Musahhar: sihirin, büyünün etkisinde. Mazur. : mazeretli, bu nedenle hoş görülmesi gereken.
Musahhar Kılmak kelimesi, bir yeri tamamen ele geçirmek ve orada hakimiyetini ilan etmek anlamına gelir. Musahhar etmek ise hem büyülemek hem de zapt etmek anlamında kullanılır.
Musahhar: Boyun eğen, emir altına giren, râm olan.
Meshur : sihirli, büyülü. Musahhar: sihirin, büyünün etkisinde. Mazur. : mazeretli, bu nedenle hoş görülmesi gereken.
Teshir kelimesinden türetilmiş olan bu sözcüğün ilk anlamı büyülenmiş, birinin tesiri altında kalmış kimsedir. Musahhar sözcüğü, ele geçirilen şehirler ve ülkeler için de kullanılır. Musahhar kelimesinin anlamını örnek cümlelerle derledik. Meczup bir şeyin ya da birinin etkisinde kalmış olan kimse demektir.
İlgili 34 soru bulundu
1.Kök Çakra = Nefsi Emmâre. Öğretisi; ALÂK SURESİ, zikri; LÂ İLÂHE İLLÂ ALLÂH. 2.(SAKRAL) CİNSEL ÇAKRA = Levvâme Makamı, 2.Nefs Basamağı.
mazur / mâzur / mâzûr / معذور
Özürlü, mazeretli.
Mazursun Şiiri - Ahmed GAZALİ - YouTube.
müzahir - Nişanyan Sözlük. Arapça ẓhr kökünden gelen muẓāhir مظاهر “biri lehine tavır koyan, yardım eden, sponsor” sözcüğünden alıntıdır.
RAM'ın açılımı Rehberlik ve Araştırma Merkezi'dir. Rehberlik Araştırma Merkezleri, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı rehberlik, psikolojik danışmanlık ve özel eğitim konularında ailelere ücretsiz hizmet veren merkezlerdir. RAM'larda Özel eğitim ve Rehberlik olmak üzere iki bölüm vardır.
Müessir kelimesinin TDK sözlük anlamı, etkili ve dokunaklı demektir. Aynı zamanda bu kelime bir kişinin bedensel bütünlüğüne zarar gelmesi ve bedensel bütünlüğünün bozulmasına yönelik yapılan davranışlara verilen bir isimdir.
RAM, "Random Access Memory" (Rastgele Erişimli Bellek) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. RAM bilgilerin geçici olarak depolandığı bir hafıza türüdür. Bilgisayarlar genellikle o an üzerinde çalıştıkları programlar ve işlemlerle ilgili bilgileri RAM denen bu hafıza parçasında tutarlar.
Daha çok ''mazur görmek'' şeklinde kullanılan mazur kelimesi, ''uzr'' sözcüğünden türetilmiştir. Uzr, birine karşı hatalı davranmak ve kabahatli olmak anlamına gelir. Mazur ise, özrü olan ve affedilmeyi hak eden kişi demektir. Kelimenin fiil hali ''mazuriyet'' şeklinde yazılır.
Müsamahakar kelimesi, Osmanlıcadan günümüz modern Türkçesine gelmiş olup kendisine yapılanları tolere edebilme durumu yüksek olan kişiler için kullanılmaktadır. Müsamaha gösteren, sabırlı ya da ayrıcalık göstermemesi gereken olaylara ayrıcalık tanıyan kişiler için kullanılan bir sıfattır.
Tahsis edilmiş; özel olarak donatılmış.
Sen gamın ne olduğunu hiç bilmedin, mazursun. Şiir ciddi bir mefhumdur. Sen gamın ne olduğunu hiç bilmedin, Mazursun. Ben sensiz bin gece kan yuttum, Sen bir gece sensiz kalmadın, Mazursun.
Senin gönlün daima meshur ve musahhardır, mazursun. Sen gamın ne olduğunu hiç bilmedin, mazursun. Ben sensiz bin gece kan yuttum, Sen bir gece sensiz kalmadın, mazursun. “Ben sensiz bin gece kan yuttum, Sen bir gece sensiz kalmadın mazursun..”
Mazur kelimesinin anlamı, mazeretli olan anlamına gelmektedir. Herhangi bir mazereti olan kimseler tarafından daha karşı tarafa mazeretlerini hoş görmeleri için söylenen bir kelimedir. Genellikle mazur görmek anlamında kullanılmaktadır.
müsmir / مثمر / مُثْمِرْ
Hayır veren, meyve veren, faydalı netice veren.
“Beni mazur gör.” yani “Beni hoş gör, affet.” “Tehlikeye mazur kalmak” ya da “Beni maruz gör.” söyleyişleri doğru değil.
İkinci Çakra olan sakral çakra cinsel organların üstündedir. Kuyruksokumu (Latince: os sacrum) ile bağlantılıdır ve öne doğru açılır. İkinci çakra olan cinsel çakra aynı zamanda ilkel duyguların, cinsel enerjilerin ve yaratıcılığın merkezi olarak bilinmektedir.
Kalp çakrası; göğsün ortasından, arka taraftan dışarı doğru saat yönünde bir hareketle akan enerji merkezidir. Açık ve dengede olduğunda, şöyle hissedersiniz: Kendinizi tüm olumlu fırsatlara açarsınız. Sağlıklı ilişkiler çekersiniz.
Çakraların ilk noktası kök çakradır. Kırmızı, kök çakrayı temsil eder. Bu çakra insanların içgüdüsünü ve insani ihtiyaçlarını kontrol etmektedir. Kök çakra, omurganın en alt kısmında yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri