Mavi Kasko Sigorta poliçeniz; çarpma, devrilme, yanma, çalınma, gibi zararlar karşısında aracınızı güvence altına alıyor. Ayrıca Mavi Kasko Sigortası size, aşağıda belirttiğimiz Genişletilmiş Kasko Koruması teminatlarını da standart olarak sunuyor.
Zorunlu Trafik Sigortası, devlet tarafından bütün motorlu araç sahiplerine yapılması zorunlu tutulmuş olan ve kaza sonucunda diğer araç veya üçüncü şahıslara verebileceğiniz zararlar için sizi güvence altına alan bir sigorta ürünüdür.
Bunlar; yangın sigortası, kaza sigortası, araç sigortası (kasko ve trafik sigortası), tarımsal sigortalar ve makine sigortaları olarak karşınıza çıkmaktadır. Bu sigortalar sayesinde de kişi, herhangi bir risk gerçekleşmesi sonucunda gerekli tespitler elde edildikten sonra maddi hasara karşılık tazminat almaktadır.
-15 AMPER- BIÇAK SİGORTA JAPON TİPİ ARAÇLAR İÇİN (MAVİ)
İlgili 15 soru bulundu
Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası olarak adlandırılmış olan “Zorunlu Trafik Sigortası” ile aracınızı üçüncü şahıslara verebileceği bedeni ve maddi zararlar ile araç sahibine düşen sorumluluğu teminat altına alan bir poliçe türüdür.
Limitsiz İhtiyari Mali Sorumluluk Sigortası, aracın kullanılmasından doğan maddi/hukuki sorumluluğu, Trafik Sigortası limitleri ile varsa Kasko Sigortası kapsamında yer alan, İhtiyari Mali Sorumluluk teminatı limitlerinin üzerinde kalan kısmını sınırsız olarak tazmin eder.
Zorunlu Deprem Sigortası, Konut Sigortası, Trafik Sigortası, Kasko Sigortası, Özel Sağlık Sigortaları, Ferdi Kaza Sigortaları, Eşya Sigortaları, Sorumluluk Sigortaları, Seyahat Sağlık Sigortaları gibi sigortalar Hayat Dışı Sigortalar kategorisi altında yer alır.
4a sigortası, Eskiden Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) çatısı altında olan ve SSK'ya prim ödeyenleri dahil eden bir sigortaydı. Ancak SSK, SGK'ya bağlandığında halk arasında bilinen SSK sigortası da 4a sistemi adını aldı. 4a sisteminin kapsamı ise özel bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerdir.
Trafik sigortası çerçevesinde genellikle zarar gören kişinin hastane masrafları, sürekli sakatlık durumunda sakatlık tazminatı, kaza sonucu ölüm durumunda ise cenaze ve defin masrafları gibi bedeni zararlar karşılanır.
Trafik sigortası kaza durumunda karşı tarafın zararını karşılarken, kasko ise sizin zararınızı karşılar. Trafik sigortasını yaptırmak zorunludur, kasko ise isteğe bağlı yaptırılabilir. Kasko ise isteğe bağlı bir sigorta türüdür.
Araç başına kazada trafik sigortanızın karşılayacağı en yüksek tutar 120.000 TL ve kaza başına 240.000 TL'dir. Bunun üzerindeki tutarları sizin karşılamanız gerekir. Ancak kasko sigortanızda ihtiyari mali mesuliyet (İMM) teminatınız olması durumunda, teminat limitiniz dâhilinde kalan kısmı kasko sigortanız karşılar.
Trafik sigortası yaptırmadan araç ile kara yoluna çıkan sürücüler, (2023 yılı için) 436 TL trafik cezası ödemek zorunda kalır. Ayrıca trafik sigortası olmadan muayene yaptırılması da mümkün değildir.
Gecikme cezası: Trafik sigortasının vade tarihinde yaptırılması gerekir, bir gün bile gecikirse %5 sürprim cezası vardır. Yani gecikme olduktan sonraki 1. ayın içerisinde %5 prim artışı ile trafik sigortası yaptırılabilir. 2.ay sürpim cezası %10 olur ve her ay ceza oranı artar.
Sigortasını yaptırmayarak para cezası alan kişinin günü geçmeden ödeme yapması büyük önem taşımaktadır. Kişinin ödemeyi geciktirmesi durumunda ise araç sigorta gecikme cezası devreye girmektedir. Trafik sigortası gecikme zammı olarak cezanın yazıldığı tarihten sonra her ay %5 oranında gecikme zammı uygulanmaktadır.
Plakaya göre sigorta ücreti değişir mi? Evet, değişir. Şöyle ki aracın bulunduğu ilde kaza yapma oranları trafik sigortası fiyatlarında etkilidir. Kaza yapma oranının yüksek olduğu illerde fiyatlar daha maliyetlidir.
1. Basamak: Poliçenin üçüncü yılının da hasarla kapatılması halinde %135 artış uygulanır. 2. Basamak: Poliçenin ikinci yılının da hasarla kapatılması halinde %90 artış uygulanır.
Yanan Arabayı Trafik Sigorta Karşılar mı? Araçlarda farklı nedenlerden dolayı yanma durumu oluşabilmektedir. Zorunlu trafik sigortası, karşı tarafta meydana gelen hasarları teminat altına almaktadır. Bu nedenle araçta oluşan yangın, zorunlu trafik sigortası kapsamında değerlendirilmemektedir.
Kasko sigortası sayesinde, sürücüler kendini koruma altına alabilmektedir. Poliçe sınırları çerçevesinde meydana gelen bir kazada, araç sürücüsünün alabileceği tüm zararlar teminat altına alınmaktadır. Zorunlu olmadığı ve isteğe bağlı olduğu için fiyatları zorunlu trafik sigortasına göre biraz daha pahalı olacaktır.
Kasko Sigortası, Bütçenizi Koruma Altına Alır
Bu sigorta türü, aracınızın hasar görmesi durumunda meydana gelebilecek masrafların karşılanmasını sağlar. Özellikle büyük şehirlerde yaşıyorsanız ve aktif kaza riski daha yüksekse, kasko sigortası yaptırmak daha da önem kazanır.
Hangi Model Araçlara Kasko Yapılmaz? Kasko sigortası yapılırken “kasko yaş sınırı” dikkate alınmaktadır. Araç kasko yaş sınırı, 15 yaş olarak belirlenmiştir. Türkiye Sigortalar Birliği esaslarına göre aracın yaş sınırı 15 yılı aşıyorsa sigorta şirketleri aracı güvence altına alamazlar.
Basamak sorgulamayı tam olarak gerçekleştirmek istiyorsanız tramer.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Burada kendi sigorta şirketinizi seçip ardından poliçe sicil numaranızı ve istenen diğer bilgileri doldurmanız yeterlidir. Bu işlemler ardından tam olarak ait olduğunuz basamağı görebilirsiniz.
Hasarsız yıllar ve indirim basamakları
15 Nisan 2023'te uygulamaya giren yönetmelik öncesi en hasarsız olan basamak 7. basamak idi, yönetmelik 7. basamakta üç yıl üst üste hasar yapmamış olan araç sahiplerini yenileme döneminde 8. basamağa yükseltecek bir madde ekledi. Bu sebeple en hasarsız basamak 8. basamak oldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri