mazotunda yağı çözme özelliği vardır ( elinize yağ bulaşırsa mazotla hafif citileyin yağı çözer mesala ) bu yüzden mazotu motorun içine koyup ( abartmadan, 250 ml yetecektir ) 5 6 saniye sephada çalıştırıp daha sonradan hafif devirlendirip söndürmek motorun içinde kalan yanık yağı çözüp atar ve boşaltırken mazot daha ...
Evet mazotla motor temizliği yağılabilir ancak motor inip komple dağıtılıp detaylı temizlik yaparken uygulanabilir.Sonra mazot bujkarlaşır temiz yüzeyler motor yağıyla hafifi yağlanır ve tekrar toplanır.Motor açılmadan bu işlem yapılırsa anca tukaka olur.
Motor yağı lekesini çıkarmak için öncelikle kumaştan kazıma işlemi yapılması gerekmektedir. Sonrasında ise biraz vazelin ile leke olan alana ovalama yapılmalıdır. Ardından ortalama 15 dakika boyunca vazelin ile ol bölge bekletilmelidir. Sonrasında ise deterjanlı bir su ile güzelce yıkanmalıdır.
Mazot yağa karışınca yağın alışkanlığı ve yapısı bozulur. tam anlamadım motor yağının seviyesi ile dpf temizliğinin alakasını. motor yağ mı yakıyor? neyse yağa mazot karışırsa yağ incelir, yağlama kabiliyetini kaybeder.
Mazotla motor içi temizleme yapılmaz. yada Gazyağı ile motor içi temizleme yapılmaz. Bunlar motorunuza zarar verecektir. Motor içi nasıl yıkanır doğru yöntemlerle öğrenmek istiyorsanız videomuza göz atabilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
"O" veya "X" ring denilen lastik contalı olanları lastiğe zarar vereceği bilinen benzin,tiner,solvent gibi maddelerle temizlemek ömrünü kısaltır.Bu contalar zincire neden ekleniyor,oynak yerlerin içinde yağ daha uzun süre kalsın diye. Özel temizleyicilerin dışında ilk olarak gaz yağı,bulamıyorsak mazot kullanmalıyız.
motora bir fırça ile sabun veya yağ çözücü uygulamanız gerekecektir. Motoru temiz olana kadar bir fırçayla ovmadan önce sabun veya yağ gidericiyi birkaç dakika bekletin. Fırçalamadan sonra, motoru iyice durulamak için düşük basınçlı bir hortum kullanmak en iyisidir.
Emilerek seyrelmiş yağ, silindir gömleğinden sıyrılarak kartere karışmakta ve yağın her seferinde daha da seyrelmesine neden olmaktadır. Yakıtın motor yağına karışmasının bir sebebi de yanma odasındaki ve karterdeki basınç farkı nedeniyle piston sagmanlarından sızan gaz halindeki yakıttır.
Motor yağının içerisine su karışması, aracın motorunda bir arıza olduğunu bildirir. Ancak bu durum erkenden fark edilmez ve araç kullanılmaya devam ederse arıza büyür ve motordaki bazı parçalara zarar verir. Motor yağına su karışmasıyla birlikte yağ özelliğini kaybeder ve motordaki sürtünmeyi azaltamaz.
Benzin, mazot, gaz yağı, parafin mumları gibi yağlar mineral yağlardır. Bu yağların mineral yağ olarak sınıflandırılmasının nedeni yakın geçmişte organik bir kaynaklarının bulunmamasıdır. Ancak çok daha eski jeolojik dönemlere gidildiğinde mineral yağların dahi organik kökenlere dayandığı görülür.
Karbonatı yine kuru ve temiz bir diş fırçası yardımıyla lekenin üzerine yedirmelisiniz. Karbonat kurumuş yağ lekesinin içine nüfuz edecek ve topaklanmaya başlayacaktır. Leke neredeyse görünmez hale gelene kadar fırçalamaya devam etmeli ve ardından görevi yine çamaşır makinenize devretmelisiz.
Motor ne kadar kirliyse WD-40'ın sihrine o kadar uzun süre maruz bırakılması gerekecektir. Temel kural olarak, ürünü ovalamadan önce motorunuzun durumuna bağlı olarak motorunuzun yüzeyinde yaklaşık 3-5 dakika kalmasını bekleyin. Ovalamak demişken, pisliği çıkarmak için kıllı bir fırçaya ihtiyaç duyacaksınız.
Limprox Motor Blok Temizleyici Sprey kullanımı oldukça basit olup, motor blok üzerine püskürtülerek kullanılabilir. Püskürtülüp 1-2 dakika bekledikten sonra su ile durulamanız yeterlidir.
Zincirdeki kirleri ve pası etkili bir şekilde temizler. Fakat motosiklet zincir temizleme işleminin mazot veya benzin ile yapılması doğru değildir.
Aracın alt kısmında bulunan yağ karteri tıpası açılmalı ve araç içerisinde yer alan yağ, bir kaba boşaltılmalıdır. Yağ tamamen boşalana kadar beklenmelidir. Araç içerisinde yağ kalmadığında filtre aparatı ile yağ filtresi sökülmeli ve değiştirilmelidir.
Motordaki contalar ve diğer malzemelere kimyasal zarar vermez, nötr bir katkıdır. Aşınmayı azaltır.
Şayet aracımızın motor suyuna yağ karıştı ise bunu motor su haznesinden rahatlıkla anlayabiliriz. Su haznesine baktığımız da üstte kalan yağı görebiliriz. Veya elimizle suyu ellediğimiz de suyun içinde kaygan halde duran yağı fark ederiz.
Motordaki su haznesi açılıp kontrol edildiğinde soğutma suyuna yağ karışıp karışmadığı anlaşılabilir. Araç kompresördeki kaçaklar sebebiyle performansını kaybeder ve çekiş gücü düşer. Hararet çubuğu yükselir ve buna bağlı olarak soğutma sistemi içerisinde su eksilmesi olur.
Motor yağınız, motor içerisinde hareket ederken kirletici maddeleri toplar. Ancak zamanla bu kirleticiler, oksijene ve yüksek sıcaklıklara maruz kaldıkları için yağı bozmaya başlayabilir. Yağ bozulurken oksitlenir, bu da yağın kimyasal yapısını değiştirir ve onu daha az etkili ve daha “çamurlu” hale getirir.
Fazla yağ, aracınızdaki yağ basıncını arttırarak pompa ve filtreye zarar verebilir. Artan yağ basıncı nedeni ile keçelerde sızdırma oluşabilir. Bu yağ sızıntıları, aracınızın motorunun sağlıklı çalışmasını engelleyerek hararete sebep olabilir.
Yağ karışan motor suyunun, ısındığı zaman basıncı artar. Bu da radyatör hortumlarının şişmesine neden olur. Hatta halihazırda dayanıksız radyatör hortumları bu durumlarda patlayabilir. Ayrıca motor soğutma suyu, tahin kıvamına gelecek şekilde hasar gördüyse, suyun geçeceği hortumlarda tıkanıklık yaşanabilir.
Hatalı yakıt yanması, hatalı yakıt karışımı, motorun içerisine giren aşındırıcı pislikler, soğutma sistemindeki arızalar, motordaki yağlama işleminin kesilmesi, motorda kalitesiz uygunsuz yağ kullanılmış olması yağ sarfiyatının çoğalmasına neden olan yağ sarfiyatını arttıran başlıca arızalardır.
Motor ve çevresinde yer alan mekanizmalar soğuk su yardımı ile yıkanmalıdır. Hava filtresi gibi parçaların yakınına mümkün olduğunca su tutulmamalıdır. İşlem bittikten sonra araç uzun süre kullanılmamalı ve tüm parçaların kuruduğundan emin olunmalıdır.
Aracınızın motorunu temizlemeye başlamadan önce, bu işlem için faydalanabileceğiniz malzemeleri belirlemelisiniz. Bu süreçte en çok fayda sağlayan malzemeler arasında temizleme spreyleri bulunuyor. Araç motor temizleme spreyi; motordaki yağı, kiri, kalıntıları ve tortuları giderme konusunda oldukça etkilidir.
Motosikletlerin en kirli yanı tabii ki de jantlarıdır. Jantların temizliği motosikletin bakımlı görüntüsünü ön plana çıkarır. Pratik ve zahmetsiz bir temizlik için Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü, motosikletinizin en iyi yol arkadaşı olacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri