Mazot filtresinin tıkanması genellikle kirli bir yakıt deposu, düşük kalitede bir yakıt, veya tıkalı yakıt hortumlarından kaynaklanır. Tıkalı bir mazot filtresinde, yakıt sistemi motora yeteri kadar yakıt enjekte edemez. Mazot filtreniz tıkandığında; - Aracınız rolantide gürültülü çalışır.
Araç alıştığınızın dışında bir ses çıkarıyorsa ya da sarsıntı ile çalışıyorsa mazot filtresi tıkalı olabilir. Bu gibi bir durumda aracı daha fazla zorlamadan en kısa sürede teknik servise götürmeniz gerekir. Mazot filtresi tıkalıysa ve aracı kullanmaya devam ederseniz motorun zorlanmasına yol açabilirsiniz.
Araç Çalışmayabilir
Daha ciddi mazot filtresi arıza belirtisi arasında aracın hiç çalışmaması yer alır. Eğer filtredeki arıza ileri seviyedeyse ve filtre tamamen tıkandıysa araç çalışmaz. Motora yakıt gitmeyeceği için aracı çalıştıracak yeterli yakıt olmayacaktır.
yakıt filtresi tıkanmış demektir ve bir an önce değiştirilmelidir. Yakıt filtresi, zamanı geldiğinde değiştirilmez ise yakıt pompası arızası oluşmasına sebep olarak motorun gücünü etkiler ve zaman içinde motor çalışamaz duruma gelir.
Teklemeler ve rölanti sorunları ortaya çıkabilir. Özellikle sabahları ilk çalıştırmanızda geç çalışma gibi sorunlar yaratabilir. Bu geç çalışma sorunu gün içinde başka çalıştırmalarda da görülmeye başlayabilir. Çok uzun süreler değiştirilmeyen yakıt filtresi artık görevini yerine getirememeye başlayabilir.
İlgili 40 soru bulundu
Yakıt filtresi değişmezse ne olur? Yakıt filtresinin belirli periyodlarda değişmesi gerekmektedir. Bu değişim gerçekleşmez ve uzun süre aynı yakıt filtresi kullanılmaya devam ederse aracınızda ciddi can sıkıcı problemler ortaya çıkacaktır. Aracınız çekişten düşecektir.
Dizel motorlu taşıtlarda, mazot filtresi değişimi servis yerine bir yakıt su ayırıcı yerine geçer. Yakıt filtrenizi her 30.000 ila 40.000 km veya iki yılda bir değiştirmelisiniz. Ayrıca rutin bakım aralıkları boyunca filtrenizin kontrol edilmesine de özen göstermelisiniz.
Mazot filtreniz tıkandığında;
- Aracınız rolantide gürültülü çalışır. - Motor performansını yitirir. Araç sollarken, yokuş yukarı sürerken veya ağır yükler taşırken aracın güç eksikliğini hissedersiniz. - Sürüş anında aracın motoru sık sık stop eder.
Motora gaz verdiğiniz esnada ekleme ya da boğulma gibi gaz almama sorunları meydana geliyorsa bu da pompa arızasının habercisidir. Aracınız olması gerektiği gibi hızlanmıyor ise veya gözle görülür bir biçimde performans kaybı mevcutsa pompa arızası olabilir.
Motora giden yakıtın kirden ve parçacıklardan arındırılarak temizlenmesinden sorumlu olan yakıt filtresi, motor ömrünü de doğrudan etkiler. Bu nedenle, düzenli aralıklarla temizlenmesi ve değiştirilmesi hem araç performansını arttırır hem de motor ömrünü uzatır.
Ancak mazot filtresinin değişim aralıkları yağ filtresine göre daha geniştir. Aracınızda kullandığınız yakıtın kalitesi, mazot filtresini ömrünü doğrudan etkileyen bir unsurdur. Mazot Filtrenizi, her 30.000 km. de bir kez yada iki yılda bir kez değiştirin.
Aracınızın performansında düşüşler, yakıt sarfiyatı artışlar meydana gelecektir.Eksoz çıkşından beyaz duman buhar şeklinde çıkacak ve eksozunun kokusu değişeçektir. Filtrenizin tıkalı kullanmanın motorunuza zarar vereceğini unutmayınız.Partikül Filtresi temizliğini en kısa sürede temizletmeniz maliyeti düşürecektir.
Kaç Km Bir Benzin Filtresi Değişir? Benzin filtresi kaç km bir değişir sorusuna baktığımız zaman birçok durumda 30.000 ila 40.000 km arası yeterli olacaktır. Bu da normal bir kullanımda bir yıla karşılık gelmektedir.
Ynt: Su deposuna mazot karışırsa
Depoya bol deterjan basılacak. Sonra marinanın pis su tahliye sistemi ile depo muhteviyatı çektirilecek. Depoya tekrar su ve deterjan basılacak; işlem tekrarlanacak.
Mazot pompası arızaları da araçlarınızda meydana gelebilecek arıza türleri arasında yer almaktadır. Mazot pompalarının mazot kaçırması durumunun ana sebebi yakıt filtrelerinizdir.
Genellikle yakıt filtresini her 30bin ya da 40bin kilometrede bir değiştirmek gerekmektedir. Eğer bu kilometre değeri tamamlanmamış olursa o zaman da filtresinin her 2 yılda bir değiştirilmesi gerekir. Benzin filtresinin düzenli olarak değiştirilmesi motorun ömrünü uzatmaya yardımcı olacaktır.
Yakıt filtresi yakıt tüketimini etkilemektedir. Araç motorunuz temiz bir filtrede daha saf yakıt alacağı için hem performansını hem de cebinizi etkileyecektir. Tıkalı bir filtre kullanmak yakıt sisteminizi gereksiz yere zorlayacaktır.
DPF Filtre boş olduğunda, turbo basıncınız fabrikasyon değerde olmayacak ve ileride turbo şarz problemleri yaşayabileceksiniz. Egr Valfi çalışmadığında veya iptal bypass olduğunda aracınızın çekişi performansı değişecek ve siyah duman atma, stop etme , motorda tekleme gibi problemleri yaşayabileceksiniz.
Yağ filtresi arızasının en açık belirtisi yağ uyarı ışığının yanmasıdır. Bu ışık yandığı zaman motor yağı ile ilgili bir sorun olduğunu anlayabilirsiniz. Birçok durumda sorun, yağ filtresi ya da yağ pompası arızasından kaynaklanır. Yağ uyarı ışığı yandığı zaman aracı kullanmayı bırakmanız gerekir.
Su, haznenin altındaki bir valfı açarak ve haznenin sadece dizel içerinceye kadar akmasını sağlayarak boşaltılabilir. Pek çok yakıt filtresi, su uyarı seviyesine ulaşırsa, motor kontrol ünitesine veya doğrudan sürücüye (kontrol panelindeki lamba) sinyal göndermek için bir su sensörü içerir.
Yağ Filtresi Değişmezse Ne Olur? Yağ filtresi değişmezse motorda biriken kurum ve artık parçalar motorun içerisinde sürekli olarak dönmeye devam eder. Zaman içerisinde bu parçalar motor sistemine hasar verebilir. İyi süzülmeyen motor yağı içerisindeki parçacıklar motor bloğunu ve hareketli motor parçalarını çizebilir.
Yakıt Filtresi Sensörü Nedir? Yakıt filtresi sensörü, motorda bulunan yakıt filtresi bölümünde yer alan bir sensördür. Aynı zamanda mazot filtresi sensörü adıyla da bilinir. Bu sensör sayesinde filtrenin doğru şekilde yerleştirilip yerleştirilmediği ya da filtrede herhangi bir arıza olup olmadığı tespit edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri