Matcha tozu olarak da bilinen matcha, yeşil renkli ve pudra şekeri görünümlü toz çay formundadır ve farklı şekillerde yapılır. En çok tüketilen çeşidi klasik matcha yeşil çay ve matcha lattedir. Yapımı için özel olarak üretilen bambu fırça ya da kaşıklar kullanabilirsiniz.
MATCHA ÇAYI NEDİR? Matcha çayı, geleneksel bir şekilde yetiştirilen yeşil çayın bir çeşidinin toz haline getirilmiş hali. Bildiğimiz yeşil çaydan farkı ise özel yetiştirme yönteminin olması. Gölgede tutulan çay yapraklarının elle toplanıp, damar ve saplarından ayırdıktan sonra özel olarak öğütülmesiyle elde ediliyor.
Matcha tozunun kendine özgü hafif sebzemsi bir aroması vardır. Normal yeşil çaydan daha tatlı ve kremalı olduğu söylenebilir. Matcha tozuna sebzemsi aromayı veren L-theanine miktarının yüksekliğidir. Hafif buruk bir lezzete sahip olan ürünün dokusu çok yumuşaktır.
Adeta kınayı andıran Matcha Powder, aslında görünümünü en genç, en taze, en kaliteli yeşil çay yapraklarının geleneksel yönteme uygun olarak toz haline getirilmesinden alıyor. Yapımında özel ekipmanlara ihtiyaç duyulan matcha çayı, soğuk ve de sıcak olarak tüketilebiliyor.
Çin'de ve diğer yakın ülkelerde sıklıkla kullanılan matcha tozu ülkemizde de popüler bir hal aldı. Yeşil çayın toza dönüştürülmüş olan hali matcha tozu, şekerle uyumundan dolayı tatlı yapımında da tercih edilir.
İlgili 17 soru bulundu
Japon kültüründen gelen matcha çayı, ince bir toz haline getirilen çayın buharda pişmesiyle oluşmaktadır. Türkiye'de çay yalnızca Doğu Karadeniz'de yetişir.
İçerdiği kafein miktarından dolayı çocuklar, hamileler ve emziren annelerin tüketimi önerilmez. Ayrıca demir eksikliği, gastrointestinal sistem problemi olanlar ve kafeine duyarlı bireylerin de matcha çayı tüketmesi sakıncalı olabilir.
Blue Butterfly Pea Flowers, bazen hatalı olarak Mavi Matcha olarak da anılmaktadır. Matcha, kaliteli yeşil yapraklarından özel işlemler ile elde edilen bir çay çeşididir.
Matcha çayında yüksek oranda bulunan klorofil vücut için kanı temizleyen mükemmel bir detoks özelliğindedir. Matcha çayı aynı zamanda ağır metallerin ve kimyasal toksinlerin doğal yollarla vücuttan atılmasında da güçlü bir etkiye sahiptir. Matcha çayı diğer yeşil çaylara göre 5 kat daha fazla L-theanin içermektedir.
Starbucks Türkiye on Instagram: “Matcha Tea Frappuccino. 💚 Yumuşak içimi ve eşsiz rengiyle kendinizi farklı hissettirecek!” Kahvaltıda vazgeçilmezin olacak yeni lezzetimiz: Zeytinli Peynirli Çörek!
Matcha latte'yi sıcak su ve sütle hazırlayabileceğiniz gibi soğuk sütle de deneyebilirsiniz. İçine koyacağınız birkaç adet buz küpü ile de yazın sıcak günlerinde buz gibi bir içeceğe sahip olabilirsiniz. Ayrıca hazırlandığında yoğun bir tada ve kıvama sahip olan matcha latteyi aç karnına tüketmekten kaçınmalısınız.
"Matcha çayı nasıl içilir?" sorusuna yanıt olarak bu içeceğin tok karnına tüketilmesi tavsiye ediliyor. Günde maksimum iki kez maça çayı içilebiliyor. Matcha çayı nasıl kullanılır sorusunun spesifik bir yanıtı yok, yalnızca fazla tüketim önerilmiyor. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez matcha çayı içebilirsiniz.
Matcha (Japonca: 抹茶), özel olarak yetiştirilen ve işlenen öğütülmüş bir yeşil çay tozudur. Geleneksel olarak, klasik Japon çay seremonisinde kullanılır. Ayrıca, wagashi tatlısı türlerine, yeşil çaylı dondurmaya, soba adlı yemeğe gıda ilavesi olarak kullanılmaktadır.
Sakinleştirir. Dinlenmek ve uyanık meditasyonlar sırasında da kullanılan matcha çayı, verdiği uyuşukluk hissi sayesinde uyku düzeninin oluşturulması ve sinirlerin yatıştırılması için de tercih edilebilir.
Bağırsakları güzel harekete geçiriyor.
Antioksidan açısından zengin olan matcha premium japanese tea zayıflama konusunda oldukça iddialı ve başarılıdır. Hem vücuttaki zararlı toksin maddelerin dışarı atılmasına yardımcı olur hem de metabolizmanın hızlanmasını sağlayarak sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi sağlar.
Saf Yeşil Çay. (50 g)
Geleneksel Japon Çay Seremonileri'nde içilen çay Matcha, gölgede yetiştirilen çay ağacı yapraklarından elde edilir. Bu Matcha Çayı içinde hiçbir katkı maddesi olmadan, Japonya'da yetişen ve işlenen yeşil çaylardan hazırlanmıştır.
Matcha, yeşil çay gibi camellia sinensis bitkisinden üretilir ancak farklı şekilde yetiştirilir ve benzersiz bir besin profiline sahiptir. Çiftçiler, doğrudan güneş ışığından kaçınmak için hasattan 20-30 gün önce çay bitkilerini örterek matcha yetiştirir.
Matcha Latte: 1 çay kaşığı kadar Matcha tozunu 1 fincan sıcak su ile iyice karıştırdıktan sonra üzerine sevdiğiniz çeşit süt ekleyerek tüketebilirsiniz. Süt olarak, inek sütü, keçi sütü, badem sütü, laktozsuz süt gibi süt çeşitlerinin hepsi kullanılabilmektedir.
Tayland'ın kuzey bölgesindeki dağlık alanlarda yetişen mavi sarmaşık çiçeği tamamen kendine has olan mor rengiyle sana sihirli bir çay deneyimi yaşatacak… Miktar: 50gr'lık teneke kutu: 50gr lık dökme çay içeren kutularımız, çayımızın saklama koşulları için uygun ve yaklaşık 30 fincan çay içerir.
Matcha 'nın Hazırlanışı
1-2 gram matcha'yı kaseye koyun ve üzerine 1 fincan sıcak su ekleyin. Bir elinizle kaseyi sıkı tutarken diğeri ile “bamboo whisk” kullanarak soldan sağa doğru karıştırırken köpükler oluşturmaya çalışın. Yeterince karıştırdıktan sonra matcha çayını fincanınıza boşaltın.
%100 Saf Karadeniz Matcha (Yüksek Kaliteli Yeşil Çay Unu-Yeşil Çay Pudrası) | Karadeniz Matcha™ Uzak Doğu'nun şifa kaynağı zayıflamaya yardımcı Matcha çayını tamamen Rize'deki çay yapraklarından yerli olarak imal ediyoruz. 50 Gram Karadeniz Matcha üretmek için ortalama 250 adet çay yaprağı kullanmaktayız.
Ürünlerimizin hiçbiri glikoz şurubu, sentetik tatlandırıcı, gıda boyası, hayvansal yağ (domuz yağı), bitkisel yağ (palm yağı, ayçiçek yağı) ve katkı maddesi kesinlikle içermez. Ürünlerimiz “helal” tüketime uygundur.
Orjinal maça çayı resmi satış sitemizde hologramı ve faturalı bir şekilde satılmaktadır. Orjinal olup olmadığını anlamak için üzerinde bulunan hologramları kontrol etmeniz yeterli olacaktır. Hologramlar birer güvenlik etiketi niteliği taşımaktadır.
Bizim yeni yeni tanımaya başladığımız bir çay olsa da yeşil çay yapraklarının özel bir şekilde işlenmesiyle elde edilen matcha, Doğu Asya'da geleneksel olarak tüketiliyor. Acı ve tatlı tatları bir arada bulunduran bir lezzete sahip olmasının yanı sıra sağlığa yönelik birçok faydası da biliniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri