinde, Marmaris Kalesi'nin yaklaşık 600 metre batısında yer alan Uzunyalı Plajı, bölgenin en kalabalık plajları arasındadır. İlçe merkezinden Uzunyalı Plajı'na ulaşımlar yürüyerek kolaylıkla yapılabilmektedir. Uzun bir sahil şeridinde konumlanan plajın denizi Mavi Bayrak statüsüne sahiptir.
Korunaklı Marmaris Limanı, 2.5 mil genişliğinde, ortalama 30 metre derinliklerdedir. Küçük Boğaz, Keçi Adası Feneri ile Sarı Mehmet Burnu'nun arasında, kuzeydoğu yönüne uzanır, en geniş yeri 465 metre, ortalama derinlik 38 metredir.
Sığ ve dalgasız bir denize sahip olduğu için çocuklu ailelerin de tercih ettiği plajda şezlong, güneş şemsiyesi, duş, tuvalet, kafe ve restoran gibi olanaklar da sağlanıyor. Dalaman'a ister hava yolu ister kara yolu ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Eğer siz de benim gibi tabanı kum olan deniz seviyorsanız burası tam size göre. Çünkü Marmaris merkezden İçmelere kadar olan bölüm genelde taşlı ve kayalık.
Kızkumu Plajı, Orhaniye
Yaklaşık 600 metre bu şekilde kum yol üzerinde yürüyüp karşı kıyıya geçebiliyorsunuz. Kum yolun iki yanı ise derin.
İçmeler özel plaj arzu edenlerin beklentisini karşılayan birçok işletmeye sahip. Hem restoran hem de kafe hizmeti veren işletmelerden servis alarak şezlong ve şemsiye kullanabilirsiniz. Ayrıca İçmeler Plajı'nın ücretsiz halk plajı alanı da bulunuyor.
Kıyı Kanunu madde 5/2'ye göre''Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır,'' demektedir. Yani insanlar dilediği gibi kendi şemsiyeleriyle birlikte diledikleri yerlerde güneşlenip, diledikleri gibi ücretsiz olarak denize girebilme hakları var. Bunun için ücret ödeme zorunlulukları yoktur.
Kumu ince, denizi sığdır. Hemen hemen hiç durmayan rüzgârı nedeniyle rüzgâr sörfü için de uygundur. Patara kumsalı deniz kaplumbağalarının (Caretta caretta) yumurta bıraktıkları yerler arasında bulunduğu için koruma altındadır.
Fiskos kentin ilk adıdır. Bugün Asartepe denilen mevkide kalıntıları görülebilir. Halk inanışına göre Kanuni Sultan Süleyman, buradaki kaleyi şanına layık görmemiş ve “Mimar As!” demiş. Bu söz zamanla “Marmaris” şeklini almış.
Marmaris tekne turu ne kadar? Marmaris tekne turu 2023 yılında yetişkinler için 350 lira, 6 – 12 yaşındaki çocuklar için 200 lira, 0 – 6 yaşındaki çocuklar için ücretsizdir.
Tatil için Marmaris'i tercih eden herkesin görmesi gereken yerlerin başında dünyaca ünlü Marmaris Kızkumu Plajı gelmektedir. Bu plaj 4 metre genişliğinde ve 600 metre boyunca denizin üzerinde yürüyebildiğiniz özelliktedir.
Türkiye'nin gözbebeği Marmaris halı, bal, semt pazarları, hediyelik eşya dükkânları, butik otelleri, nefes kesen koyları, masmavi denizi, tertemiz havası, büyüleyici doğası, barlar sokağı, plajları ve tertemiz sokakları ile meşhurdur.
Kızkumu plajı, Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Orhaniye yolu üzerindeki plajdır. Doğal bir oluşumdur. Orhaniye Köyü'nü çevreleyen kayaların gece ve gündüz sıcaklık farkı, donma ve aşınma gibi sebeplerle parçalanması ve sel suları tarafından çakıl ve kum olarak denize taşınması yoluyla oluşmuştur.
İçmeler ile Marmaris arasındaki mesafe 8 km'dir. Turuncu renkteki dolmuşlar ile 3 TL karşılığında Marmaris'ten İçmelere gidebilirsiniz. Marmaris otogar ile İçmeler merkeze uzaklık otobüsle yaklaşık 15 dakika sürer.
Marmaris'te aylara göre en düşük ve en yüksek hava sıcaklıklarını şu şekilde sıralayabiliriz: Ocak 6-16, şubat 7-16, mart 8-18, nisan 12-22, mayıs 16-26, haziran 21-34, temmuz 26-37, ağustos 24-37, eylül 18-33, ekim 15-27, kasım 12-20, aralık 8-18.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri