Zincirdeki kirleri ve pası etkili bir şekilde temizler. Fakat motosiklet zincir temizleme işleminin mazot veya benzin ile yapılması doğru değildir.
Güç olsa bile aslında en sağlıklı olan metot sabunlu sudur. Ancak hem basit temizlik metodu olduğu için hem de O- Ring zincirlerine zarar vermediğinden ötürü gaz yağı kullanılması daha fazla önerilir. Üreticilerin tamamı bu konuda gaz yağını tavsiye etmektedir.
Mazotla motor içi temizleme yapılmaz. yada Gazyağı ile motor içi temizleme yapılmaz. Bunlar motorunuza zarar verecektir. Motor içi nasıl yıkanır doğru yöntemlerle öğrenmek istiyorsanız videomuza göz atabilirsiniz. İyi seyirler.
Sıvı yakıtlar – gazyağı
Ayrıca kozmetik kullanılırlarda bir çözücü ve bileşen olarak kullanılır. Buji ateşlemeli motorlarda (benzinli motorlar) ve kendinden tahrikli motorlarda (Dizel motorlar) kullanılamaz. Gazyağı, yaklaşık 170-250oC'de kaynayan sıvı bir benzin fraksiyonudur. Üretimi karmaşık ucuz.
Motosiklet Zincir Temizliği ve Bakımı Zinciri temizleme spreyi ve sert naylon bir fırça kullanarak zincir ve dişlileri her 1.000 ila 1.500 km arasında temizleyin. Sürüş yapılan yol koşullarına göre ( yağmur, çamur vb) daha erken de temizlik yapılabilir. Temizledikten sonra kalıntıları temiz bir bezle silin.
İlgili 23 soru bulundu
Ancak şunu da belirtiyor; wd-40 temizlemek için kullanılabilir ama uzun süreli yağlayıcı değildir. Zinciri temizleyebilirsiniz ancak yağlamak için zircir yağı kullanın. Wd40 la temizlenir fakat sonradan iyi temizlenmezse bezle veya balata spreyi ile sıkacağınız zincir yağı tutunmadan fırlar zincirden.
alın bedava diyebilirim.motor bloğu temizlemede de işe yarayabilir ama grenaj falan temizlenmez plastik yerlere uygulanmaz. Zincir, jant ve plastik aksamda çok başarılı. Zincire boca edip biraz bekledikten sonra kuru bez veya suyla durulayınca tertemiz oluyor.
"O" veya "X" ring denilen lastik contalı olanları lastiğe zarar vereceği bilinen benzin,tiner,solvent gibi maddelerle temizlemek ömrünü kısaltır.Bu contalar zincire neden ekleniyor,oynak yerlerin içinde yağ daha uzun süre kalsın diye. Özel temizleyicilerin dışında ilk olarak gaz yağı,bulamıyorsak mazot kullanmalıyız.
Karbon ve hidrojenden oluşan bu akaryakıt çeşidi, dizel motorlu araçlarda kullanılır. Motorinin kaynama noktası oldukça yüksek, buharlaşma eğilimi de hayli düşüktür. Ham petrolden damıtılarak elde edilen motorin, dizel araçların yanı sıra kamyon ve iş makinesi gibi motorlu araçlarda da kullanılır.
Yalnız konu emisyon ve dizel motorun atmosfere saldığı CO2 oranının benzin motorundan yaklaşık %16 daha az olduğu görülmektedir. Her kilometrede 16 gr dan daha az CO2 yani karbon dioksit gazı salan dizel motorlar, bu değerlerden daha temiz görünmektedir.
motor stop edilip mazotlu yağ iyice süzdürülüp boşaltılır. yeni yağ mümkün mertebe maksimum seviyesine kadar doldurulur. bu uygulama ile motor zarar görmez, yeni yağın evsafı bozulmaz. mazotla motor yıkama işlemi sakın ha denecek kadar sakıncalı bir uygulama olmamakla beraber uygulama şekline göre sakıncalı olabilir.
Spreyler genel motor temizliği için gereklidir, fakat çok inatçı yağlar için özel yağ sökücüler kullanabilirsiniz. Yağ sökücünün yanında pas sökücü gibi çeşitli kimyasal temizleyicilerden de faydalanabilirsiniz. İhtiyaç duyacağınız diğer malzeme ise süngerdir. Bu aşamada çok sert yapıda olmayan bir sünger seçmelisiniz.
Kimyasal içerikli temizleyici kullanmak istemeyen kişiler için karbonat alternatif leke çıkarıcı olabilir. Kurumuş motor yağının üzerine karbonat serperek küçük bir fırça ile iyice lekeyi ovalayın. Karbonat lekeye nüfus ederek kumaş üzerinden atılması konusunda yardımcı olacaktır.
Zincire Yeni Yağ Uygulayın Her şeyde olduğu gibi zincir yağlamanın da bir yöntemi vardır. Ayrıca, daha önce söylediklerimizi tekrarlamak için WD-40, motosiklet zincir yağı olarak kullanılmamalıdır.
zincir temizliği çoğu kişi için sıradan yada kulak arkası edilen bir konu. tavsiyem şu şekilde olacakdır; -zincirinizi önce ucuzundan bir zincir temizleyici ile iyice yağını sökün.zaten tek tüp sprey bitecekdir,bitirinde yağ birikintisi bırakmadan. Şayet temizleyici spreyiniz yoksa wd40 ile yağını tamamen çözün.
Fakat gerçekten kirli zincirler için işinizi kolaylaştırabilecek bir zincir temizleme cihazı kullanmak isteyebilirsiniz. Son derece kirli zincirler için bir zincir temizleyici satın alın. Tiner ve benzin kullanmak gibi yöntemler bisikletinize zarar verebilir ve tehlikeli olabilir.
Mazot veya motorin, dizel motorlarda kullanılan, ham petrolün damıtma ürünlerinden biridir. Ham petrolün damıtılması sırasında 200-300 °C kaynama aralığında alınan üçüncü ana ürün motorindir. Motorin dizel motoru yakıtıdır.
Motorin, mazot olarak da bilinmektedir. Karbon ve hidrojenden oluşan bir akaryakıt çeşididir. Dizel motorlu araçlarda kullanılmaktadır.
Mazotun son kullanma tarihi yoktur bekleyen mazotun rengi değişir kalitesi artar.
Zincir yağını temizlemenin en eski ve basit yolu mazot kullanmaktır. Zincir ve dişliler bir fırça ve mazot ile kolayca temizlenir. Mazot zincir üzerindeki eski, kirli yağı sökmek için yeterlidir.
mazotunda yağı çözme özelliği vardır ( elinize yağ bulaşırsa mazotla hafif citileyin yağı çözer mesala ) bu yüzden mazotu motorun içine koyup ( abartmadan, 250 ml yetecektir ) 5 6 saniye sephada çalıştırıp daha sonradan hafif devirlendirip söndürmek motorun içinde kalan yanık yağı çözüp atar ve boşaltırken mazot daha ...
Aslında benzinli araçların yakıt girişleri farklı olduğu için dizel yakıt yüklemek zordur. Ancak böyle bir durum yaşanırsa araç performans kaybeder, egzozdan siyah dumanlar yükselir. Ayrıca bu işlem, aracın supaplarına ve diğer aksamlarına da zarar verir.
Motosikletlerin en kirli yanı tabii ki de jantlarıdır. Jantların temizliği motosikletin bakımlı görüntüsünü ön plana çıkarır. Pratik ve zahmetsiz bir temizlik için Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü, motosikletinizin en iyi yol arkadaşı olacak.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Arabanızda oluşabilecek yağ lekelerine kadar yağları çözücü ve yüzeyi parlatıcı özelliği ile Asperox Sarı Güç her arabada bulunması gereken bir temizleyicidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri