Mayıs ayı meyvelerinin çilek ve yeşil erik olduğu pek çok kişi tarafından bilinmektedir. Bu meyvelere ek olarak Mayıs ayında çağla, karadut, dut ve yenidünya (malta eriği) yetişmektedir. Meyvelerin olgunlaşmış hallerinin tüketilmesi, bol su ile yıkanması, vitaminleri ölmeden bitirilmesi gerekir.
Mayıs ayı meyveleri: Çağla, çilek, malta eriği, karadut, erik. Mayıs ayı sebzeleri: Asma yaprağı, arpacık soğan, bakla, bezelye, taze fasulye, havuç, enginar, kuşkonmaz, semizotu, taze sarımsak, rezene, çiriş otu, ebegümeci, deniz börülcesi, gelincik, şevketi bostan, turp otu, dereotu, nane, roka, maydanoz.
Mayıs ayı, ilkbaharın geldiği, sıcak havaların kendini gösterdiği, çiçeklerin açtığı aylardan biridir. Mevsimine göre beslenmeye özen gösterenler için, Mayıs ayında pazar tezgahlarında yerini alan meyve ve sebzeleri sizler için derledik.
İlgili 24 soru bulundu
Haziran ayı meyveleri: Kiraz, kayısı, çilek, şeftali, yeşil erik, yeni dünya, dut.
Nisan ayı meyveleri: Çilek, çağla, can eriği, karadut, limon.
Mayıs, Gregoryen Takvimi'ne göre yılın 5. ayı olup 31 gün çeker. Mayıs adı, Roma bereket Tanrıçası Bona Dea ile birlikte tanımlanan, Yunan Tanrıçası "Maia'nın ayı" anlamında Latince maius mensis'ten gelmektedir.
Mayıs: Yeşil biber, çarliston biberi, fasulye, dolmalık biber, salatalık, domates, semizotu, ıspanak, kabak, patlıcan, bamya, pırasa, fasulye, havuç, roka, maydanoz, nane, taze soğan, göbek marul, marul, tatlı mısır, karpuz, kavun, tatlı kabak ve dereotu ekilir.
Çilek tüketimi nisan ayından başlayarak haziran aylarına kadar devam eder. Bu meyveler günümüzde yılın her ayında bulunarak tüketilebiliyor. Kış aylarında birçok tezgahta görülebilen çileği nisan, mayıs ve haziran aylarında en lezzetli hali ile tüketebilirsiniz.
1497 - Amerigo Vespucci, Yeni Dünya'ya doğru yapacağı ilk yolculuk için İspanya'nın Cádiz kentinden ayrıldı. 1556 - Marmara denizi depremi meydana geldi. 1872 - Victoria Woodhull, ABD Başkanlığı'na aday olan ilk kadın oldu. 1981 - François Mitterrand, üçüncü kez katıldığı seçimlerde Fransa cumhurbaşkanı oldu.
19 Mayıs 2023 Cuma (19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı)
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı 2023 yılında Cuma günü kutlanacak.
Nisan ayında baharın gelişiyle birlikte tüketilmesi gereken sebze ve yeşillikler şunlardır; enginar, tere, taze bezelye, dereotu, sakız bakla, marul, maydanoz, taze soğan, roka, taze sarımsak, biberiye, madımak, nane, semizotu, pancar, kuşkonmaz, şalgam ve havuç … Brokoli, lahana ve kereviz için ise son günler…
Haziran ayında Türkiye geneli tüm sebzelerin fide dikimi yapılabilir. Domates, biber, kavun, karpuz ve hıyar gibi sebzeler fide dikimi yapılır. Nisan Mayıs ayında dikimi yapılan fideler bitki koruma, gübreleme ve budama işleri yapılabilir. a) Serin bölgelerde sebze ekilecek toprakların hazırlığı ay başında bitmelidir.
Mayıs ayı; ayçiçeği, brokoli, salatalık, domates ve biber ekimi için hala zamanınızın olduğu bir aydır.
Buket ya da Mayıs Buketi:
orta kısımlarında odun gözü bulunur. Bazı hallerde, Mayıs buketinin bazal kısmında 1-2 tane odun gözü bulunur. Kirazlar ve vişnelerde bu tip meyve dalına sık rastlanır.
(…) 'Mayıs boku' deyimi büyükbaş hayvanların Mayıs ayında ürettikleri dışkıdır”.
Ay, 3 Mayıs'ta son dördün, 11 Mayıs'ta yeniay, 19 Mayıs'ta ilk dördün, 26 Mayıs'ta da dolunay evresinde olacak.
Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Ağustos, Ekim ve Aralık ayları 31 gündür. Şubat ayı 28 gün ve diğer aylar ise 30 gündür.
Mart ayında tüketilmesi gereken meyveler: Portakal, elma, yerli muz ve limon. Mart ayı meyveleri ve sebzelerini yeteri porsiyonlarda tüketmek sağlıklı beslenme için doğru bir ilk adım olacaktır.
Mart ayı meyveleri: Portakal, muz (yerli muz), avokado, çağla ve limon.
Sonbahar Meyveleri:
Sonbahar mevsiminde iseniz sebze olarak mantar, ıspanak, pırasa, mısır, havuç, kıvırcık ve yeşillikler, turplar, dolmalık biber, kapya biber, kereviz, brokoli, ıspanak, pazıyı tüketebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri