Akredite üniversitelerden mezun öğrencilere mavi diploma eki verilebilmektedir. Kısaca Mavi Diploma nedir sorusunun cevabı, AB akreditesi bulunan üniversitelerden aldığınız eğitimin ardından mezuniyette diplomanız ile birlikte size sunulan bir diploma ekidir.
Mavi Diploma, Avrupa Birliği veya AB üyesi olmamalarına rağmen Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi tarafından akredite edilen üniversiteler tarafından verilen diplomalara ek niteliğindedir. Öğrencinin aldığı eğitimin ve diplomanın AB ülkelerinde geçerli olduğunu gösterir.
Mavi diploma, Avrupa Birliğine üye olmayan ülkelerdeki Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi İşbirliği tarafından akredite olmuş üniversiteler tarafından verilen bir diploma belgesidir.
Mavi Diploma ya da resmi yazışmalarda kullanılan adıyla Diploma Eki, diploma almaya hak kazanan mezunların aldığı eğitimlerin içeriğini belirten, uluslararası bir belgedir. Bu haliyle Mavi Diploma, yurt dışına çıkmak için zorunlu değil ancak faydalıdır.
Mavi diploması olan tüm öğrenciler Avrupa Birliği ülkelerinden herhangi birinde eğitimlerine devam edebilme hakkına sahip olurlar. Aynı zamanda Mavi diploma sahibi olmak iş başvurusu yaparken de oldukça işe yarayan bir belgedir.
İlgili 43 soru bulundu
Mavi Diploma, Avrupa Birliği (AB) üyesi veya AB'ye üye olmamakla birlikte Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi İşbirliği tarafından akredite olmuş üniversitelerce verilen bir diploma ekidir. Öğrencinin aldığı eğitimin AB ülkelerinde tanındığını ve diplomanın geçerli olduğunu gösterir.
Kırmızı diplomanın uluslararası kabul gören, dalında üstün başarı sağlayan öğrenciler için verilen bir diploma olduğunu belirten Safiye Terzioğlu, “7 yıl boyunca her sene iki kez dönem sonunda keman, solfej ve dünya müzik edebiyatından sınavlara girerek tamamlayabildim.
Mavi Diploma, Avrupa Birliği veya AB üyesi olmamalarına rağmen Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi tarafından akredite edilen üniversiteler tarafından verilen diplomalara ek niteliğindedir. Öğrencinin aldığı eğitimin ve diplomanın AB ülkelerinde geçerli olduğunu gösterir.
El-cevap: Bir AB ülkesinden mezun olduğunuzda diplomanız diğer AB ülkelerinde zaten geçerli. Diploma geçerliği için mavi diploma diye lanse edilen ekstra bir evraka ihtiyacınız yok ki bu mavi diploma diye bilinen diploma ekinin de böyle bir iddiası yok zaten.
Diploma Eki, Diplomanın Avrupa'da geçerli olmasını sağlar mı? Diploma Eki ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarınca verilen diplomaların başka ülkelerde otomatik olarak tanınmasını sağlayan bir “tanıma/geçerlilik/denklik belgesi” değildir. Diploma Eki almak, diplomanın başka Avrupa ülkelerinde geçerli olmasını sağlamaz.
Eğitim kurumları için akreditasyonun anlamı verdiği eğitimin kalitesini gösteren bir belge, bir anlamda kanıt. Ulusal ya da uluslararası kuruluşlardan aldıkları belgelerle verdikleri eğitimin niteliğini göstermek istiyorlar. Elbette bunun tercih edilirlik açısından da önemli olduğunu artık biliyorlar.
Akreditasyon: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı ve yükseköğretim kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecidir.
Merriam-Webster´a göre, "akredite", belirli bir tür sertifika veya diploma vermeye yetkili bir kuruluş veya kurumun resmi olarak tanınmasıdır. Akredite bir şirkete, kuruma veya kursa verilebilir. Firmaların diğer firmalardan ayırt edilebilmeleri için akredite olmaları önemlidir.
Türkiye'deki durum ve Akredite Programlar
Türkiye'den ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, MEF Üniversitesi ve İstanbul Gelişim Üniversitesi'nden birçok program ABET akreditasyonuna sahiptir.
Belgelendirme kuruluşları ve laboratuvarlar; akreditasyonun dışında kalarak da hayatlarını idame ettirebileceklerini, müşteri bulabileceklerini ve müşteriyi tatmin edebileceklerini düşünüyorlarsa akredite olmadan da hizmet vermeye devam edebilirler.
İstanbul Okan Üniversitesi. Mavi diploma alınan eğitimde çeşitli özelliklerin olduğunu gösterir. Özellikle Avrupa ülkelerinin tümünde geçerli olan mavi diplomayı başarılı okullara vermektedir. Mavi diploma sayesinde dünyanın her yerinde rahatlıkla çalışılabilir.
Mavi Diploma almak için önceliğiniz Avrupa standartlarında eğitim veren bir üniversiteden mezun olmaktır. Kısacası staj, seminer, tez vb. tüm aşamaları başarıyla geçmeniz gerekiyor. Mavi diploma almak için en önemli diğer şart ise, YÖK tarafından belirlenen akademik yıl içinde mezun olmaktır.
Mavi Diploma Diploma Eki, yükseköğretim kurumları tarafından Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler ve UNESCO tarafından kabul edilmektedir. Mavi diploma diploma eki sayesinde, üniversitede alınan eğitim tüm dünyada geçerlilik kazanır.
Mavi diplomanın geçerliği olduğu bazı ülkeler;
İsveç, İtalya, Macaristan, Romanya, Çekya, Danimarka, Hırvatistan, Estonya, Letonya, Litvanya, Fransa, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Malta, Polonya, Portekiz, Hollanda, İrlanda, İspanya, Lüksemburg, Finlandiya,….
Mavi diploma, Almanya başta olmak üzere Malta, Polonya, Portekiz, Hollanda, İspanya, Çekya, Danimarka, Estonya, Fransa ve diğer birçok ülkede geçerlidir.
Hukukta mavi diploma yok, yurtdışında Tr ile alakasız hkuki bir işte çalışacaksan bu akademisyenlik olabilir. Diğer türlü KKTC'de çalışabilirsin.
WWF-Türkiye'ye, üç ayda bir hedeflerle ve ilerlemeyle ilgili rapor verilir. Bir yılın sonunda denetimden geçirilen ofisler, hedeflere ulaşıldığı takdirde “Yeşil Ofis Diploması” alır. Yeşil Ofis logosu belirli kurallar çerçevesinde kullanılabilir ve Yeşil Ofis olmanın iletişimi yapılabilir.
3) DİPLOMA DENKLİĞİ ARANMAYACAK: Şimdiye kadar Almanya'da çalışmak isteyenlerden diploma denkliği isteniyordu. Artık istenmeyecek. Gelinen ülkedeki diploma yetecek. Tek şart, eğer eğitim dışında çalışma için geliniyorsa, bir işyeri bulmuş olma ve maaş garantisi olacak.
Mezuniyet belgesi ile diploma aynı şeydir. Yıllar önce alınan diplomalar zamanla kaybolabilir. Bu gibi durumlarda E-devlet üzerinden alabileceğiniz mezuniyet belgesini kullanabilirsiniz. Sizden diploma isteyen bir kuruma mezuniyet belgesi götürdüğünüzde bir sorun olmayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri