Maydanoz kürü; anksiyete, depresyon, hepatit-B, karaciğer yağlanmasına karşı yardımcı ve destekleyici olup; ayrıca karaciğer metabolizmasını güçlendirici, cilde güzellik verici-gençlendirici,diüretik (idrar söktürücü), vücuda zindelik ve dinçlik kazandırmaya yardımcı ve yüksek tansiyonu engelleyici olarakta ...
Detoks karışımların vazgeçilmezi olan maydanoz, karaciğerde biriken zararlı toksinlerin atılmasında etkilidir.
Sabah uyandığınızda blender'a belirtilen miktar ölçüsünde maydanozu atın üstüne 1 tane limonun suyunu iyice sıkın, son olarak da üzerine 1 bardak su ekleyin. Malzemelerinizi blender'a ekledikten sonra blender'ı çalıştırarak yemyeşil bir su elde edeceksiniz. Kürünüz hazır. Sabahları aç karnına içeceksiniz.
Kilo vermek ve egzersiz karaciğer yağlanmasına iyi gelmektedir. Akdeniz tipi beslenme ve haftada 3-4 gün egzersiz yapılmalıdır. Ayrıca karaciğer için en faydalı besinlerin arasında kahve gelmektedir. Günlük kahve tüketimi karaciğer yağlanmasının yanında karaciğer kanserine bile iyi gelebilmektedir.
Sonuçta izokalorik diyet ile birlikte maydanozlu limon suyu kullanımının karaciğer yağlanma derecesi ve boyutu, vücut ağırlığı, kolesterol ve LDL'yi azalttığı ancak ALT ve AST üzerinde etkisi olmadığı görülmüştür.
İlgili 17 soru bulundu
Maydanoz kürü şöyle yapılır; 15–16 dal maydanozu sapları ile beraber blendere atılır. Üzerine iki yemek kaşığı limon suyu ve yarım su bardağından biraz fazla su ilave edilir. İki dakika blenderden geçirilir. Günde bir defa sabah kahvaltıdan 15 dakika önce tamamı içilir.
Karaciğer yağlanması şifalı bitkiler kullanımı sayesinde gerileyebilir. Salatalara eklenebilen karahindiba, maydanoz, tere gibi sebzeler ile yemeği yapılabilen ıspanak, kereviz gibi sebzeler haftada birkaç kez tüketilebilir.
Kızartmalar: Yağ ile kızartılmış gıdalar karaciğer yağlanması olanlar için sakıncalıdır. Tuz: Çok fazla miktarda tuz tüketimi, gıda alımını ve yağ üretimi tetikler. Beyaz ekmek, makarna ve pirinç: Karbonhidrat içeriği yüksek olan bu gıdalar vücutta yağ olarak depolanır.
Kafeinin karaciğer yağlanmasına iyi geldiği dünyanın saygın karaciğer hastalıkları dergilerinde bilimsel çalışmalar ile kanıtlandı. Her gün bir fincan kahve içenlerde, içmeyenlere oranla daha az yağlı karaciğer hastalığı görülür.
Alkolden bağımsız steatohepatit varlığında, karaciğerinizdeki yağ birikimini tersine çevirecek herhangi bir ilaç yoktur. Ancak bazı durumlarda, karaciğer hasarı kendiliğinden durur hatta karaciğer kendini iyileştirir. Ancak diğerlerinde hastalık ilerlemeye devam eder.
Maydanoz Kürü Faydaları
Kaynamış suyu süzerek bir bardak içebileceğiniz maydanoz suyunuzu elde edersiniz. Maydanoz kürünü düzenli olarak tüketmek, idrar söktürücü etkisi sayesinde ödemi atmanıza, sindirim sisteminizi rahatlatmanıza ve vücudu temizlemeye yardımcı olabilir.
İçeriğindeki A, C, K vitaminleriyle folat, bağışıklık sisteminizi güçlendirirken, A vitamini lenfosit ve beyaz kan hücreleri üzerinde doğrudan etkilidir. Klorofil içeren maydanoz, anti bakteriyel anti mantar özelliklere sahiptir. Ciddi bir hastalığın nedeni olmadığı takdirde mide bulantısına iyi geliyor.
Maydanoz tam bir yağ yakıcıdır. Özellikle sabah kahvaltı masalarında mutlaka yerini almalıdır. Maydanoz diyeti: Bu diyetle bölgesel zayıflamak mümkündür.
Yanlış beslenme, alkol tüketimi ve benzeri zararlı alışkanlıklar karaciğerin yapısını bozmakta, işlevini olumsuz şekilde etkilemektedir. Karaciğer, yapısı gereği kendi kendini yenileyebilmektedir ve bu süreç yaklaşık 6 ay kadar sürmektedir.
Karaciğer Yağlanmasına İyi Gelir
Maydanoz ve limon kürü, düzenli ve bol bol içildiğinde karaciğerde oluşan yağlanma ve toksinlerin temizlenmesini sağlar.
Akciğer dostu olan maydanoz limon kürü, sigaradan dolayı sağlığını kaybetmek üzere olan akciğerleri temizlemektedir. Böylece daha rahat nefes alımı gerçekleşir. Düzenli olarak tüketilen maydanoz limon kürü kolesterol seviyesini en ideal noktaya getirir. Kalp ve damar hastalıklarının oluşma ihtimalini ortadan kaldırır.
Karaciğerinizi yağlandırmayın
Aşırı alkol kullanımının dışında yanlış beslenme düzeni ve obezite karaciğer yağlanmasına neden olmaktadır. Salam, sucuk gibi katkı maddeli besinler, yağlı kızartmalar, hazır meyve suları ve şekerli beslenme karaciğer yağlanmasına yol açabilmektedir.
İlerlediğinde karaciğer hasarı riski artar. 3. Evre: Bu evre, karaciğerde fibrozis adı verilen bağ dokusunun artışı ile karakterizedir. Karaciğerin yapısında değişiklikler meydana gelir ve bu evrede hasar daha belirgindir. Karaciğer fonksiyonları ciddi şekilde etkilenmeye başlayabilir.
2. Evre: Karaciğer yağlanmasında 2. evreye Alkole Bağlı Olmayan Steatohepatit de denebilir. Karaciğerdeki yağlanmaya bağlı olarak organda hasar oluşumu başlayabilir. 3. Evre: Bu evrede karaciğer yağlanması ilerlemiştir ve karaciğer dokuları sertleşerek bağ dokulara dönüşmeye başlar.
Avokado Karaciğer Yağlanmasına Karşı Önemli Bir Besindir
Avokado genellikle salatalarda ya da limon sıkılarak direkt tüketilebilir.
Düzenli kahve ve çay içenlerinin yaşam tarzı ve çevre koşullarından bağımsız olarak daha az karaciğer yağlanma riski taşıdıklarını ortaya koydular.Bu içeceklerin karaciğer üzerinde koruyucu bir etkiye sahip oldukları ve henüz karaciğer hastalığının belirgin belirtileri göstermeyenler arasında yağlanmanın önüne ...
Yer fıstığının yanı sıra ay çekirdeği, fındık gibi kuruyemişler de karaciğer sağlığı açısından faydalıdır.
Maydanoz-Limon Kürü Uygulaması
15–16 dal maydanozu sapları ile beraber elinizle parçalayıp blenderın içine atınız. Üzerine 2 yemek kaşığı limon suyu sıkıp yarım su bardağından biraz fazla su ilave ediniz ve yaklaşık 2 dakika blenderdan geçiriniz. Sabah kahvaltıdan 15 dakika önce tamamını içiniz.
Baklagiller ve kuru yemişler Bu besinler karaciğerde bulunan zararlı toksinleri temizliyor. Yoğurt Hem mideye, hem de karaciğere inanılmaz faydaları olan yoğurt, vücudu toksinlerden arındırıyor.
Karaciğer yağlanması genellikle herhangi bir belirtiye neden olmaz. Bazı durumlarda, halsizlik, yorgunluk, cillte kararma, iştahsızlık, mide bulantısı ve kusma gibi belirtiler görülebilir. Karaciğer yağlanması, genellikle rutin kan testleri veya ultrason gibi görüntüleme testleri ile tespit edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri