Mazot benzin gibi değil, jölenin içinde hava kabarcığı kalması gibi nokta nokta sular kalır içinde. Yarım litre kadar alkol ile yakıta yedirilebilir. Dipte biriken su yüksek kompresyonlu olduğundan dizel için tehlikelidir. Hatta bazı makinalarda yakıttaki su için uyarı ışığı olur.
Mazottaki biriken su ise yakıt filtresinden geçerken hazneye daha fazla suyun filtrelenmesine sebebiyet verir. Yakıt sisteminde su bulunması pompaya ve enjektörlere zarar verir. Bu sebeple de yakıtların içine karışan suyun ayrıştırılması için araçlarda özel bir parça bulunur. Bu parça yakıt filtresidir.
Depomuzun altında yakıt suyunu biriktirme cukurluğu,haznesi olması gerek bu haznenin altında da bir musluk.Yakıt depoda çok bekledikten sonra vede aklımıza geldikçe ve YAKIT DEPOSU SALLANMADAN ÖNCE bu musluğu altına bir cam bardak koyup acar biraz örnek alırız su varsa bitene kadar boşaltırız.Böylece depo dibi ...
Turbo dizel aracınız varsa ve performansından memnun değilseniz aracınıza taktırabileceğiniz kitlerden biri su/metanol enjeksiyonu. Dizel motorlu araçlara yapılan LPG veya NOS enjeksiyonu gibi metanol de aracınızın performansını artırmak için kullanılabiliyor.
Mazotta su deponun dibine çöker, yani satanın deposunda su seviyesi çok yüksekse emiş ağzı sadece su emer. Depodaki suyun üstünden mazotu emiyorsa zaten sorun yoktur.
İlgili 35 soru bulundu
Mazot benzin gibi değil, jölenin içinde hava kabarcığı kalması gibi nokta nokta sular kalır içinde. Yarım litre kadar alkol ile yakıta yedirilebilir. Dipte biriken su yüksek kompresyonlu olduğundan dizel için tehlikelidir. Hatta bazı makinalarda yakıttaki su için uyarı ışığı olur.
Öz kütleleri birbirinden farklı birbiri içinde çözünmeyen iki sıvının oluşturduğu karışımlar(su-zeytinyağı gibi), ayırma hunisi yardımıyla ayrılır. Ayırma hunisine boşaltılan karışımda öz kütlesi büyük olan altta toplanır. Diğeri ise üstte toplanır. Ayırma musluğu yardımıyla altta toplanan sıvı karışımdan ayrılır.
Motor soğutma suyu aynı zamanda antifiriz olarak ifade edilmektedir. Özellikle motorun soğuk kalması ve verimli çalışması açısından büyük öneme sahiptir. Bu bağlamda kaput açıldı vakit aracın sağ üst kısmında sarı kapaklı bir bölme bulunur. Bu kısımdaki kapak açılmak suretiyle motor suyu eklenebilir.
Ayrıca hararetin aşırı yükselmesini önleyerek ortaya çıkan ısıyı etkili bir şekilde emer. İdeal bir soğutma suyu karışımı %50 antifriz ve %50 sudan oluşur. Bu nedenle musluk suyun yerine damıtılmış su kullanılması gerekir. Çoğu radyatör yaklaşık 2 galon sıvı tutabilir.
Radyatör kaç litre su alır sorusunun tüm araçlar için ortak yanıtı %50 su, %50 antifiriz şeklindedir. Böylece sıklıkla merak edilen sorulardan olan “Arabaya tamamen antifiriz konulur mu?” konusunda da cevap aynıdır. Antifiriz değişim zamanı geldiğinde yarı yarıya su ve antifiriz koymak gerekir.
Ynt: Bekleyen Mazot ...
Mazotun son kullanma tarihi yoktur bekleyen mazotun rengi değişir kalitesi artar. Benzin öyle değildir 6 ay sonra kullanılamaz hale gelir tortu yapar dıştan takma motorlardaki arızaların sebebi budur.
Berrak yeşil, sarıya kaçan koyu yeşil.
Su, haznenin altındaki bir valfı açarak ve haznenin sadece dizel içerinceye kadar akmasını sağlayarak boşaltılabilir. Pek çok yakıt filtresi, su uyarı seviyesine ulaşırsa, motor kontrol ünitesine veya doğrudan sürücüye (kontrol panelindeki lamba) sinyal göndermek için bir su sensörü içerir.
Yakıt Filtresi Sensörü Nedir? Yakıt filtresi sensörü, motorda bulunan yakıt filtresi bölümünde yer alan bir sensördür. Aynı zamanda mazot filtresi sensörü adıyla da bilinir. Bu sensör sayesinde filtrenin doğru şekilde yerleştirilip yerleştirilmediği ya da filtrede herhangi bir arıza olup olmadığı tespit edilebilir.
Kazara, bir şekilde motorin benzinli aracın deposuna konulsa bile sanılanın aksine çok zarar vermez. Birçok benzinli araba depolarında yüzde 10 motorin olduğunda bile çalışabilir, tabii vuruntuyu, egzozdaki siyah dumanı, yağ atmayı ve güç kaybım sorun etmezsek.
Antifriz, ısı transferi yapabildiği için suyun donma noktasını düşürür ve kaynama noktasını yükseltir. Buna göre antifrizli su 100 derecede kaynamaz, 0 derecede de donmaz. Yani antifriz yazın harareti, kışın da donmayı önleyen bir karışıma sahiptir.
Cevap: Motor Soğutma Suyuna Çeşme Suyu Konur Mu? 0,5 l suyun herhangi bir zararı yok. Tümünü değiştirmeye de gerek yok. Eğer suyun tamamını değiştirirseniz, örneğin 5 litrelik pet şişedeki içme suyundan ilave edin.
Antifriz, motor sıcaklığını düzenlemeye yardımcı olmak üzere radyatörünüze (su ile birlikte) koyduğunuz renkli bir sıvıdır. Temel bileşeni suyun donma noktasını düşüren ve kaynama noktasını yükselten etilen glikoldur. Bu da, radyatörünüzdeki suyun donmasını, kaynamasını veya buharlaşmasını önlemeye yardımcı olur.
Araba soğuduktan sonra soğutma suyu kabını açarak temiz su eklemelisi yapmalısınız. Kullandığınız su içme suyu olmalıdır.
Aracın 100.000 kilometreye varmadığı yıllık kullanımlarında dahi yılda 1 defa antifriz değiştirilmelidir.
Su eksiltme varsa kaçak var, demektir. Kaçak nokta, genellikle üst kapak contasıdır. Bazen de sızdırmanın nedeni, radyatör olabilir. Radyatörde olan sorunun çözümü için radyatör su kaçağı önleyicisi olarak satılan ürün takılarak çözüm sağlanabilir.
Sıvı yakıtlar – benzin
Ham petrolden elde edilen en önemli sıvı yakıtlar dahil: benzin, gazyağı, dizel ve ısıtma yağları.
Ham petrolün damıtılması sırasında 200-300 °C kaynama aralığında alınan üçüncü ana ürün motorindir. Motorin dizel motoru yakıtıdır. Yanma ısısını mekanik güce çevirmek için en yeterli mekanizma olan dizel makinesi, benzin ve gaz makinelerinden takriben 30 yıl kadar sonra 1892 de Rudolf Diesel tarafından keşfedildi.
Doğrulanmış Cevap
Süzme, eleme, yüzdürme bu yöntemlerden bazılarıdır. Benzin-su karışımı ise, birbirine karışmayan iki sıvıdır. Ayırma hunisi yardımıyla bu karışımı ayırmak mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri