Türkiye'nin gözbebeği Marmaris halı, bal, semt pazarları, hediyelik eşya dükkânları, butik otelleri, nefes kesen koyları, masmavi denizi, tertemiz havası, büyüleyici doğası, barlar sokağı, plajları ve tertemiz sokakları ile meşhurdur.
Marmaris'in Meşhur Gıyam Tatlısı Tarifi - Özlem & Yasin ile Mutfağım Şahane - YouTube.
4- İçmeler
Küçük bir balıkçı köyü olan ve keşfedildikten sonra bölgenin en sevilen tatil beldelerinden biri haline gelen İçmeler, rüzgârlı havasından dolayı uçurtma sörfü, rüzgâr sörfü ve yelken gibi su sporları yapmak için de Marmaris'in en çok tercih edilen yerleri arasında.
İlgili 38 soru bulundu
Marmaris yat limanı ve çarşı içinde çeşitli modellerde beyaz ve renkli şile bezi kıyafetlerden kendinize seçebilir ya da hediyelik olarak düşünebilirsiniz. Arkadaşlarınıza Marmaris balı, zeytini, zeytinyağı, Datça'nın Bademi, kurutulmuş biber ya da kantaron yağı hediye alabilirsiniz.
Marmaris Çarşısı'nın dışında Uzunyalı' da bulunan Alışveriş Merkezi ve Marina içi ve civarı da Marmaris'te alışveriş için önemli yerlerdir. Perşembe günleri Marmaris'te kurulan en büyük pazar olan; Perşembe Pazarı Kemeraltı Mahallesi'nde bulunan pazar yerinde kurulur.Söz konusu pazar Pazar günleri de kurulmaktadır.
Marmaris Köy Ve Beldelerinde Yetişen Bitki Türleri
KARACASÖĞÜT KÖYÜ: DAĞ ÇİLEĞİ, SEBZE ÇEŞİTLERİ, ÇİLEK, YENİDÜNYA, ŞEFTALİ, ELMA, NAR, ÜZÜM BAĞI, BÖĞÜRTLEN, ZEYTİN, SIĞLA, CEVİZ, AVAKADO, ALTIN ÇİLEK, KİVİ, BUĞDAY, YULAF, FİĞ, MISIR, ENGİNAR.
Fiskos kentin ilk adıdır. Bugün Asartepe denilen mevkide kalıntıları görülebilir. Halk inanışına göre Kanuni Sultan Süleyman, buradaki kaleyi şanına layık görmemiş ve “Mimar As!” demiş. Bu söz zamanla “Marmaris” şeklini almış.
Marmaris'in eski adı Physkos. Karia'nın liman kenti olarak gelişmişti. Antik kentten günümüze çok şey ulaşamadı, kimi kalıntıları kuzeydeki Asartepe'de görebilirsiniz. Ama bu kalıntılar çok azdır ve ancak arkeologları ilgilendirebilecek durumdadır.
Yaz sezonu boyunca her gün düzenlenmektedir. Sabah saat 9:00'da Marmaris, İçmeler, Armutalan bölgelerinde konaklayan misafirlerin konakladıkları tesislerden alınması ile başlamaktadır. Tekne saat 10:00 civarı Marmaris limanından hareket ederek tura başlar.
Turuncun meyve kabukları çay, tentür ve natürel ilaç ve eterik yağ yapımında, çiçeklerinden eterik yağ elde etmek için ve ham meyvelerinden eterik yağ elde etmek için kullanılır.
Kızkumu Plajı, Kleopatra Plajı, İçmeler Plajı, Marmaris Halk Plajı, Turunç Halk Plajı, Kumlubük Plajı, Cennet Adası Plajı, Kleopatra Plajı ve Uzunyalı Plajı gibi popüler plajları, yaz döneminde milyonlarca yerli ve yabancı turist çekmektedir. Plajların çoğu çam ormanları ve yeşillikler ile çevrilidir.
İçmeler ile Marmaris arasındaki mesafe 8 km'dir. Turuncu renkteki dolmuşlar ile 3 TL karşılığında Marmaris'ten İçmelere gidebilirsiniz. Marmaris otogar ile İçmeler merkeze uzaklık otobüsle yaklaşık 15 dakika sürer.
Datça pazarı Cuma günü öğleden sonra başlayıp Cumartesi günü akşama kadar bir buçuk gün boyunca devam eder. Cumartesi günleri diğer ilçelerden ve illerden gelen pazarcılar da eşlik eder. Pazarda meyve ve sebzenin yanı sıra kıyafet, mutfak eşyası, takı vb. her türlü ürünü bulmak mümkündür.
Doğanın ve denizin en tatlı zamanları yakalanmak isteniyorsa, ilkbahar ve sonbahar ayları en doğru tercih olacaktır. Mayıs ya da eylül ayları, Marmaris'in doğal güzelliklerinin şölen gibi sergilendiği en güzel aylardandır. Kasım ayı çok yağışlı, ocak ayı da en soğuk aylarıdır.
Ynt: Marmaris mi Fethiye mi? Fethiye'de marina şehrin içinde ve yerleşim oldukça büyük. Yalancıboğaz, şehre uzak ve Marmaris büyüklük olarak Fethiye ile kıyaslanmamaz.
Muğla Usulü Saraylı Tatlısı (Bayramların Vazgeçilmezi)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri