Mavi kart sahibi olan kişiler, Türk vatandaşlığı kazanmak için gerekli şartları yerine getirdikleri takdirde, Türk vatandaşlığı başvurusunda bulunabilirler. Mavi Kart Ne Kadar Sürede Çıkar? Mavi kart başvurusu, ortalama 6 ay içinde sonuçlanır.
Mavi Kart'ın herhangi bir geçerlilik süresi bulunmamaktadır. 20- Mavi Kart sahibi olmama rağmen, bazı kurumlara gittiğimde nüfus kaydımın kapalı olmasından dolayı işlem yaptıramamaktayım. Bunun sebebi nedir?
İBB Mavi Kart
Yeni kartı çıkardığımız da en az 10 gün içerisinde gelecektir.
Mavi Kart almak için; talebi belirten dilekçe, iki adet fotoğraf ve yabancı devlet vatandaşı olduğunu gösteren kimlik belgesi veya pasaport ile birlikte müracaat makamlarına başvurulur. Söz konusu hakların kullanılmasında Mavi Kartın ibrazı yeterlidir.
Gelen vize Blue Card için bile olsa, 6 ay süreli ve ''Alman Ulusal Vizesi'' olarak geldi. Bu vize türü, Almanya'ya çalışmak için giriş yapmanızı sağlayan vizedir. Asıl Blue Card, çalıştıktan birkaç ay içerisinde verilecektir.
İlgili 29 soru bulundu
Online başvuru formunu doldurduktan sonra ödemenizi başvurunuzun son adımında kredi kartı ile yapabilirsiniz. Online başvuru formunu doldurduktan sonra kurum tarafından PTT'ye teslim edilen kartınız, yine PTT aracılığı ile adresinize teslim edilmektedir.
Yeni Hyundai'niz ile buluştuğunuz an, herhangi bir şey yapmanıza gerek kalmadan Blue Card sahibi olursunuz. Blue Card'ınız yoksa ya da ikinci el bir Hyundai'ye sahibiyseniz model ya da yaş fark etmeksizin Hyundai Yetkili Servisleri'nden kartınızı edinebilirsiniz. Blue Card için herhangi bir ek ücret talep edilmez.
Yalnızca doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybeden kişiler ve bunların 3 üncü dereceye kadar olan altsoyları Mavi Kart alabilirler.
Tam mavi kart (aylık) 777 TL. Öğrenci mavi kart (aylık) 140 TL. Sosyal mavi kart (aylık) 483 TL.
Mavi karta sahip olmanın en büyük avantajı Türk vatandaşlarının sahip olduğu bütün haklara mavi kartlılarında sahip olmasıdır. Mavi karta sahip olan kişiler Türkiye'de kamu görevleri dışında her işte, hiçbir izne gerek olmadan çalışabilirler.
İstanbul genelindeki biletmatiklerden temin edilebilir.
Mavi kartlı kişilerin, vatandaşlığın kaybı sırasında ergin olmayan çocukları, mevzuatta düzenlenen şartların varlığı halinde, ana babalarıyla birlikte Türk vatandaşlığından çıkabilmektedir.
Türk Vatandaşlığından çıkan kişilere mavi kart düzenlenir. Mavi kart ile birlikte Bakanlıkça kimlik numarası verilecek ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası aranan yerlerde ilgili kişi tarafından bu kimlik numarası kullanılabilecektir.
Sosyal mavi kart (aylık) 732 TL.
Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan , Kıbrıs , Çek Cumhuriyeti, Estonya , Finlandiya , Fransa , Almanya, Yunanistan, Macaristan , İtalya , Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta , Hollanda , Polonya , Portekiz , Romanya , Slovakya, Slovenya , İspanya ve İsveç .
Mavi kart sahibi kişiler kamu görevi hariç çalışma iznine ihtiyaç duymaksızın herhangi bir işe giriş yaparak çalışabilirler ve SGK girişleri yapılır. Herhangi bir belge veya izne gerek olmadan istedikleri yerde ikamet edebilirler.
Mavi Kart Nasıl Alınır? İstanbul Mavi Kart (abonman) almak için, nüfus cüzdanı, (ehliyet ya da pasaport da dahil) kimlik kartınız ve 1 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf gerekli. Bu belgelerle size en yakın İstanbulkart Başvuru Merkezi'ne giderek kartınızı alabilirsiniz.
Örneğin Anonim İstanbulkart ücreti 25 TL iken Bireysel Mavi Kart ücreti ise 20 TL. Bireysel Mavi Kartınızı yenilemek için 20 TL, kaybettiğinizde ise 40 TL ödemeniz gerekiyor. İndirimli kartlardan Öğrenci Kartın ücreti 20 TL.
Yüzde 51'lik zam sonrası toplu ulaşımda tam bilet tek basım ücreti 9,90 TL'den 15 TL'ye, öğrenci basım ücreti 4,83 TL'den 7,32 TL'ye yükseldi.
Türk vatandaşı iken izin almak suretiyle Türk vatandaşlığından çıkarak mavi kart hakkı elde edenler, Türkiye'de vize ya da vize muafiyetinin sağladığı süreden daha fazla Türkiye'de yaşamak istediklerinde ikamet izni almadan kalabilmektedirler.
Genelde başka bir ülke vatandaşı olan ve çifte vatandaşlığı bulunmayan gurbetçiler için, mavi kart en önemli seçenekler arasında yer alır. Bu doğrultuda mavi kart sahibi olanlar nikah işlemlerini, aynı şekilde gerekli prosedürler doğrultusunda yapma hakkına sahiptir.
Mavi Kart Sahipleri ÖTV' siz Araç Getirebilirmi? En çok merak edilen konu budur. Normal şartlar altında getiremez ve kullanamazlar. Ancak bazı şartlar yerine getirilirse mavi kart sahipleri ÖTV siz MA plaka olarak adlandırılan araçları satın alabilir yada yabancı ülkeden getirdikleri araçları MA plakaya çevirebilir.
Almanya mavi kart başvuruları tamamlandıktan sonra belirli bir süre sonra başvurular sonuçlanır. Genellikle bu süre 30 ila 90 gün içinde değişiklik gösterir.
Avrupa Birliği Mavi kart kapsayıcı sosyal ve ekonomik imkânlarla beraber Avrupa'da süresiz ikamet imkânı sağlar. Avrupa Birliği dışında kalan yüksek eğitimli ve nitelikli insanları Avrupa'ya çekmek için dizayn edilmiştir. Birleşik Krallık, İrlanda ve Danimarka hariç tüm AB ülkeleri Mavi Kart programı dâhilindedir.
Blue Card ile hem siz hemde aileniz Avrupa Birliği ülkelerinde serbest dolaşım, eğitim, yaşam ve çalışma hakkına sahip olursunuz. Blue Card ın bir diğer avantajlarından biri ise, mavi kartınızı aldıktan 18 ay sonra başka bir avrupa ülkesine yerleşip hayatınızı orda da devam ettrebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri