Evet, maske takmalısınız; çünkü maskeler işe yarıyor. Maskeler, SARS-CoV-2 virüsünün yayılımını büyük oranda engelleyerek salgını yavaşlatıcı etkiye sahip. En basitinden, pandemi-harici bağlamlarda da savunma sistemini ilgilendiren ve hijyeni gerektiren ortamlarda hekimlerin maske takma zorunluluğunu düşünün.
Yüz maskeleri ciltteki ölü deriyi temizleyerek cildi arındırmakta ve sivilce, siyah nokta gibi sorunları gidermektedir. Düzenli kullanımda akne oluşumunu engellemekte ve cilde daha parlak bir görünüm kazandırmaktadır. Bazı maske tipleri cildi gerginleştirerek kırışıklık sorununu da azaltmaktadır.
Yüz maskelerinin sahip olduğu yoğun içerikler dolayısıyla cilt bakımında her gün uygulanması tavsiye edilmez.
Özellikle çok kuru cilt yapısına sahip kişilerin üç günde bir uygulama yapması gerekebilir. Ancak daha yağlı ciltler için haftada bir uygulama daha uygun olabilir.
Yüz maskeleri, özel cilt sorunlarını hedeflemek için için kullanılan herhangi bir cilt bakımı rutinine katkı sunar. Maskeler, evde, rahatlatıcı spa benzeri bir deneyim sağlarken cildi nemlendirmeye, fazla yağları uzaklaştırmaya ve gözeneklerin görünümünü geliştirmeye yardımcı olabilir.
İlgili 23 soru bulundu
Hormonlara ve beslenmeye bağlı olarak gelişen sivilceler, vücutta meydana gelen yağ artışı nedeni ile oluşur. Bu bakımdan sivilceler için yüz maskesi hazırlayarak sivilce oluşumunu önleyebilir veya sivilce izlerinden doğal yöntemlerle kurtulabilirsiniz.
Temizleyici ve kirleri ciltten arındırıcı cilt bakım ürünleri ile düzenli bir bakım uygulamak karma ve yağlı ciltlerle baş etmek için en iyi yöntem olsa bile yüz maskesi uygulamak sivilce (akne) oluşumunu önlemeye ekstra bir katkı sağlayabilir.
Cilt bakım ürünleri uygulanırken, besleyici ve ciltte durulanan maskelerin, tonikten önce uygulanması gerekmektedir. Maske tamamen ciltten durulandıktan sonra tonik uygulanmalıdır.
Genellikle sıkıştırılmış maskelerin yüzde beklemek için ideal süresi de 10 dakikadır.
Son derece pratik bir uygulama imkanı sunan kağıt maskelerin uygulamasını tamamladıktan sonra yüzünüzde ortalama olarak 15-20 dakika kadar bekletmeniz önemlidir. Dikkat edilmesi gereken ayrıntı ise maskeyi yüzünüzden ayırdıktan sonra cildinizi yıkamamanız gerektiğidir.
Cildi karma veya kuru birinde etkisi çok daha fazla olduğu için maskenin kullanılması sonucunda yüzü yakması oldukça normaldir. Buna sebebiyet verilmemesi için kuru cilde sahip olan kişiler maskenin içerisine bitkisel yağlar veya nemlendirici etkili kremler ekleyerek kullanabilirler.
Tonik Maskeden Önce Mi Sonra Mı Sürülür? Cilt üzerinde durulanan maskeler tonikten önce, kil maskeleri ise tonikten sonra uygulanır.Yüz temizleme jelleri de tonikten önce uygulanması gereken cilt bakım ürünüdür. Tonikten sonra uygulanan ürünler, serum, nemlendirici ve kil maskeleridir.
Genel olarak yüz maskesini duştan sonra yapmak daha etkilidir.
Yüz maskeleri en iyi yumuşak kıllı fırçalarla, örneğin normalde resim yapmakta kullanılan boya fırçasıyla ya da saça boya uygulamakta kullanılan bir fırçayla sürülür. Bu iş için kullanacağın bir fırça al ve işin bitince fırçayı temizlemeyi ihmal etme.
SEBZE MASKESİ
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan, - 1 çorba kaşığı kil. Tüm malzemeleri birbirine iyice yedirerek karıştırdıktan sonra yüzünüzün geneline ya da sadece lekelerin bulunduğu bölgeye uygulayın. Cildinizin durumuna göre en fazla yarım saat bekleyin ve ılık suyla maskeyi çıkarın.
Maske seçimi yaparken sadece cilt problemine değil, maskenin cilt tipine de uygun olup olmadığına dikkat etmek önemli. Cilt tipleri genelde yağlı, kuru, karma ve hassas ciltler olarak ayrılıyor. Cilt maskesi seçerken de cildinizin yapısını bilmek ve probleme yönelik fayda sunacak maskelere yönelmek gerekiyor.
Yüz maskesini akşam saatlerinde ya da duş sonrası yaparak daha iyi sonular almanız mümkün. Ancak duş yapmadan cildinizi maske öncesi temizleyerek de cilt maskesini uygulayabilirsiniz.
Gelelim kağıt maskelerin ne işe yaradığına. Aslında iki temel işlevi var. Cildinin yararlı içeriklerle ve bol bol nemle buluşmasını sağlıyor. Ancak bunu yaparken aynı zamanda da bir çeşit bariyer oluşturuyor ki bu da nem ve yararlı maske içeriğinin cilde çok daha iyi işlemesini sağlıyor.
Gün boyu maske ile örtülü olan kısımlarda ısı artışı gözlenir. Artan ısı ile birlikte cilt damarlarında genişleme ve kızarıklık meydana gelir. Ciltte oluşan bu kızarıklıklar bir süre sonra kalıcı hale gelerek Roza (gül hastalığı) dediğimiz ciltte kızarıklık ve sivilcelenme ile ortaya çıkan bir tabloya neden olabilir.
Kil maskesini yüzünüzde uzun süre tutmayın
Maskeyi cildinizde 20 dakikadan fazla tuttuğunuzda cildiniz susuz kalmaya, hatta su kaybetmeye başlayabilir. Özellikle kil maskesi uygularken maskenin tamamen kuruması, cildinizin de kurumaya başladığı anlamına gelebilir.
Bir seferde kullandıktan sonra, tek kullanımlık maskeyi yıkamak yerine atmak daha mantıklı bir durumdur. Özellikle kullandığınız maskenin bulunduğunuz ortama göre dış kısmı virüs toplamış olabilir. Bu tarz tela maskelerin özellikle yıkanma esnasında bozulabileceğini unutmamak gerekir.
4 ile 6 yıl kadar devam etmektedir. Bazı durumlarda 40 yaşlara kadar sürebilmektedir. Ciltte görülen hafif aknelerde uzman doktorların vereceği kişiye en uygun ürün ile geçmesi mümkündür. Akne tedavisi görülen kişilerin doktorlarının kontrolünde beslenmeleri, vitamin almalı ve daha çok balık tüketilmelidir.
Karbonat. Karbonat ve suyu karıştırarak krem kıvamında bir karışım elde edin. Gece yatmadan önce bu karışımı yüzünüze sürün ve gece boyu böyle kalmasını sağlayın Kalktığınızda ılık su ile durulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri