Hayır, Türkiye'deki HARIBO fabrikasında üretilen hiçbir üründe domuz ve domuz kaynaklı bir hammadde kullanılmamaktadır.
Vejetaryenler ve veganlar jelatini katmayıp, ancak agar gibi hayvansal olmayan jeller kullanmayı tercih etmektedirler. Buna ek olarak, marshmallow genellikle Müslümanlık ve Yahudilikte jelatinin koşer veya helal hayvanlardan elde edilmemesi (örn. domuz) halinde koşer veya helal olarak kabul edilmez.
Et suyu tabletler, hazır köfte harçları, hamburger, hazır çorbalar, kuruyemiş, sakız, cipsler, dondurmalar, renkli yoğurtlar, salata sosu, cips, çiğköfte ve benzeri birçok üründe bulunan “Çin tuzunda”DOMUZ var.
Eti Puf Kakaolu Granüllü Marshmallow Bisküvi aşırı işlenmiştir. Helal tüketime uygundur.
İçindekiler. İçindekiler: Glikoz şurubu, şeker, su, sığır jelatini, dekstroz, nem verici: sorbitol, vanilya aroma vericisi, pancar kökü suyu konsantresi. Ürünlerimizin hiçbir çeşidinde domuz yağı ve katkıları yoktur.
İlgili 19 soru bulundu
Örnek olarak Jelatin(E441) domuz yada sığır veya diğer hayvanların kemik ve deri artıklarından, Karmin(E120) kırmızı bitten, Şellak (E904) yine bir bit türünden, Kasitin (E920) insan at veya domuz kılından, Rennin sığır ve davar midesinden, Pepsin domuz midesinden elde edilmektedir.
Buna göre, kollajenin kaynağı olan hayvan helal değilse, ondan üretilen jelatin de helal olmamaktadır. Menşeinin helalliği bilinmeyen jelatinlerin Müslümanların tüketeceği gıdaların üretiminde kullanılması ve içinde domuz kaynaklı jelatin olduğu kesin olarak bilinen gıdaların tüketimi caiz değildir.
"Haribo, gelatini domuzdan ve değişik kaynaklardan elde etmektedir. Bu şekilde olması özel bir ağız hissi yani ağızda parçalanabilmesi, ısırma ve çiğneme hissi vermektedir. İşte haribo, bu özellikleri bitkisel gelatin ile elde edemiyor."
HARIBO Türkiye'de üretim, helal standartlarına uygun yapılmaktadır.
Sığır jelatini üretiminde yalnızca sığırlardan elde edilen kolajen, kemik, deri ve dokular kullanılır.
Hayır; Türkiye'deki HARIBO fabrikasında üretilen hiçbir üründe domuz ve domuz kaynaklı bir ham madde kullanılmamaktadır. Tüm ham maddelerimizi Helal ürün sertifikasına sahip tedarikçilerden temin ediyoruz.
Eğer jelatin içeren gıda maddesinin jelatini, inek, sığır ve koyun gibi şer'an tüketilmesi caiz olan hayvanlardan üretilmiş ise, bu gibi jelatini ihtiva eden gıda maddelerini tüketmek şer'an caizdir; ”helal damgasını“ taşıyan bazı şekerlemeler gibi. Nitekim üretildikleri ana madde de zaten şer'an caizdir.
Suyun içinde hafiften ezerek çözüyorsunuz. Buradan suya geçen proteinlerden sonuç alabiliyoruz. Suyun akışını gözlemlemeniz gerekiyor. Daha sonra 5 dakika içinde orada bir bant oluşumu gördüğünüzde 'evet burada domuz eti var' ya da görmüyorsanız 'yok' diyorsunuz.
Mısır ve Romalılar tarafından bulunan bu tatlı, herkesin bildiği boş arsalarda bile yetişen hatmi çiçeğinin köklerinden yapılmaktaydı. Günümüzde ise seri üretim ile beraber şeker ve yumurta akına tatlandırıcılar eklenerek yapılmaktadır.
İnce saydam ve parlak bir maddedir. Sığırdan ve domuzdan elde edilir ve gıda sektöründe kullanılır. Jelatin genellikle gıdaların uzun süre kullanımını sağlar ve ayrıca sıvı gıdaların daha kıvamlı bir hale gelmesini sağlar. Birçok sıvı madde jelatin sayesinde jel hale gelebilir.
“Light Yoğurtlarda Domuz Jelatini Var”
Müslüman ülkeler için üretilen tüm Nestlé ürünleri helal gıda sertifikasına sahiptir.
Helal sertifikalıdır. Ürün ölçüsü 15 metredir.
Saadet Gıda, 2005 yılında HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 9001 Kalite belgelerini almıştır. Ardından 2008 yılında ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve son olarak 2010 yılında ise Helal Belgesi'ni almaya hak kazanmıştır.
Türkiye'de gıda sektöründe kullanılan sığır jelatinleri helal ürünlerdendir.
Zarar vermeyen miktarda şeker yemek haram olmaz.
Bebeto jelibon çeşitleri stoklarımızda.İçinde jelatin, domuz yağı ve katkı maddeleri yoktur.
Gıda sektörü başta olmak üzere ilaç, kozmetik ve diş sektörü gibi alanlarda da kullanılan agar tozu bitkisel ve helal bir maddedir. Ülkemizde de helal ürünler kategorisinde agar tozunun satışı yapılmaktadır.
Adeka İlaç, Ferrosanol Duodenal ve Gyno Ferrosanolde kullanılan kapsüllerin helal sertifikalarını aldı.
Bu durum tüketiciyi bilgilendirme açısından gerekli olan yasal bir zorunluluktur. Sosyal medyada paylaşılan “firmamızın domuz eti kullanımı” konusundaki içerikler gerçeği yansıtmamaktadır. Ürünlerimiz domuz yağı ve domuzdan elde edilmiş hiçbir ürünü, ham maddeyi içermez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri