Mazeret sınavı, ilgili yönetim kurulunca kabul edilen haklı ve geçerli bir sebeple sınavlara katılmayan öğrenciler için açılan sınavdır. Öğrenci, mazeretini takip eden 5 (beş) iş günü içinde ilgili akademik birime kanıtlayıcı belgelerin eklendiği bir dilekçe ile ilgili birime müracaat etmelidir.
1- Hastalık halinde; Hastalığın en az 3 (üç) günlük bir raporla belgelenmesi (Özel muayenehaneler hariç) ve raporun, rapor bitim tarihinden itibaren en geç 10 (on) gün içinde yazılı bir dilekçe ile kurumumuza sunması gerekmektedir.
Hastalık hali, yakınlarından birinin vefatı, tutukluluk ve hükümlülük hali, üniversite ve diğer resmi kurumlarca görevlendirilme hali, sınav çakışması durumu ile elektrik ve internet kesintisi gibi online sınava girmeye engel teşkil eden durumlar mazeret olarak değerlendirilir.
Madde 2- (1) Mazeret sınavı; mazereti nedeniyle ara sınava katılamayan öğrenciler için yapılan sınavdır. Mazeret sınavları ara sınavların bitimini izleyen 15 (on beş) gün içinde ilgili yönetim kurullarınca belirlenen tarihlerde yapılır.
Mazeret sınavlarına katılmayan öğrenciler için ayrıca mazeret sınavı yapılmayacak ve öğrenci sınava katılmamış olarak değerlendirilecek. Öğrenci velisi, 3 iş günü içinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne sınav sorularına yönelik itirazı için dilekçeyle başvurabilecek.
İlgili 39 soru bulundu
Sağlık durumundan dolayı raporlu olduğu günlerde yapılacak olan sınavlara giremeyen bir öğrenci, süre içerisinde beyan ettiği mazeretinin incelenmesi ve uygun bulunması sonucunda giremediği sınavların mazeretine girebilir.
Cevap:Sağlık kurum ve kuruluşlarından alınmış onaylı istirahat raporları, trafik şubesinden onaylı kaza tespit tutanakları, onaylı ölüm belgeleri, onaylı sınav programları gibi belgelerdir.
Raporu kabul edilen öğrenciye sadece giremediği ara sınav sınavlar için özür sınav hakkı verilir. Öğrenci raporlu olsa bile kendisine, yarıyıl sonu, bütünleme ve mezuniyet sınavları için mazeret sınav hakkı verilmez.
Bu durumda 50 soruluk sözel bölümünün her bir sorusuna 1,5 dakika, 40 soruluk sayısal bölümün her bir sorusuna ise 2 dakikalık süre tanınır. Bununla birlikte LGS sınavında yapılan her 3 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. Aynı zamanda LGS'nin mazeret sınavı da bulunmamaktadır.
3. Alınacak sağlık raporunun mazeretin bitiminden itibaren en geç 5 (beş) gün içinde ilgili Dekanlık/Müdürlüğe sunulması gerekir.
MAZERET SINAVI KABUL ŞARTLARI
İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu vize sınavlarına aşağıda yer alan nedenlerle girememiş öğrencilere mazeret sınavına girme hakkı verilir. Mazeret sınavları sadece vize sınavları için geçerlidir. Hastalık: Öğrenci sağlık sorunlarını, rapor ile belgelendirmelidir.
bi dersten vize alamayınca, finale girme hakkını kaybetmemek için girilen sınav. yani durumunu kurtarsın diye öğrenciye verilen son şans. vizelerle beraber bunu notu da toplanır ve üçünün ortalaması alınır.
Soru: 2. Dönem Sınavlarına girmezsem karnemde 2.dönem notlarım olmayacak mı? Cevap: 2. Dönemde yapılacak sınavlara girmeyi tercih etmeyen öğrenciler 1. dönem notlarıyla değerlendirileceğinden ikinci döneme ilişkin notları olmayacaktır.
Mazeret sınavı için Aile Hekimliği'nden alınan sağlık raporu geçerli midir? Evet. 10 (on) günden az süreli raporlar için tek hekim raporu yetmektedir. Ancak 10 (on) gün ve daha uzun süreli raporlarda Sağlık Kurulu Raporu aranmaktadır.
İnisiyatife kalmış durum değil, MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde aynı bu şekilde belirtili ve uymak mecburiyetindeler. Madde 36 fıkra 7'ye göre veliniz sizin yerinize izin alsın. Raporunuz olmasa da sınava girebilirsiniz.
Öğrencinin, sağlık raporu ile belgelenmiş sağlıkla ilgili mazeretinin olması Aynı gün ve saatte sınavları çakışan öğrencilere, giremedikleri sınavlar için mazeret sınavı hakkı tanınır.
Liselere Geçiş Sistemi, Liselere Giriş Sınavı ya da kısaca LGS, Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan liseye geçiş sınavı sistemidir. LGS, TEOG sınavının yerine geçmiştir.
Sorular Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanacak. Her öğrenci, sınava, kendi okulunun bulunduğu ilde girecek. Sınavda açık uçlu sorular yer almayacak. Sorular, çoktan seçmeli biçiminde olacak.
2024 LGS kalktı mı? LGS sınavının tamamen rafa kaldırılıp yerine başka bir sistem getirilmesi şu an gündemde olmasa bile bu, ilerleyen süreçte böyle bir karar verilmeyeceği anlamına gelmiyor. Hâlihazırda bu konuyla ilgili resmi mercilerden herhangi bir açıklama yok.
Mazeret sınavı adı üzerinde bir mazerete bağlı olarak yapılmaktadır. Yani bu sınava girmek için geçerli bir mazeret gerekir. Yani her mazeret geçerli olmaz ve kişinin sınava girmesi gerekir.
Öğrenciler her dersten en az iki yazılı sınava katılmak zorundadırlar. (2) (Değ: 1/7/2015-29403 RG) Yönetmeliğin 36 ncı maddesine göre özürleri nedeniyle 60 günlük devamsızlık kapsamında değerlendirilen öğrencilerin dönem puanları zorunlu hâllerde bir yazılı sınav eksiğiyle verilebilir.
Herhangi bir sebeple sınava giremeyen ve mazeretini belgelendiren öğrencinin sınavı,ortak sınav haftasının son gününü takip eden üç iş günü içinde yapılır. Gerektiğinde öğrenci raporu getirmesi beklenmeden sınava alınır ancak öğrencinin yönetmeliğe uygun raporu zamanında getirmemesi durumunda bu sınav geçersiz sayılır.
mazeret dilekçesi duruşma olana kadar verilebilir, duruşmadan önce verecekseniz hakimin havelesi gerekmektedir.
c) Öğrenci, raporlu olduğu süre içinde yapılan yarıyıl ara sınavına ve yarıyıl sonu sınavına giremez. Öğrencinin raporlu olduğu halde girdiği sınav geçersiz kabul edilir.
Ara sınav(vize), bitirme(final) veya bütünleme(telafi) sınavına girmezsem ne olur? Herhangi bir sebeple ara sınav, bitirme ve bütünleme(telafi) sınavlarına giremeyen veya sınavı geçersiz olan öğrenci bu derslerin sınavlarından sıfır (0) puan almış kabul edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri