Bu, çamaşır makinesinde tüm kirlerin iyice temizlenmesi içindir. Hassas banyo tekstili üzerine çok fazla baskı uygulamayınız: bikininizi 60°C'de yıkamayınız. 30°C'yi ve hassas yıkamayı seçmek en iyisidir. Ek olarak yumuşatıcıyı atlayınız, aksi takdirde mayo zamanla yıpranacaktır.
Mayo ve bikiniler hassas oldukları için asla çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır. Çamaşır makinesinde yıkanan bikinilerin kumaşları zarar görür. Bikiniler için uygun yıkama koşulları soğuk suda ve elde yıkamadır.
Mayo ve şort mayolar çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır, bunun yerine soğuk musluk suyu ile elde ve hassas çamaşırlar için uygun olan deterjan ile yıkanması tavsiye edilmektedir. Mayo ve şort mayolar doğrudan güneş ışığı alan yerlere asılmamalı veya kurutucuda kurutulmamalıdır.
Kullanım Koşulları | Haşema. Ürününüzü daha uzun süre ilk günkü kalitesinde kullanabilmeniz için aşağıdaki hususlara dikkat etmenizi öneririz. Her kullanım sonrası ürünü elde ılık suyla şampuan veya sabun kullanarak yıkayınız ve iyice durulayınız. Ürünü çamaşır makinasında yıkamayınız.
Deterjanlar içerdikleri kimyasal maddeler sebebiyle mayo ve bikini temizliğinde tavsiye edilmezler. Sadece suyla yıkamak içinize sinmiyor ise bir miktar beyaz kalıp sabun kullanabilirsiniz. Kullanacağınız yıkama suyunun soğuk olması, mayo kumaşının yapısını koruyacaktır.
İlgili 17 soru bulundu
Hassas banyo tekstili üzerine çok fazla baskı uygulamayınız: bikininizi 60°C'de yıkamayınız. 30°C'yi ve hassas yıkamayı seçmek en iyisidir. Ek olarak yumuşatıcıyı atlayınız, aksi takdirde mayo zamanla yıpranacaktır.
Klor, mayo malzemesinin renklerinin solmasına, gerilmesine ve mayo kumaşının genel olarak bozulmasına neden olmaktadır.
Günlük hayatta çamaşır sepeti içerisine pek çok sentetik kıyafet atılır. Bu programda yıkayabilmek için bu giysilerin arasından sentetik olanlar seçilmelidir. Polyester, asetat, akrilik, viskoz, vinil ve lateks gibi kumaşlara sahip çamaşırlar da sentetik grubundadır.
Sentetik çamaşırlara örnek olarak bluzlar, gömlekler, naylon çoraplar, spor giyim ürünleri, montlar, yağmurluklar gösterilebilir. Sentetik ürünlerinizi “Sentetikler” programında yıkayabilirsiniz.
Bu, çamaşır makinesinde tamamen temizlenmesi içindir. Bikini ve deniz şortunuzu 60°C'nin üzerinde yıkamayın ve tercihen 30°C veya hassas yıkama seçeneğini kullanın. Yumuşatıcı kullanmayın, aksi takdirde mayo zamanla yıpranabilir. Çamaşır makinesindeki mekanik darbeleri azaltmak için çamaşır filesi kullanın.
Hassas çamaşırlara zarar vermeden yıkar. Genelde de en hassas çamaşırların en yaygınları sentetik ürünler olduğu için adı sentetik yıkamadır. Sentetik ürünler dışında başka çamaşırlarınızı da bu programla yıkayabilirsiniz. Leke çıkartma gücü diğer programlar kadar yüksek olmayabilir.
Gündelik hayatında kıyafet yıkayan bireyler, yıkama konusunda bazı bilgiler edinmek istiyor. Renkli kıyafetler yıkanırken bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Aynı renk tonlarına sahip olan kıyafetlerin bir arada yıkanması gerekir. Renkli olan kıyafetlerin 30 ile 40 derece aralığında yıkanması gerekir.
Denize ve havuza girildikten sonra her seferinde mayoları soğuk su ile durulamak gerekiyor. Çünkü üzerinde biriken deniz tuzu ve klor mayolara zarar veriyor. Mayoları çamaşır makinesinde yıkamamaya özen göstermeliyiz. Ayrıca yıkarken deterjan ve kimyasal madde de kullanılmaması gerekir.
Suyun sıcaklığı montun deforme olmaması için oldukça önemlidir. Bu nedenle 30 derecede yıkanması önerilmektedir. Montun bakımı ve uzun ömürlü olması açısından sık sık mont yıkamamakta fayda vardır.
Pamuklu kumaşlar için ideal yıkama 40 derece iken, ipek kumaşlar için bu durum 30 derecedir. Sentetik kumaşlarda ise ön yıkama da dahilse 50-60 derece yeterli olacaktır. Renkli kıyafetler kısa program ile yıkanıyorsa 30 derece yeterlidir.
Hassas kumaşlar nasıl yıkanır ? Hassas kumaşlar şunlar olabilir: Suni ipek, kupramonyum ipeği, keten, yün veya ipek üstler, tişört ve bluzlar; poliamid, polyester ve Likralı iç çamaşırları, külotlu çorap ve mayolar. Çamaşırları dikkatli bir biçimde açık ve koyu renkler olarak ayırın.
Pamuklu programlar daha yüksek sıcaklıklarda yıkama yaparken, sentetikler 40 derece civarında yıkanıyor. Bu da sentetik malzemelerin daha hassas olmalarından kaynaklanıyor. Sentetik programda çamaşırların daha az zarar görmesi için sıkma işlemi de daha düşük seviyede tutuluyor.
Sık kullanılan: Pamuklular
Bu mod hassas olmayan pamuk ve keten gibi kumaşlardan üretilmiş çamaşırların yıkanması için kullanılmaktadır. Pamuklu yıkama programında yüksek sıcaklıklara çıkabilen çamaşır makinesi, çamaşırlarınızı kapsamlı bir şekilde temizleyecektir.
Beyaz çamaşırlar ile renk geçirmemesi için ayrı yıkanmaması gereken siyahlar; çamaşır makinesinin ''sentetik'' programında, 40 derecede yıkanmalıdır. Ayrıca aşırı derecede kirli olmayan siyah çamaşırlar için sentetik program yerine hızlı program da tercih edilebilmektedir.
Pamuklu kumaşlar için renkli kıyafetler adına ideal yıkama 40 derecedir. Ancak ipekli ve bu gibi narin kumaşlar adına 30 derece yeterlidir. Sentetik kumaşlar konusunda ise eğer ön yıkama da bulunuyorsa, 50 veya 60 derece ayarlanmalıdır.
Pamuklu Eko
Normal kirli, dayanıklı pamuklu ve keten çamaşırlarınızı yıkamak için kullanın.
Pamuklu kumaşlar teri dışarı atamadığı için vücutta üşüme hissi yaratıyor ve çoğunlukla aktiviteler sonrası hastalanma ihtimaliniz artıyor. Sentetik spor kıyafetleri ise hafif, esnek ve nefes alabilen yapılarıyla size maksimum hareket özgürlüğü sağladığı gibi terinizi vücutta tutmayarak dışarı atıyor.
Havuz kullanımından sonra mayo üzerindeki klorun süratle yok edilmesi için derhal durulanmasına ihtiyaç vardır. Durulama sonrasında kıyafet üzerindeki klor miktarı önemli oranda azaltılmış olacaktır. Mayolar durulandıktan sonra tam anlamıyla yıkanmalıdır.
Bu sebeple mayolarınızı mutlaka temiz su ile durulamayı ihmal etmeyin. Mayolarınızı kuruturken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları var. Eğer deniz kenarında kurutacaksanız ters çevirerek gölgelik bir yüzeyde kurutmalısınız. Kuruduğunda bez torbalara veya hava alan poşetlere koyarak muhafaza edebilirsiniz.
Havuz ya da deniz kullanımından sonra kullandığınız kıyafetlere hususi bir bakım ve temizlik uygulamak zorundasınız. Klorun etkisi ile mayonun renginin solması, gerilmesi ya da genel olarak kumaşının bozulması gibi problemlerle karşılaşılabilir. Özellikle beyaz renkli mayolar üzerindeklor daha fazla etkilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri