Mayıs Ayının Çiçekleri Birçok çiçeğin doğrudan güneş ışığına maruz kalmaması gerekir. Bu yüzden gölgeleme işlemi mutlaka yapılmalı, evde yetiştirilen çiçekler güneş ışığına doğrudan maruz kalmayacak yerlere yerleştirilmelidir. Mayıs ayında ekilen çiçekler şunlardır; müge, inci çiçeği, sardunya, horçiçeği ve açelya.
Çiçek tohumlarını ekmenin belli bir zamanı bulunmaktadır. Çiçek tohumları ekmek için en uygun mevsim bahar ayları olmaktadır. Ev ortamında çiçek tohumu ekilecekse bunun için özel bir zaman beklenmesine gerek olmamaktadır. Çiçek tohumları ekilmeden önce bir süre su içinde bekletilmeleri gerekmektedir.
Dört Mevsim Bakılabilen Çiçekler Nelerdir? Bu dört mevsimde kurumayan ve çiçek açabilen bitkileri sıralayacak olursak bunlar şebboy, antoryum, orkide ve yucca bitkisidir.
Gül, Haziran ayında sıkça ekilen çiçek türleri arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra Haziran ayında tırmanıcı çiçekler de ekilmektedir. Tırmanıci çiçekler ekildikten sonra rafya iyi ile güçlendirilmesi gerekir. Haziran ayında ekebileceğiniz diğer çiçek türleri ise sardunya, petunya, açelya ve ortancadır.
Çiçek tohumları genellikle bahar aylarında veya yaz başlarında toprağa ekilmektedir. Dış ortamlara ekilecek olan çiçek tohumları için en uygun tarihi beklemeniz gerekmektedir. Ev ortamında çiçek tohumu ekmek istiyorsanız eğer bunun için herhangi bir zaman bulunmamaktadır.
İlgili 21 soru bulundu
Mayıs ayında, lahana, salata, brokoli, kabak, karalahana, ayçiçeği, karnabahar, kavun, karpuz, kereviz, mısır, pancar, roka, pırasa, pazı, rezene soğanı, domates, bezelye, yeşil soğan, marul, ıspanak, sarımsak, havuç ve patates gibi bitkiler ekebilirsiniz.
Mayıs: Ayçiçeği, bamya, brokoli, brüksel lahanası, çeltik, kabak, karalahana, karadeniz lahanası, karnabahar, karpuz, kavun, kereviz, kırmızı lahana, lahana, mısır, pancar, pazı, pırasa, roka ve salatalığın tohumu ekilir. Haziran: Salatalık, fasulye, börülce ve barbunyanın tohumu ekilir.
Mayıs Ayının Çiçekleri
Tür adı Convallaria Majalis olan İnci Çiçeği (Müge), Avrupa ve Asya'daki iklim bölgelerine has bir bitkidir. Majalis sözcüğü, Mayıs ayına özgü anlamına gelip bu ay içinde çiçeğin tomurcukları patlar.
Adı gibi kendisi de adeta ölümsüzlüğü, sonsuzluğu simgeliyor… Ölmez otu, hakikaten de koparıldıktan sonra bile çiçekleri dökülmeyen, topraktaki gibi capcanlı duran bir bitki… Kuruduğunda bozulmadığı, rengi solmadığı için evlerde süs bitkisi olarak yer alıyor. Ölmez otu elbette ki yalnızca bu amaçla kullanılmıyor.
Uzun ömürlü çiçek çeşitleri arasında en öne çıkanlar ; gelincik çiçeği, ezan çiçeği, çan çiçeği, ekinezya çiçeği, kasımpatı çiçeği ve haseki küpesi olarak sıralanabilir. İlk olarak çan çiçeğini inceleyelim. Çan çiçeği, mor rengi ile dikkatleri çeken bir çiçektir. Aynı zamanda bu çiçek ismini şeklinden almıştır.
Kardelen. Elbette isminden de anlaşılacağı üzere soğuğa dayanıklı çiçekler dendiğinde akla gelen ilk bitki kardelen oluyor. Ocaktan martın sonuna kadar açan bir çiçek türü olan ve en verimli halini bu kış ayları arasında sergileyen kardelen, -20 derece soğuğa kadar dayanabilir.
Haziran denildiği zaman akla ilk gelen çiçek türü güldür. Aynı zamanda tırmanıcı olan çiçek türleri de Haziran ayında ekilmektedir. Ekilen tırmanıcı çiçeklerinizi rafya ipi ile güçlendirmeniz gerekmektedir. Haziran ayında ekebileceğiniz çiçekler şunlardır; ortanca, sardunya, açelya ve petunyadır.
Tüplü yani torbada yada saksıdaki fidan ve çiçekler kökleri bir süredir aynı toprakta olduğu için her mevsim ekilebilir ve hiçbir sorun yaşatmadan tutarlar. Çıplak köklü fidanlar yaprakların dökülmesi ve kışın durağan olmaları sonucu genellikle Kasım ve Nisan ayları arası dikilebilirler.
Sebze ve Meyve Ekimi:
Temmuz, bazı sebze ve meyvelerin ekimi için uygun bir zamandır. Bu ayda ekilebilecek bitkiler arasında turp, salatalık ve fasulye gibi sebzeler, çilek, ahududu, böğürtlen ve kuş üzümü gibi meyveler bulunur.
Sonbahar sebzeleri, sonbahar aylarında hasat edilen ve genellikle kış aylarında tüketilen sebzelerdir. Bu sebzeler arasında havuç, lahana, ıspanak, turp, kereviz, pancar, pırasa ve pazı gibi sebzeler bulunur. Sonbahar, toprak sıcaklığı ve nem açısından uygun koşulların sağlandığı bir dönemdir.
🔸Pamuk, ayçiçeği, fasulye, susam ve soya fideleri. dikilir. 🔸Can erik, kiraz, vişne, yenidünya, kayısı ve badem. hasadına devam edilir.
yetiştirebilirsiniz. Zinya tohumları ilkbaharda (Mart-Mayıs arası) ekilir. Tohumları 1 cm den fazla derine ekmemeye ve çimlenme döneminde toprağının nemli kalmasına özen gösterin.
Nergis çiçeği dış mekanda olduğu gibi evlerimizde de yetiştirebileceğimiz çiçeklerdendir. Nergis tohum olarak değil soğandan dikilerek üretilir. Kasım ayından, ocak sonuna kadar olan dönem nergis soğanı ekimi için en uygun zamandır.
Dikmek ya da dikim terimi de çiçek, fide, fidan, ağaç gibi bitkileri, bir kısmı toprak altında bir kısmı toprak üstünde kalacak ve dik bir form verecek şekilde dik hale getirmek, diklik verecek şekilde toprağa dikmeyi ifade eder. Özetle: “Tohum ekilir, Fidan dikilir”.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri