Üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı da iyileştirici etkisi olan maydanoz suyunun astım ve nefes darlığı gibi hastalıklara karşı tüketilmesi önerilir. Diğer yandan vücudun su tuttuğu ödem durumlarında maydanoz suyu vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur.
Maydanoz suyu böbrek taşı düşürücü etki göstererek böbreklerin sağlıklı çalışmasını sağlar. Böbrekleri çalıştırarak idrar söktürür ve idrar yolu enfeksiyonlarına karşı iyileştiricidir. Aynı zamanda maydanoz suyu adet söktürücü etki taşır. Adet dönemi ağrılarını hafifleterek dönemin daha rahat geçmesini sağlar.
Klorofil içeren maydanoz, anti bakteriyel anti mantar özelliklere sahiptir. Ciddi bir hastalığın nedeni olmadığı takdirde mide bulantısına iyi geliyor. Karaciğeri zehirli maddelerden temizlemek için yardımcıdır. Antioksidan içeriği yüksek olan maydanoz aynı zamanda kalp sağlığı ve kansere karşı da koruyucudur.
Taze yemek ve salataların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan maydanoz, içeriğinde bulunan vitamin mineraller sayesinde sağlığa faydalarıyla gündemde. Bağışıklık güçlendirirken aynı zamanda rahim iltihabı gibi pek çok iltihap ve enfeksiyonun giderilmesinde etkili rol oynuyor.
İdrar yolu enfeksiyonlarına karşı yardımcı: Maydanozun idrar söktürücü özelliği, idrar yollarındaki bakterilerin dışarı atılmasına yardımcı olabilir ve idrar yolu enfeksiyonlarının önlenmesine katkı sağlayabilir.
İlgili 25 soru bulundu
Bol sıvı, özellikle su için. Su içmek idrarınızı seyreltmeye yardımcı olur ve daha sık idrara çıkmanızı sağlayarak bir enfeksiyon başlamadan önce bakterilerin idrar yolunuzdan temizler. Cinsel ilişkiden hemen sonra mesanenizi boşaltın. Ayrıca, bakterileri temizlemeye yardımcı olmak için bir bardak su için.
Bu düzen hem yemek öncesi tok hissetmene yardımcı oluyor hem de ödem atıcı etki pekişiyor. Kesinlikle günde iki bardaktan fazla maydanoz suyu içmemelisin. Sana önerilen porsiyonu birkaç parçaya bölerek güne dağıtabilirsin ancak daha fazla içmemelisin.
İbrahim Saraçoğlu, idrar yolu enfeksiyonu şikayetinde olan kişilere karnabahar kürünü önermektedir. Yapmanız gerekenler ise kaynattığınız karnabaharın suyunu günde 3 defa olacak şekilde tüketmek. Karnabahar vücudunuzdaki mikropların atılmasında önemli bir rol oynayacaktır.
Akciğer dostu olan maydanoz limon kürü, sigaradan dolayı sağlığını kaybetmek üzere olan akciğerleri temizlemektedir. Böylece daha rahat nefes alımı gerçekleşir. Düzenli olarak tüketilen maydanoz limon kürü kolesterol seviyesini en ideal noktaya getirir. Kalp ve damar hastalıklarının oluşma ihtimalini ortadan kaldırır.
Taze maydanoz yapraklarını ve 1 limonun kabuklarını 2 bardak suyun içine koyun. 2-3 dk kaynatın. 5 dk demlendikten sonra süzüp içebilirsiniz.
Maydanoz sapı, lif açısından zengindir, bu da sindirim sağlığını destekler ve kabızlığı önleyebilir. Ayrıca maydanoz sapı, C vitamini ve diğer mineraller açısından da zengindir, bu da bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve vücutta serbest radikallere karşı koruma sağlayabilir.
Toplamda 2 ay içerisinde limon maydanoz kürünün etkileri ile birlikte ortalama 8 kilo kadar verme şansı elde edilebilir. Aynı zamanda diğer sağlık konusunda da kısa süre içerisinde etkisini gösterir.
1 litre suyu kaynatıp ocaktan indirmeden 1 bağ maydanozun saplarını kaynayan suya ekleyin. Saplarla beraber 3-5 dk daha kaynatıp içmek için bardaklara dökün. Dilerseniz içerisine limon suyu da ekleyebilirsiniz. Bu çayı birkaç gün düzenli olarak içtiğinizde ödemden kurtulur şişkinliklerinizi atarsınız.
Sabahları maydanoz suyunu cildinize maske gibi sürerek 15 dakika bekletebilirsiniz. Maydanoz suyu beta karoten ve A vitamini içeriği ile ciltteki elastikiyeti artırır. Cildinizde yaralar varsa iyileşme sürecini hızlandırır. Maydanoz suyunu göz çevresindeki morluklara karşı da deneyebilirsiniz.
Çoğu idrar yolu enfeksiyonu antibiyotik haplarla tedavi edilir. Bu haplar, enfeksiyona neden olan mikropları öldürerek çalışır. Mesane enfeksiyonunuz varsa, muhtemelen 3 ila 7 gün boyunca antibiyotik almanız gerekecektir.
kronik idrar yolu enfeksiyonu tedavisi antibiyotiklerle tedavi edilir. Enfeksiyon semptomları hafifledikten sonra uzun süreli, düşük doz önleyici antibiyotikler önerilebilir.
Tedavi sürecinde ayrıca bol su tüketmek de önemlidir. Su, idrar yolu enfeksiyonu belirtilerinin hafifletilmesine yardımcı olabilir. Ayrıca bazı bitkisel çaylar da idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelebilir. Özellikle adaçayı ve civanperçemi çayları bu konuda faydalıdır.
Maydanoz detoksunun içerisine eklenen salatalık ve limon gibi besinler de yüksek C vitamini ve folat kaynağıdır. Maydanoz detoksunun içine eklenen limon, tokluk hissi verir ve kalori alımını azaltarak kilo vermeye yardımcı olur. Cilde iyi gelir.
1 su bardağı suyu bir tencereye alın ve maydanozları ekleyin. Maydanozları düşük ateşte suya ekleyin ve yaklaşık 5-10 dakika kadar kaynatın. Kaynatma işlemi bittikten sonra ocağı kapatın ve suyu ılımaya bırakın. Ilıyan maydanoz suyunu süzün ve elde ettiğiniz sıvıyı içmeye hazır hale getirin.
Maydanoz
C vitamini açısından zengin olan maydanoz, aynı zamanda bol miktarda A vitamini ve bitkisel lif içerir. Ödemin oluştuğu günlerde salatalarda 1 demet çiğ olarak tüketmeniz veya haşlayıp suyunu içmeniz, ödemin azaltılmasında yardımcı olabilir.
Kronik idrar yolu enfeksiyonu, bakteriyel bir enfeksiyonun sonucudur. Çoğu durumda, bakteriler üretra yoluyla üriner sisteme girer ve daha sonra mesanede çoğalırlar. Nasıl geliştiklerini daha iyi anlamak için Kronik idrar yolu enfeksiyonu, mesane ve üretral enfeksiyonlara ayırmak yararlıdır.
Sirkeli su idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi? Elma sirkesi çok konuda olduğu gibi enfeksiyonları yok etme konusunda da faydalıdır. Bir bardak suyun içine birkaç kaşık elma sirkesi ilave ederek içmek idrar yolu enfeksiyonunu idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelebilir.
İdrar yolu enfeksiyonunda, idrar yaparken ağrı ya da yanma hissi, sık idrara çıkma ihtiyacı, acil veya aniden idrar yapma ihtiyacı ya da idrarda kan görülmesi gibi belirtiler görülebilir. Böbrek enfeksiyonunda ise ateş, sırt ağrısı, bulantı ya da kusma gibi semptomlar oluşabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri