Marmaris, Muğla'nın 13 ilçesinden birisidir.
M.Ö. 334' te Büyük İskender ' in saldırısına uğrar. Onun ölümünden sonra kente sırasıyla Seleukoslar, Bergama Krallığı, Romalılar, Bizanslılar hakim olurlar. 13. yüzyıl da ise Menteşeoğulları zapt ederler, 1451 yılında da Osmanlı topraklarına katılır.Marmaris, 1876' daki mülki taksimatla ilçe merkezi olmuştur.
Marmaris'in eski adı Physkos. Karia'nın liman kenti olarak gelişmişti. Antik kentten günümüze çok şey ulaşamadı, kimi kalıntıları kuzeydeki Asartepe'de görebilirsiniz. Ama bu kalıntılar çok azdır ve ancak arkeologları ilgilendirebilecek durumdadır.
13 ilçe arasında toplam nüfus baz alındığında en büyük üç ilçe sırasıyla Bodrum, Fethiye ve Milas'dır. Bu veriye göre üç ilçesi, Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'den büyüktür. Türkiye'de bu özellikte olan başka bir il yoktur. Toplam nüfusa göre en küçük üç ilçe ise sırasıyla Kavaklıdere, Datça ve Ula'dır.
İlgili 22 soru bulundu
Ynt: Marmaris mi Fethiye mi? Fethiye'de marina şehrin içinde ve yerleşim oldukça büyük. Yalancıboğaz, şehre uzak ve Marmaris büyüklük olarak Fethiye ile kıyaslanmamaz.
Bodrum sadece Türkiye'de değil dünyada da turizm açısından bilinen bir ilçedir. Nüfus açısından il genelinde Muğla merkez ve Fethiye'yi geçerek en büyük ilçe unvanına sahip olmuştur.
Fethiye. Muğla'ya gitmek için en güzel ilçesini seçmek isteyenler ise Fethiye'yi listelerine ekleyebilir. Fethiye sonsuz maviliğe ve keşfedilecek pek çok güzelliğe sahiptir. Fethiye ilçesinin onlarca güzelliğe sahip olmasının dışında, onu ünlü eden özelliği ise Ölüdeniz'in Fethiye'de bulunmasıdır.
Muğla'nın ilçeleri sırasıyla; Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula, Yatağan şeklinde sıralanabilir.
Toplam uzunluğu 1100 km'yi biraz aşan deniz kıyıları ile Muğla, Ülkemizin en uzun sahil şeridine sahip ilidir. En büyük ilçesi Fethiye'dir.
Türkiye'nin gözbebeği Marmaris halı, bal, semt pazarları, hediyelik eşya dükkânları, butik otelleri, nefes kesen koyları, masmavi denizi, tertemiz havası, büyüleyici doğası, barlar sokağı, plajları ve tertemiz sokakları ile meşhurdur.
Hatta bu yüksek nem oranı nedeni ile sadece deniz aşırı ülkelerde yetişebilen birçok tropikal meyve, burada yetiştirilmektedir. 8 ay boyunca denize girilebilen Marmaris yazın 30-40 derece, kışın ise 10-15 derece arasındadır. Türkiye'nin genelinde kara kışın yaşandığı aylarda bile, Marmaris havası ılık ama yağışlıdır.
Rodos'a bağlandı.
Marmaris Yapı, Muzaffer Özlü ve Arzu Kayaoğulları ortaklığıdır. 2008 yılında kurulmuş bir gayrimenkul inşa ve satış şirketidir.
İzmir - Marmaris arası yaklaşık olarak 265 km'dir. Kamil Koç ile İzmir - Marmaris seyahatiniz tahmini olarak en az 3 saat 45 dakika saat sürer.
#MARMARİS'TE NÜFUS 95.851 OLDU TÜİK'in son verilerine göre Marmaris'in nüfusu 1 yılda 1102 kişi artış gösterdi. Yeşil ile mavinin buluştuğu, dünyanın incisi Marmaris'te yaşayan 95.851 hemşehrimiz için gece gündüz var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
Muğla turistik bir şehir olduğu için pahalı bir şehir. Yani her türlü hizmetin en kalitelisi Muğla'da verilmektedir. Bu, yüksek kaliteli hizmetlerle hayatı daha pahalı hale getirir. Hayat pahalılığı Türkiye ortalamasından yüksek olmasına rağmen Avrupa'dakinden daha ucuzdur.
Menteşe, Muğla'nın merkez ilçesidir. Denize kıyısı olmayan ilçede halkın en büyük geçim kaynağı tarım, ormancılık ve hayvancılıktır.
Bölge; kestane, zeytin, üzüm ve nar üretiminde ülkenin lider bölgelerindendir. Bu meyvelerin yanı sıra turunç, badem, elma, mandalina ve portakal üretiminde de çok önemli bir yere sahiptir.
Muğla Çambalı üretiminin önemli bir kısmı da burada üretilmektedir. Muğla, mermer yatakları ve mermer sanayisi açısından ülkemizin en önde gelen şehirlerinden biridir.
Kuruluşu. 6 Aralık 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6360 sayılı 14 ilde büyükşehir belediyesi ve 27 ilçe kurulması ile bazı kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanuna göre kurulmuş ve ilin bütün sınırları Muğla Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilmiştir.
Muğla'nın 13 ilçesi vardır. Muğla'nın ilçeleri: Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula, Yatağan.
Fethiye, Akdeniz Bölgesi'nin batısında, Muğla iline bağlı bir ilçedir. Yüzölçümü 3.059 km²'dir.
Halikarnassos'ta (Bodrum'un eski adı) M.Ö. 484 yılında doğan ve "Tarihin Babası" olarak bilinen HEREDOT'a göre Bodrum Dor'lar tarafından kurulmuştur. Daha sonra Karya ve Leleg'ler bu bölgeye yerleşmişlerdir. M.Ö.650 yılında Megeralılar gelerek şehri genişletmişler adını da Halikarnassos olarak değiştirmişlerdir.
bodrum'un il olması, coğrafi yapısı açısından çok uygun değil. çünkü bodrum bir merkez değil, bir yarımada ve muğla ilinin en ucunda yer alıyor. yani interlandında bağlanabileceği başka bir ilçe yok şu anda. aynı zamanda kültürel, tarihi ve mimari yapısının, ekstra kamu personeli ve kamu binalarına pek uygun değil.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri