MDF, yoğun bir yapıya sahip olduğu için su ve neme karşı dayanıklılığı daha fazladır. Bu yüzden nemli ya da ıslak ortamlarda hızlıca bozulmuyor ve dayanıklılık gösteriyor.
Normal şartlarda MDF suya dayanıklı bir malzeme değildir ancak malzemeyle tasarlanan ürünler işlemden geçerek neme hatta ısıya karşı daha dayanıklı hale getirilebilir. MDF, dönüştürüleceği ürünün yapısal bütünlüğüne uyum sağlar ve ekolojik olarak da uyumlu yani çevre dostudur.
Dolayısıyla uzun yıllar kullanacağınız bir mobilya istiyorsanız mdf aradığınızı vermez. Aynı zamanda neme karşı direnci düşüktür. Ahşaba oranla çok daha hızlı suyu emer ve bunun sonucunda şişer.
Su Geçirmez MDF ve Normal MDF arasında bazı farklılıklar vardır. Normal MDF suya karşı dayanıksızdır ve nemli ortamlarda kullanımda çabuk zarar görürken, Su Geçirmez MDF suya karşı daha dayanıklıdır ve nemli ortamlarda rahatlıkla kullanılabilmektedir.
MDF oldukça kullanışlı ve suya dayanıklıdır.
İlgili 33 soru bulundu
MDF'nin kullanım ömrü kullanış tarzı ve ürünün maruz kaldığı etkenlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu anlamda ham MDF ömrü 10 yıl olurken MDF Lam ömrü ise 20 yıla kadar çıkmaktadır.
Mobilya imalatında sıkça karşılaşılan sunta, insan eli ile üretilen bir malzeme olma özelliği taşır. Suntanın yapımı için ayrılan bütçe ahşap malzemeye oranla çok daha düşüktür. Suntanın suya karşı olan dayanıklılığı oldukça düşüktür.
MDF mobilyalarını temizlemenin en iyi yolu, yumuşak bir mikrofiber bez kullanmaktır. Herhangi bir ticari temizleyici veya mobilya cilası kullanmaktan kaçının, çünkü bu tür ürünler, kullandıkça MDF mobilya yüzeyini matlaştırabilir.
- MDF, kalın ağaç kalıntılarının ve odunların reçine ve tutkal ile bir araya getirilip çok yüksek ısı ve basınç altında preslenmesi sonucu elde edildiği için talaş kullanılarak üretilen suntaya göre çok daha dayanıklıdır ve daha uzun ömürlüdür.
Sabun, yağ çözücü ve suyu küçük bir kovada karıştırın. Kullanmadığınız bir diş fırçasını bu karışıma batırarak dolaplardaki ve menteşelerdeki lekeleri fırçalayın. Beyaz sirke ve bulaşık deterjanını eşit miktarda suyla karıştırın, yaptığınız bu karışımla dolapları silin.
Kullanım yerlerine göre tercih edilebilirler. Örneğin mutfak, banyo gibi su ve neme daha çok maruz kalacak mobilyalar için mdf tercih edilirken, ayakkabı dolaplarında suntalam tercih edilmektedir.
Malzeme seçimini belirleyen en büyük fark; dolaplarınızın su ile temas edip etmediğidir. Mutfak gibi su ile sürekli temas eden bir alanda suya daha dayanıklı olan MDF malzemenin kullanıldığı lake kapakların kullanılması daha avantajlı olur.
Suya Dayanıklı Ahşap Ürünler arasında beyaz meşe ve tik vardır. Bunlar ayrıca bükülmeye, çürümeye, çatlamaya veya bükülmeye karşı dayanıklı uzun ömürlü ağaçlardır. Bu yoğun ahşaplar çok fazla bakıma ihtiyaç duymaz ve çürümeyi, nemi ve böcekleri kovma konusunda doğal bir yeteneğe sahiptir.
Ahşap mobilyalarınız MDF malzeme ile suntaya göre daha güzel görünecektir. MDF malzemeyle üretilen ürünler mukavemetinden ötürü daha uzun ömürlüdür.
MDF levhaların dayanıklılığı, masif ahşaptan farklı olsa da, yine de sağlam kullanış sunar. MDF levhalar, doğal talaş ve kimyasalların ısı presleriyle preslenmesiyle üretilirler. Bu sayede, yüksek kalitede MDF levhalar ile sağlam ve dayanıklı mobilyalar tasarlanabilir.
MDF çeşitlerinden biri de duralit MDF'dir. Duralit, çok kolay işlenebilen bir levhadır. Dayanıklıdır ve deforme olma olasılığı azdır. Bu nedenle en çok tercih edilen MDF modellerinden biridir.
Şık Tasarıma Sahip MDF Masa Yorumları
Suya ve neme karşı dayanıklı olmasının yanı sıra mukavemet göstermesi nedeniyle tercih edilen MDF lam masa çeşitleri her zaman müşterilerin öncelikli tercihleri arasında yer alır.
MDF Ham olarak elde edilen plakaya verilen isim iken; mdflam ise melamin kaplanmış ham mdf olarak farklı bir üründür. MDF Lam, ham MDF levhalarının üzerine işlenen bir laminasyon yöntemidir. Laminasyon yöntemi sayesinde MDF levhaya desen, görünüm ya da renk verilmiş olur.
Bianca Stella ile tüm ahşap yüzeyleri olduğu gibi MDF yüzeyleri de boyayabilirsiniz.
Ham MDF güzelce zımparalanır ve boya yapmaya hazır hale getirilir. Yeterli miktarda fırçaya yüklenen boya yüzeye uygulanır. Boya kuruduktan sonra dilediğiniz stencil şablonu yüzeye yerleştirilir ve üzeri tercihen yüzeyin zıt rengine boyanır.
MDF (İngilizce: medium-density fiberboard), sert veya yumuşak ahşap kalıntılarını parçalayıp ahşap life çevirdikden sonra, yüksek ısı ve basınç altında mum ve reçine tutkal ile oluşan levha şeklinde tasarlanmış ahşap üründür.
MDF ve Sunta Arasındaki Fark:
MDF, suntadan daha yoğun ve daha dayanıklı bir malzemedir. Suntada boşluklar bulunurken MDF toz haline gelmiş ağaç parçalarının daha yoğun preslenmesi ile elde edildiği için boşluksuzdur. Bu nedenle MDF vida montajı ve demontajında suntaya göre avantaj sağlar.
Yoğunluk Farkı Sunta daha geçvek iç malzemeye sahipken, MDF daha yoğun ve daha sıkı preslenmiş yapıya sahiptir. O sebeple MDF hem daha sağlam yapıya sahiptir ve hem de vida tutma özelliği daha ön planlıdır.
HDF taban plakası, su iticilik ve aşınma direnci için sert bir şekilde bastırılmıştır. Ayrıca neme dayanıklı HDF esaslı zemin kaplama küf oluşumunu engeller. Bu, özellikle havadaki nem oranının yüksek olacağı mutfaklarda kullanmak için yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri