Marmaris'e bağlı bir mahalle olan Selimiye, Marmaris merkeze 45 km, Dalaman Havalimanı'na 131 km ve Bodrum Milas Havalimanı'na 174 km uzaklıkta yer alıyor.
Karayolu ile Marmaris'e otobüsle vardıktan sonra, otogardan kalkan Bozburun ve Selimiye belediye otobüsleri veya özel minibüslerle yaklaşık 60 dakikada Selimiye'ye ulaşabiliyorsunuz.
Bozburun veya Selimiye minibüsleri ile de ulaşabilirsiniz. Minibüslerin belli saatlerde kalktığına dikkat etmenizi rica ederiz. Bu minibüsler şehirlerarası terminalden veya Marmaris çarşısından kalkar.
Selimiye, Muğla ilinin Marmaris ilçesine bağlı mahalle. Marmaris ilçe merkezine yaklaşık 35 km uzaklıkta deniz kıyısındadır. Halkı balıkçılıkla geçinir. Türkiye'nin önde gelen yat limanlarından Sığliman koyu da Selimiye'de bulunmaktadır.
Havayolunu tercih edecekseniz bölgeye en yakın havaalanı Dalaman Havaalanı'dır. Yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta. Buraya ulaştıktan sonra isterseniz servislerle isterseniz de şehir içi ulaşım imkânlarını kullanarak Selimiye'ye ulaşabilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Selimiye'nin çok uzun plajları yok, ancak berrak ve tertemiz denizi ve harika bir doğası var. Özellikle mavi tur tutkunlarının ve yatçıların en çok uğradığı mekânların başında yer alıyor. Türkiye'nin ünlü yat limanlarından biri olan Sığliman Koyu da Selimiye'de yer alıyor.
Selimiye Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Yeşillikler içinde, temiz ve durgun bir deniz suyu ile Selimiye, Marmaris'in bir köyüdür. Oldukça sakin ve dingin bir atmosfere sahip olması dolayısıyla Selimiye'de huzur bulmak ve rahatlamak için ideal bir ortam mevcuttur.
Selimiye, adını Osmanlı hükümdarlarından olan I. Selim'den almaktadır. Muğla – Marmaris'e bağlı olan bir tatil beldesidir. Selimiye, eskiden sadece küçük bir balıkçı kasabası niteliğindeydi. Ayrıca Türkiye'nin en mühim yat limanı duraklarından olan Selimiye Koyu'na da ev sahipliği yapmaktadır.
Selimiye Muğla ilinin Milas ilçesine bağlı bir mahalledir. Yaklaşık nüfusu 8000 olup Milas'a 16 km Muğla'ya 87 km Bodrum'a 70 km İzmir'e 180 km kadar uzaklıktadır. Selimiye'de yaşayan insanların çoğunluğu geçimini tarımdan sağlamaktadır. Başlıca diğer gelir kaynaklarının başında hayvancılık gelmektedir.
Selimiye yolunun sonunda bulunan liman, merkezde bulunan Selimiye Sahili aksine kum sahil şeridine sahiptir. Özellikle çocuklu aileler için sığ liman Selimiye içinde en çok tercih edilen deniz olanağıdır. Denize girmek için diğer bir seçenek ise güzide bir Selimiye koyu olan Cennet Koyudur.
Selimiye'de nisan-ekim ayları arasında rahatça denize girilebiliyor. Kış aylarında ulaşımın azalması ve sezonun kapanmasıyla Selimiye'de pek fazla ziyaretçi kalmasa da baharın ilk günlerinden kışa kadar Selimiye Otelleri ve Selimiye Pansiyonları boş kalmıyor.
Bir başka muhteşem gün batımında Delikyol'dan izlenebilir. Karşınızda Selimiye solunuzda keçiler Selimiye'ye ulaşırsınız. Çam ormanları içinden biraz virajlı fakat inanılmaz keyifli bir sürüş ile Delikyol mevkiinde Datça Yolu ile birleşirsiniz ve işte Selimiye.
Selimiye Koyu'na girişte, batıya girmiş, Küçüven ve Sığ Burunların arasındadır. Doğa harikası bir koy.
(ﺳﻠﻴﻤﻴﻪ) i. (Dokunduğu yer olan İstanbul Üsküdar'daki Selîmiye adından) Beyaz, açık pembe, tahinî yollu, düz, çizgili veya fevkalâde güzel nakışlı şekillerde dokunan eski, makbul bir ipekli kumaş çeşidi [Selîmî de denirdi].
Selimiye inşaatı 1568'de başlatılmış, 27 Kasım 1574 günü açılması kararlaştırılmış, 1575 Yılında ibadete açılmıştır.
Selimiye Kışlası, İstanbul'un Üsküdar ilçesinde III. Selim tarafından Nizâm-ı Cedîd askerleri için inşa ettirilen kışla.
Denizi gerçekten ılık ve temiz. Teknelerle bu kadar içiçe olup da temiz kalabilmesi şaşırtıcı. Sığ bir deniz olduğu için çocuklu tatilciler de çok tercih ediyor Selimiye'yi.
Selimiye İstanbul'un Anadolu Yakası'nda bulunan Üsküdar'a bağlı bir mahalledir.
Aslında çok güzel bir görülmesi gereken bir yer merkez denizi taşlı ama çok berrak. Sığ limanı dağların arasında bulunan güzel bir halk plajı.
Marmaris Selimiye'de yer alan ve Türkiye'nin önde gelen yat limanlarından olan Sığ liman, su altı zenginliklerinin yanı sıra su üstü zenginliklerini de bir arada barındırıyor.
Yaz aylarında pek çok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Marmaris'in turistik mahallelerinden Selimiye; Sığliman bölgesinde yer alan halk plajıyla da ilgi çekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri