İyi bir üniversiteden mezun olanlar üniversitesinin etiketi ve matematik bölümü diplomasıyla işsiz kalmaz. Girilebilecek bir sürü sektör var ve matematik diploması istediğiniz sektörde başvurunuzun okunmasını sağlayabilir.
Matematik mezunları iş imkanları konusunda geniş bir alana sahip olduğundan dolayı bireylerin ayrıca kendilerini geliştirmeleri de önemli konular arasında yer alır. Pek çok iş sahasında çalışma imkanı bulan bölüm mezunları finans kuruluşlarında da çalışabilirler.
Matematik mezunları; mühendislik, bilim, Ticaret ve Finans, bilim, inşaat, bankacılık, işletme ve AR-GE çalışmalarında, altığı eğitim doğrultusunda görevler ve işler yapar.
Ayrıca üniversitede Matematik Bölümü okuyan kişiler Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı'na katıldıkları takdirde bu mesleği icra edebilir.
İlgili 24 soru bulundu
BDDK, Hazine Müsteşarlığı ve çeşitli bankalar matematik bölümü mezunlarının çalıştıkları kurımlar arasında yer almaktadır. Matematik Bölüm mezunları ek olarak, çeşitli kamu kurumlarında (Hazine Müsteşarlığı, Devlet Su İşleri, Devlet İstatistik Enstitüsü, Devlet Demir Yolları vb.) çalışabilirler.
Matematik okuyanların çoğu bankacılık, bilgisayar bilimleri, eğitim gibi sayısız birçok sektörde çalışırlar. Bu demek değildir ki matematik bölümü sizi yazılımcı yapar, ekonomist yapar, öğretmen yapar.
Mezunlar, öğretmenlik, araştırma, finans, bilişim teknolojileri, veri analizi, danışmanlık ve yönetim gibi farklı alanlarda iş bulabilirler.Matematik mezunları, matematiksel teoremler ve yöntemler kullanarak problemleri çözmek konusunda uzmandırlar.
Matematik mühendisi olmak için üniversitelerin fen- edebiyat fakültelerinde yer alan matematik bölümü mezunları veya eğitim fakültelerinde bulunan matematik öğretmenliği bölümünden mezun olanlar gerekli eğitimleri alarak matematik mühendisi olmaya hak kazanır.
Mühendislik, matematik, aktüerya, istatistik bölümlerinden mezun olan bireyler KPSS A sınavına girerek müfettiş yardımcılığı, denetmen yardımcılığı, uzman yardımcılığı stajyer kontrolör gibi kadrolara atanabilmektedirler. A grubu kadrolarda 91 puan türünün hesaplanması yapılmaktadır.
Matematik öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Matematik Öğretmenliği bölümünden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır. Ayrıca, Matematik - Bilgisayar ve Matematik Mühendisliği bölümü mezunu bireyler de pedagojik formasyon alarak bu mesleki unvana hak kazanmaktadır.
Matematik mezunları pek çok farklı sektör ve kurumda istihdam edilebiliyorlar. Yurt dışında matematik bölümü okumak pek çok iş fırsatının yanında yüksek kazançları da beraberinde getiriyor. Matematik mezunları pek çok farklı sektörde iş olanaklarını değerlendirme şansı bulabiliyor.
Matematik okuyup bilgisayar mühendisi olamazsınız, mühendislik sıfatı Udemy videolarından kazanılmıyor.
Matematik Bölümü öğrencilerinin staj yapma zorunluluğu bulunmadığından staj yapmak isteyen öğrenciler staj yapacakları yerleri kendileri belirlerler. Gerekli görülen durumlarda Bölüm Staj Komisyonu tarafından öğrencilere, staj yapabilecekleri yerler ile ilgili yönlendirmeler yapılabilecektir.
Matematik Bölümü, mezunları Pedagojik Formasyon Programı Sertifikası alma hakkına sahip olan bölümlerden biridir.
Mühendislik fakülteleri gibi teknik programlardan mezun olanlarla matematik, fizik gibi fen edebiyat fakültesi mezunlarına yönelik müfettişlik, uzman yardımcılığı vb. kadrolara artık bu bölüm mezunlarından da alım yapılmaktadır.
KPSS B Sınavı, Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümlerinden oluşmaktadır. Genel Yetenek bölümünde adaylar; Türkçe (30) ve. Matematik (30)
Matematik lisans eğitimini tamamlayan bir kişi, birçok alandaki geniş kavramlara dokunan bir disiplin öğrenmektedir. Matematik sizi kendi mesleğinize hazırlamanın yanı sıra, size işinizde yükselmeniz için entelektüel araçlar sunar ve entelektüel yaşamınızı zenginleştirir.
Sayısal alan MF yani matematik-fen olarak isimlendirilmektedir. Buna göre bu bölümü seçmiş öğrenciler ağırlıklı olarak sayısal derslerde eğitim görmektedirler. Bu alan ülkemizdeki genel ortalama dikkate alındığından yapılabilirliği en zor derslerden oluşmaktadır.
Matematik bölümünün başarı sıralamaları ile taban puanlarına bakabilirsiniz. Matematik bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Matematik bölümü toplam 102 adet üniversitede bulunmaktadır. SAY Puan türündededir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri