1- Hastalık halinde; Hastalığın en az 3 (üç) günlük bir raporla belgelenmesi (Özel muayenehaneler hariç) ve raporun, rapor bitim tarihinden itibaren en geç 10 (on) gün içinde yazılı bir dilekçe ile kurumumuza sunması gerekmektedir.
Cevap:Raporlu olduğunuz tarihler arasında herhangi bir sınava girerseniz geçersiz olur. Mazeretinizin kabul edilmesi halinde raporlu olduğunuz dönemde giremediğiniz sınavlar için mazeret sınavına girmeniz gerekir.
1) Öğrencinin akrabalarından-yakınlarından (anne, baba, eş, çocuk, dede, nine, kardeş, amca, dayı, hala, teyze) birinin sınava girmesini engelleyecek bir tarihte vefatı durumunda, vefat belgesinin, sınav tarihinden itibaren en geç 5 (beş) gün içinde ilgili Dekanlık/Müdürlüğe sunulması gerekir.
Hastalık hali, yakınlarından birinin vefatı, tutukluluk ve hükümlülük hali, üniversite ve diğer resmi kurumlarca görevlendirilme hali, sınav çakışması durumu ile elektrik ve internet kesintisi gibi online sınava girmeye engel teşkil eden durumlar mazeret olarak değerlendirilir.
Raporsuz da telafi sınavına sokmazlar ama sınava girersen çok şanslısındır demektir.
İlgili 26 soru bulundu
(5) (Ek:RG-1/7/2015-29403) Öğrenciler, raporlu ve izinli oldukları günlerde yazılı ve uygulamalı sınavlara alınmazlar. Özetle, raporunuz olmasa da veliniz sizin yerinize izin alsa olur ve sınav yapmak mecburiyetindeler.
1- Hastalık halinde; Hastalığın en az 3 (üç) günlük bir raporla belgelenmesi (Özel muayenehaneler hariç) ve raporun, rapor bitim tarihinden itibaren en geç 10 (on) gün içinde yazılı bir dilekçe ile kurumumuza sunması gerekmektedir.
2. Alınacak bu raporun Devlet Hastanelerinden alınması, acil hallerde özel hastanelere başvurulmuşsa sağlık raporu getirilmesi, 3. Alınacak sağlık raporunun mazeretin bitiminden itibaren en geç 5 (beş) gün içinde ilgili Dekanlık/Müdürlüğe sunulması gerekir.
Mazeret sınavı, ilgili yönetim kurulunca kabul edilen haklı ve geçerli bir sebeple sınavlara katılmayan öğrenciler için açılan sınavdır. Öğrenci, mazeretini takip eden 5 (beş) iş günü içinde ilgili akademik birime kanıtlayıcı belgelerin eklendiği bir dilekçe ile ilgili birime müracaat etmelidir.
Ara sınav(vize), bitirme(final) veya bütünleme(telafi) sınavına girmezsem ne olur? Herhangi bir sebeple ara sınav, bitirme ve bütünleme(telafi) sınavlarına giremeyen veya sınavı geçersiz olan öğrenci bu derslerin sınavlarından sıfır (0) puan almış kabul edilir.
Telafi(Bütünleme)sınavı için öğrencilerin başvuru yapmasına gerek yoktur, başarısız(FF) ve koşullu başarılı(DD, DC) dersler için öğrenciler telafi(bütünleme) sınavına girebilir.
Avukat mazeret dilekçesi, mahkemeye fiziki olarak veya UYAP üzerinden e imzalı şekilde gönderilebilir.
……………………..................Fakültesi/Yüksekokulu ...........………………………………. Bölümü ………………. Numaralı öğrencisiyim. Mazeretim sebebi ile giremediğim aşağıda belirtilen dersin mazeret sınavına girebilmem için gereğini bilgilerinize arz ederim.
Katta bulunan Evrak Kayıt Bürosu'na iletilmesi gerekir. ile sınava giremeyen öğrenciler mazeretlerini belgelendirmelidirler. belgeyi (rapor, vefat belgesi vb) de ekleyerek, olay (mazeret bitimi) tarihinden itibaren en geç 3 (üç) iş günü içinde Dekanlık Makamına (Evrak kayıt Bürosu) iletir.
Örneğin, bir öğrenci 3 kısa sınavdan oluşan bir dersin 2 sınavına mazeretli olarak girememişse, bu sınavların yerine mazeret sınavı ile girdiğinde almış olduğu tek sınav notu girdiği diğer 1 sınavın toplam notuna eklenir ve toplam 2 'ye bölünerek öğrencinin ara sınav notu hesaplanır.
Önce durumu dilekçe ile idareye bildireceksiniz. Sonra idare veliye bildirerek bu sınava neden girmedigini, geçerli mazereti varsa belgelemesini isteyecek. Geçerli mazereti varsa ve belgelerse telafi sınavı yapacaksınız, belge sunamazsa ya da yasal süresi içinde cevap vermezse işte o zaman o "G" harfini yazabilirsiniz.
Öğrenciler sınavlarının çakışması durumunda, belgelendirmeleri koşuluyla, aynı tarih ve saatte yapılan sınavlarından ilgili birimin Yönetim Kurulunca uygun görülmesi halinde mazeretli sayılırlar.
7.5 Raporu veya diğer mazereti ile ilgili yanlış beyanda bulunan, raporlu olduğu halde sınavlara katılan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır ve haklarında yasal işlem başlatılır.
-Teknik aksaklıklar (elektrik kesintisi, internet kesintisi, bilgisayar sorunları, vb.), sağlık sorunları, vb. nedenlerle sınava girmeyen veya sınavı tamamlayamayan öğrenci ara sınavlarda mazeret hakkı kullanır.
Buna göre; özel hastaneler; ilaç raporları, istirahat raporları ile kabul ve tedavi ettiği hastalıkların tedavilerinde kullanılan tıbbi cihaz ve malzemelerin kullanımına yönelik olarak sağlık kurulu raporu düzenleyebileceklerdir.
Mazeret sınavı için Aile Hekimliği'nden alınan sağlık raporu geçerli midir? Evet. 10 (on) günden az süreli raporlar için tek hekim raporu yetmektedir. Ancak 10 (on) gün ve daha uzun süreli raporlarda Sağlık Kurulu Raporu aranmaktadır. (Rektörlük Makamı'nın 03.02.2012 tarih ve 2555 sayılı yazısı.)
Raporu alabilmek için öncelikle raporu vermeye yetkisi olan bir sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Özel hastaneler, devlet hastaneleri, aile sağlığı merkezleri, poliklinikler, özel tıp merkezleri, özel sağlık kurumları gibi yerlere ilgili raporu almak için başvuruda bulunulabilir.
Eğer girilecek iş az tehlikeli bir iş ise aile hekiminden rapor alınabilir. Ancak aile hekiminden alınan sağlık raporu tehlikeli işlerde geçerli değil. Eğer yüksek riskli bir işe girilecekse mutlaka işyeri hekiminden sağlık raporu alınmalı.
Öğrenciler raporlu oldukları süreye ilişkin mazeret sınavına girme hakları için rapor bitimi tarihinden en geç 5 (Beş) iş günü içinde ilgili Bölüm Başkanlığına sağlık raporu formu ile başvururlar. Bu süre içinde başvuru yapmayanlar bu haklarını kullanmaktan vazgeçmiş sayılırlar.
gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e-Okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri