5-Çiftçilerimiz Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtlarını ve mazot, gübre ve toprak analizi desteği başvurularını arazilerinin bulunduğu il/ilçe müdürlüğüne, eğer birden farklı ilçede arazileri mevcut ise ikamet ettiği ilin il/ilçe müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.
Mazot gübre desteği için öncelikle internet şubesi üzerinden başvuru yapmak gerekiyor. Başvuru sonrasında onaylandıktan sonra virman hesapta görünen destekleme miktarı sadece Ziraat bankası pos cihazı olan yerlerde mazot ve gübre alımı için kullanılabilecektir.
Çiftçiler bu desteği sadece mazot ve gübre alımında kullanabilecekler. Desteklerden faydalanacak olan çiftçilerin internet bankacılığından ya da bankanın şubelerine başvuru yapmaları yeterli olacak.
Destek ödemesinin banka tarafından kredi kullandırılarak üreticilere yapılması halinde, kredilerin vade tarihine kadar oluşacak faiz tutarı, gelir kaybı ödemeleri kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığınca, anapara ödemeleri ise Tarım ve Orman Bakanlığınca tarımsal üreticiler adına bankaya yatırılacak.
Hububat üreticileri için mazot ve gübre desteği ödemeleri 3 Ekim'den itibaren hesaplara yatırılmaya başlandı. Ödeme sorgulama yapmak isteyen çiftçiler Ziraat Bankası müşteri hizmetlerinden veya bankanın mobil uygulaması üzerinden hesaplara yatıp yatmadığını sorgulayabilir.
İlgili 20 soru bulundu
Hububatta 2023 üretim yılına ilişkin mazot ve gübre desteği bu yıldan itibaren ödenebilecek. Tarımsal destek tutarları, üreticilerin talep etmeleri halinde, Ziraat Bankası'nca, destek amacına uygun şekilde kullanılmak şartıyla, 29 Mart 2024 vadeli kredi kullandırılarak ödenebilecek.
Mazot ve gübre desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerimiz; Üretim yılında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt olmaları gerekmektedir. Mazot ve gübre desteğinden yararlanmak istemeyen çiftçiler 30/12/2022 tarihine kadar İl/İlçe Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.
Buna göre; 2024 yılında ödenecek olan mazot ve gübre desteği ödemeleri öne çekilerek ekim ayı itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlanacak.
Nakit olarak hesaplarından çekemediler. Peki bu yıl desteklemeler nakit mi olacak yoksa kartlara mı tanımlanacak? Bakanlık tarafından yapılan açıklamada 2023 yılı desteklemesinin kartlara tanımlanacağı ifadesi yer almaktadır. Yani bu senede mazot gübre desteği sadece mazot ve gübre alımında kartla yapılabilecektir.
Yumaklı, "Hububat üreticilerimize 2023 üretim yılına ait ve 2024 yılında ödenecek 11,5 milyar TL tutarındaki mazot ve gübre desteği öne çekilerek, Ziraat Bankası finansmanıyla 2023 yılı Ekim ayında başlamak üzere, mazot ve gübre alımında kullanılmak üzere Ziraat Bankası kartlarına yüklenecek." dedi.
www.ziraatbank.com.tr adresinden kişisel hesabınıza girdikten sonra sol tarafta başvurular sekmesine tıklanır. Pencereden açılan hububat destekleme avans kredisi başvurusu başlığına tıklanır. Açılan penceren hemen başvur butonuna tıklanarak işlem bitirilir.
Çiftçiler gübresini ve mazotunu alsın diye böyle bir uygulamaya gidildi. Bunda da nakdi ödeme değil, ayni ödeme yapılıyor. Yani dekar başına belirlenen gübre ve mazot bedelinin parası karta yükleniyor. Sadece o parayla gübre veya mazot alabiliyor.
Çiftçilerin üretim maliyetlerini düşürerek, üretim miktarını ve kalitesini artırmayı amacıyla verilen mazot ve gübre desteğinin ödeme tarihle ilgili açıklama geldi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından yapılan açıklamaya göre mazot ve gübre desteği ekim ayında Ziraat Bankası hesaplarına yatırılacak.
Nisan sonuna kadar yapılacak mazot alışverişlerini kapsayan kampanya Türkiye genelindeki Hasat Kart ile anlaşmalı OPET ve Sunpet istasyonlarında geçerli olacak.
Tüm illerimizde bu tebliğe konu üretim yılına esas ÇKS ve destekleme müracaatlarını tamamladıktan sonra vefat eden çiftçilerin Ziraat Bankasında bulunan hesaplarına mazot ve gübre alımında kullanılmak üzere tanımlanan destekleme tutarları, Ziraat Bankasına başvurmaları halinde mirasçılarına nakit olarak ödenecek.
2023 YILI BUĞDAY VE ARPA İÇİN MAZOT GÜBRE DESTEĞİ ÖDEME İCMALLERİ 16.09.2023-20.09.2023 TARİHLERİ ARASINDA ASKIYA ÇIKMIŞTIR. ÜRETİCİLERİMİZİN İCMALLERİ KONTROL EDEREK HATA OLMASI DURUMUNDA 20 EYLÜL 2023 TARİHİNE KADAR İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZE BAŞVURU YAPMALARI ÖNEMLE DUYURULUR.
Şurada Paylaş! Bu kapsamda, bakanlığımızca yapılan yeni uygulamaya göre 2023 yılı hububat grubu (arpa, buğday, yulaf, çavdar, tritikale, çeltik) ürünleri eken üreticilerin mazot ve gübre destekleri, 3 Ekim itibariyle Ziraat Bankası tarafından verilen kartlara tanımlanmaya başlandı.
Dane mısır, kuru soğan, yaş çay, zeytin, şekerpancarı, fındık ve diğer ürünlerde 83 liralık destek bu yıl 107 liraya çıkarıldı. Nadas alanları içinde 38 liralık dekar başına mazot ve gübre desteği 2 lira artışla 40 lira yapıldı.
TARIMSAL DESTEK ÖDEMESİ NASIL SORGULANIR? Tarımsal destekleme ödemeleri 2 Eylül Cuma günü ödenmeye başlanacak. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan vatandaşlar e-Devlet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle 2022 Çiftçi Destek Ödemesi sorgulaması yapabilir.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2023 yılı içerisinde 46 milyar liralık destek ödemesi yapıldığını söyledi. Yaklaşık 11,2 milyar liralık mazot ve gübre desteğinin de üreticilerin hesaplarına yatırıldığını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TRT Haber'de gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Alan bazlı desteklerde en büyük artış mazot desteğinde
Mazot desteği 2022 yılında 3 milyar 135 milyon lira iken, 2023 yılında yüzde 263,4 artışla 11 milyar 392 milyon liraya çıkarıldı. 2024 yılında ise mazotta yüzde 41,3 artışla 16 milyar 100 milyon lira olması öngörülüyor.
Deprem ve afet bölgesindeki 11 ilde çiftçiler yatırılan bu parayı nakit olarak çekip kullanabilecekler. Diğer 70 ildeki çiftçiler hesaplarına aktarılan bu desteği sadece Ziraat Bankası anlaşmalı akaryakıt istasyonları ve gübre satışı yapan bayilerde mazot ve gübre alımı için kullanabilecek.
Mazot Gübre Desteği sadece mazot ve gübre alımında kullanılabilir. Ziraat Bankası Pos Cihazı olan yerlerde harcama yapabilirsiniz. Mazot gübre desteği harcamasında herhangi bir komisyon kesilmez.
Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) dahil olan çiftçilere bu yıl için ödenecek tarımsal destekler belli oldu. Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 103 lirası mazot, 46 lirası gübre olmak üzere 149 lira destek sağlanacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri