Dolgunun erimemesi gibi bir durum olur mu? Uzman hekim kontrolünde yapılan işlem sonrası dudak dolgusunda erimemesi için herhangi bir neden bulunmamaktadır, doktorunuz enzimi enjekte ettikten sonra dolguyu eritmesi ve yayılması için o bölgeye masaj uygular ve süreci hızlandırır.
Dolgu uygulaması sırasında, ürün cilt altına verildikten sonra doktorunuz dolgunun yerleşmesi için masaj uygulayacaktır. Daha sonra sizin dolgu bölgenize baskı uygulamanızdan, masaj yapmanızdan en az 1 hafta kaçınmanızı söyleyecektir.
Dolgu maddeleri uygulama alanında sabit kalmalıdır. Bazı dolgu maddeleri uygulamalarında dolgu maddesi uygulama alanının dışına istemsiz yer değiştirebilmektedir. Bu yer değiştirme yer çekimine ve yüz kaslarına bağlı olarak gelişmektedir.
Uygulamadan sonra makyaj yapılmamalıdır. Güneş banyosu veya solaryumdan kaçınılmalıdır. Uygulama yapılan alanlara masaj yapılmasından kaçınılmalıdır. Bir yada iki hafta süreyle yüz masajı yapılmamalı, yoğun egzersizden kaçınılmalıdır.
Yanlış yapılan ve hastayı mutsuz eden dolgu enjeksiyonlarını hyaluronidaz adlı bir madde ile eritmek mümkün. Yüzünüzdeki simetriyi yeniden yaratmak için, biraz daha dolgu maddesi de enjekte edilebilir.
İlgili 40 soru bulundu
Dolgunun erimemesi gibi bir durum olur mu? Uzman hekim kontrolünde yapılan işlem sonrası dudak dolgusunda erimemesi için herhangi bir neden bulunmamaktadır, doktorunuz enzimi enjekte ettikten sonra dolguyu eritmesi ve yayılması için o bölgeye masaj uygular ve süreci hızlandırır.
Dolgu uygulaması sonrası oluşan sertlik şeklinde hissedilen topaklanma olduğunda dağılması için tarafınızdan gün içinde hafif şekilde masaj uygulayabilirsiniz. Dağılmadığı zamanlarda doktor tarafından masaj yapılır. Bundan sonra masaj yapılmasına gerek yoktur.
Yanlış veya hatalı yapılan dolgu işlemlerini eritmek için kullanılan enzime hyalüronidoz adı verilir. Özel bir enzim olan hyalüronik asit, dolguları sindirerek yok etmeye yarar. Hyalüronik asit içerikli dolguların bu yöntemle parçalanarak eritilmesi mümkündür.
Yüze yapılan dolgu kayar mı sorusu yüz dolgusu yaptırmayı düşünen kişilerin hakkında en çok endişelendiği başlıklardan biridir. Hyalüronik asit dolgular insan vücuduyla tamamen uyum içerisinde ve insan doğasında bulunan içeriğe sahip dolgular olduğu için kayma veya yer değiştirme gibi bir durumlar söz konusu olmaz.
Yüz dolgu uygulaması sonrasında hafif şişlik ve kızarıklık oluşması muhtemel bir durumdur. 1-2 gün içinde bu etkiler ortadan kalkar ve dolgu yüze yerleşmiş olur. Yaklaşık 2-3 hafta içerisinde tam görünümü oturur.
DOLGUNUN ETKİNLİĞİNİ NELER BOZAR? Bazı kişiler dolgu ve botoks maddesi etkinliğini, vücut yapısı ve yaşam tarzı nedeniyle daha kısa sürede kaybeder. Bunun nedeni ise kişilerin metabolizma farklarıdır. Yine çok fazla spor yapan kişilerde, dolgu veya botoks etkinliğini diğer kişilere göre daha hızlı geçebilir.
Dudaklarda; dudak dolgusu işleminden sonra, ödem ve morluk görülmesi normaldir. Genelde bir hafta-on gün sonra dudaklar normal haline döner. Tabii ödem bu süre içinde de giderek hafifleyecektir. Günde birkaç defa soğuk kompres yapmak ödemin daha çabuk inmesini sağlayabilir.
Dudak dolgusu sonrası topaklanma çoğu zaman dolgunun yüzeye yakın enjekte edilmesi nedeniyle oluşur ve genellikle de kendiliğinden geçer. Ancak 2 hafta sonra da devam eden topaklanma durumunda doktora başvurulmalıdır.
Dolgu yapılan alana enjekte edildikten sonra cildimizin altındaki yapıya bütünleşmiş olur ve bir takım kimyasal reaksiyonlar başlar. Bu dolgunun metabolize edilme fazıdır ki, dolgu yapıldığı an itibariyle bu faz başlar. Dolgunun kalitesine göre ve yapısına göre 9 ay ile 3 yıl arasında değişir.
Kalıcılığı 1-1,5 senedir. Yüz dolgu maddesinin uygulamasından sonra, yüzde 2-7 gün arasında süren ödem oluşabilir. Bu durum dolgu maddelerinin su tutma özelliklerinden kaynaklanır. Yüz dolgu uygulamasının yapıldığı gün fazla mimik yapılmamasına dikkat edilmelidir.
İlk 4 saat boyunca yüz üstü yatılmamalıdır. İlk 24 saat içinde yüz ovuşturulmamalı, yüze masaj yapılmamalı, kaş aldırılmamalı, saç boyanmamalı ve makyaj yapılmamalıdır. İlk 24 saat içerisinde yüzde kızarıklığa sebep olabileceği için, sıcak banyo ve duş yapılmamalı, yoğun güneşe maruz kalınmasından kaçınılmalıdır.
Dudak dolgusu işleminden sonra dudaklarda geçici süreliğine şişlik ve ödem oluşması normaldir. İşlemin yapılmasının ardından sonraki gün dudaktaki şişlikler hafiflemeye başlar. 1 hafta sonunda da dolgu maddesi dudaklarda daha eşit şekilde dağılmış bir görünüme kavuşur.
Hassasiyet: Dolgu işlemi sonrası normalden daha fazla sıcak veya soğuk hassasiyeti yaşıyorsanız, bu dolgu ile ilgili bir sorunun işareti olabilir. Dolgunun Değişmesi: Dolgu, zaman içinde değişiyorsa veya hasar görüyorsa, bu hatalı bir dolgu işaret olabilir.
Yüzde herhangi bir genişleme durumu oluşmayacaktır.
Dolgu maddeleri güneşe maruz kalma veya başka ısılarla daha hızlı emilmez.
Yüz dolgusu sonrası sertlik, çene dolgusu sonrası sertlik, nazolabial dolgu sonrası sertlik, ışık dolgusu sonrası sertlik hepsi erken dönemde yapılan işleme, bölgeye ve verilen dolgunun yapısına göre ilk birkaç gün bazen de özellikle çene hattına yapılan dolgularda bir haftaya kadar uzayan sertlik olması normaldir.
cevaplarsanız sevinrim. İşlemde, vücudumuzda doğal olarak bulunan bir madde olan Hyalüronik asit içeren dolgular kullanıldığında, istemediğiniz takdirde dudak dolgusu eritilmektedir. Hyalüronik asit içerikli dolgular; yaşa, yapılan bölgeye, enjekte edilen dolgu miktarına göre 8-12 ay kadar etki sağlamaktadır.
Eğer dolgu kalıcı bir dolguysa maalesef bu dolguları eritmek mümkün değil. Bunlardan kurtulmanın tek yolu cerrahi müdahaledir. Bu da kesi izleri anlamına geliyor.
Dudak dolgusu ile sigara içmenin herhangi bir bağlantısı olmamakla beraber dudak dolgusunun ilk yapıldığı gün sigara içmeniz dolgunun şeklini bozmanıza sebep olabilecektir. Bu yüzden dudak dolgusunun yapıldığı ilk gün sigara içme eyleminden uzak durmalısınız.
Bu mezoterapiler sayesinde dolguların etkisi korunabilir. Bir mezoterapi ürünü olan Pb serum dediğimiz ürünün içinde bir hyaluronidaz formu olan liyaz bulunuyor. Bu ürünün dolguları eriteceğini akılda tutmak gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri