Bilinçsizce ve cilt yapısına uygun olmayan besin ve bitkilerle yapılan cilt maskeleri ise egzama, cilt lekeleri ve gözeneklerin tıkanması veya iltihaplanmaya neden olabilir.
Cildinizde zaten yağ, bakteri ve ölü deri hücreleri bulunmaktadır. Ancak maske taktığınızda bu maddeler daha fazla birikebilir ve gözeneklerinizi tıkayabilir. Maske ayrıca nefes alıp vermenizden dolayı nemi hapseder ve bu da akne riskini artırabilir. Bir başka olası neden ise maskenin yarattığı sürtünmedir.
Yüz maskelerinin sahip olduğu yoğun içerikler dolayısıyla cilt bakımında her gün uygulanması tavsiye edilmez. Kullanmaya başladığınız maskeyi uygulama talimatlarına yönelik olarak tavsiye edilen sürelerde yüzünüze uygulamanız gerekir.
Kil Maskesi Yanığı Nasıl Geçer? Cildin kızarmasına ve kaşınmasına neden olan kil maskesi yanığını, soğuk suyla cildinizi yıkayarak geçirmeye başlayabilirsiniz. Aloe vera kullanarak yanığı hafifletebilirsiniz. Bunun yanı sıra yoğurt, bal ve buzdan faydalanabilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Cildi karma veya kuru birinde etkisi çok daha fazla olduğu için maskenin kullanılması sonucunda yüzü yakması oldukça normaldir. Buna sebebiyet verilmemesi için kuru cilde sahip olan kişiler maskenin içerisine bitkisel yağlar veya nemlendirici etkili kremler ekleyerek kullanabilirler.
Yüz bölgesinde meydana gelen yanıklar için ilk olarak ilaç tedavisi yapılmalıdır. Çünkü bu bölgedeki İzlerin ve yanık etkisinin tamamen ortadan kaldırılması gerekir. İlaç tedavisi sayesinde önemli oranda yanık lekesi yüz bölgesinden arındırılır. Geriye kalan izler için kimyasal peeling ya da lazer yöntemi kullanılır.
Cilt bakım ürünleri uygulanırken, besleyici ve ciltte durulanan maskelerin, tonikten önce uygulanması gerekmektedir. Maske tamamen ciltten durulandıktan sonra tonik uygulanmalıdır.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 12 yaş ve üzerindeki çocukların maske takmasını, 6 ile 11 yaş arasındakilerin ise bulundukları yerlere ve taşıdıkları riske göre maske takması gerektiğini belirtti. DSÖ, 5 yaşından küçük çocukların ise genel olarak maske kullanmasına gerek olmadığını kaydetti.
Son derece pratik bir uygulama imkanı sunan kağıt maskelerin uygulamasını tamamladıktan sonra yüzünüzde ortalama olarak 15-20 dakika kadar bekletmeniz önemlidir. Dikkat edilmesi gereken ayrıntı ise maskeyi yüzünüzden ayırdıktan sonra cildinizi yıkamamanız gerektiğidir.
Leke oluşumunda en önemli etken ultraviyole ışığı olduğu için yüz ve eller gibi leke oluşumuna yatkın alanları, yaz kış demeden, 30-50 koruma faktörlü güneş koruyucularla koruyun. Güneş koruyucu kremi dışarı çıkmadan en az 20 dakika önce sürün ve ortalama 3 saat sonra yenileyin.
Güneş lekeleri, hassas ciltlerde ya da yeterli güneş koruması sağlanmamış ciltlerde oluşur. Güneş lekesi, güneşe maruz kalmanız sebebiyle oluştuğundan bakım rutininizi değiştirmediğiniz takdirde düzelme göstermez.
Dr. İnci Mevlitoğlu, özellikle güneş ışığına çok fazla maruziyet ile ortaya çıkan cilt lekelerinin yaygın bir şekilde görüldüğünü belirterek “Yüzdeki kahverengi lekeler genetik yapı, hormonal uyarılar, ultraviyole maruziyeti, ilaçlar, geçirilen deri hastalığı gibi nedenlerle ortaya çıkıyor” dedi.
Kâğıt maske kullanımı için ideal sayı haftada 2 ya da 3'tür. Yüz bakımY konusunda cildi arındırmak amaçlı kullanılan kâğıt maskeler de en fazla haftada 2 kez kullanılmalıdır. Aynı maskeyi her gün yapmanın kısa vadede olumsuz bir etkisini görmeyebilirsiniz ama cildiniz için en doğrusu çok fazla kullanmak değildir.
KİL maskesini uyguladıktan sonra cildinizde yanma hissi duymanız çok normaldir. Bu hissi nemlendirici kremler ile giderebilirsiniz. Yanma hissi duyuyorsanız kil maskesini yüzünüzde çok fazla tutmuş olmanız muhtemeldir. Maksimum 5 dakika boyunca maske yüzünüzde dursun, fazlası cildiniz için zararlı olacaktır.
Yüz maskesi uygulama sıklığı da aşırıya kaçarsa cilde hasar verebilir.Fazla yüz maskesi yaptığınızda cildinizin doğal dengesini bozabilir ve aşırı hassas bir cilt ile oluşturup cildin bağışıklığına hasar verebilirsiniz.
Eğer 40 yaş ve üstündeysen cildin, olgun cilt sınıflandırmasına giriyor. Olgun cilt; tıpkı kuru, karma, yağlı ve hassas gibi bir cilt tipini oluşturuyor. Bu nedenle söz konusu cilt tiplerinin her biri için nasıl farklı bakım ürünleri mevcutsa, olgun ciltler için de ayrı bir bakım uygulamak gerekiyor.
C Vitamini Serumu Kaç Yaşında Kullanılır? C vitamini serumu, antioksidan özelliği yüksek, zengin vitamin kaynağı özel bir bakım ürünü olarak 30 - 35 yaş arası kişiler için idealdir. Daha olgun cilt yapısına sahip kişiler cilt uzmanından onay aldıktan sonra bu serumları kullanabilir.
Tonik Maskeden Önce Mi Sonra Mı Sürülür? Cilt üzerinde durulanan maskeler tonikten önce, kil maskeleri ise tonikten sonra uygulanır.Yüz temizleme jelleri de tonikten önce uygulanması gereken cilt bakım ürünüdür. Tonikten sonra uygulanan ürünler, serum, nemlendirici ve kil maskeleridir.
Maskelerin bakım rutininin hangi adımında olması gerektiği çoğu zaman merak konusu. Ciltten durulanan maskeleri temizlenmiş cilde, tonik veya serumdan önce uygulamak gerekiyor.
Eski yara izlerinin geçmesi için çeşitli lazer tedavi yöntemleri tercih edilebilir. Bunlar arasında iğneli lazer, radyofrekans, IPL lazer ve kimyasal peeling gibi yöntemler bulunur. Yaranın boyutu ve oluşum zamanına göre en doğru tedaviye uzman eşliğinde karar verebilirsiniz.
Yüzeyel 2. Derece yanıkta iz kalmaz ancak derin 2. derece yanık iz bırakarak iyileşir. Yanık bölgesindeki su dolu kabarcıklar korunmaya çalışılmalıdır. Uygun pansumanlar ile takip edilir.
Tarif için 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı taze limon suyu yeterlidir. Bu karışımı gözler hariç tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Karışım, 15 dakika bekletildikten sonra ılık suyla yıkanabilir. Bu yöntem aynı zamanda cildi beyazlatma özelliğine de sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri