Kurslara katılmak isteyenler, "https://e-kurs.meb.gov.tr" internet adresindeki e-Kurs modülü üzerinden başvurabilecek.
Başvurular, https://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleşecek. Kursiyerler, e-Devlet üzerinden e-Kurs Modülüne giriş yapabileceği gibi e-Kurs Modülünün kendilerine otomatik oluşturduğu şifreler ile kurs başvurusunda bulunabilirler.
Kurslara katılmak isteyenler, "https://e-kurs.meb.gov.tr" internet adresindeki e-Kurs modülü üzerinden başvurabilecek. Destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında 8 ve 11'inci sınıf öğrencileri en fazla 6 ders, 12'nci sınıf, örgün ve açık ortaöğretim kurumları mezunları ise en fazla 8 ders seçebilecek.
DYK KURSLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR? DYK kursları 4 Eylül 2023 tarihinde başlayacak.
DYK kursları ne zaman başlıyor, kaç saat? İşte ayrıntılar... DYK e-kurs öğrenci başvuruları 24-28 Ağustos tarihleri arasında tamamlanacak. Yayımlanan takvim içerisinde kurs tarihleri ise 4 Eylül 2023-7 Haziran 2024 olarak belirtildi.
İlgili 39 soru bulundu
Millî Eğitim Bakanlığınca 2023-2024 eğitim öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kurslarına ilişkin hazırlanan kılavuza göre, Bakanlığa bağlı resmî ve özel eğitim kurumlarında öğrenim gören 8, 11 ve 12. sınıf öğrencileri ile örgün ve açık öğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik destekleme ve yetiştirme kursları ...
Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kurslarına ilişkin kılavuz hazırladı. Kılavuza göre, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının (DYK) 4 Eylül'de başlayacak. 4 Eylül'de başlayacak DYK, 7 Haziran 2024'te sona erecek.
27 Ağustos - 2 Eylül 2022: Öğrenci başvurularının alınması. 3-4 Eylül 2022: Kurs sınıflarının oluşturulması. 5 Eylül 2022: Kursların başlaması. 9 Haziran 2023: Kursların tamamlanması.
Öğretmen ve öğrenci DYK başvuruları 25-28 Ağustos 2023 tarihleri arasında alınacaktır.
Kurslara kayıt için bireysel olarak başvuru yapılabileceği gibi, bağlı bulundukları köy ve mahalle muhtarıyla, Bakanlığımıza bağlı Okul ve Kurum Müdürlüklerine de başvuruda bulunabilirler.
HEMBA (Halk Eğitimleri Merkezleri Bilişim Ağı)' da yayınlanan kurslara kayıt olmak için ; Tarayıcı adres çubuğunda hemba.gov.tr adresine girin. Edevlet şifrenizle kayıt olacağınız kursların listesi ana sayfada görüntülenmektedir. İstediğiniz (şartlarını taşıdığınız) kurslar için eğitime katıl butonuna basın.
Kurumumuzda açılacak veya açılmasını istediğiniz kurslara https://e-yaygin.meb.gov.tr/Login.aspx web adresinden E-Devlet şifresiniz ile videoyu izleyerek başvuru işleminizi yapabilirsiniz.
Başvuru şartları nelerdir? Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören istekli öğrenciler ile ortaöğretimden mezun olanlara verilecek olan kurs. Açılacak kurslara devam eden öğrenci ve kursiyerden kurs ücreti alınmaz.
e-Devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra BTK Akademi uygulamasına giriş yapılıyor. BTK Akademi uygulamasından ise istediğiniz eğitimi seçebiliyor ve tamamladıktan sonra sertifikaya sahip olabiliyorsunuz.
Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından devlet okullarında eğitim görmekte olan öğrenciler için verilen ekstra eğitimleri nitelemektedir. Destekleme ve Yetiştirme Kursları için herhangi bir ücret alınmadığı gibi dersler tamamen müfredata göre işlenmektedir.
Kurs kaç gün sürer? Günlük girilebilecek kurs yani ders saati en fazla 8 haftalık ise 40 saat, haftalık işlenmesi gereken en az ders saati ise 15 saat olmalıdır. Bu süreçler öğrenci, öğretmen ve kurumun ortak şartları dikkate alınarak belirlenir.
Düzenlenen kursların tüm süreçleri Bakanlık tarafından hazırlanan e-Yaygın sistemi ile yürütülüyor. Bu kapsamda Ekim 2021' e kadar geçen sürede 37 milyon 821 bin 524 vatandaş, 44 milyon 619 bin 327 sertifika almış bulunuyor. Artık bu sertifikaların tamamı e-Devlet üzerinden alınabilecek.
Meb Onaylı Sertifika bakanlık tarafından lisanslı özel yada kamu kuruluşları eliyle eğitimini tamamlayan öğrencilere verilir. Meb Onaylı Sertifika almak için bakanlık tarafından lisanslı bir kurumda eğitiminizi tamamlayıp bakanlığı gözetmenleri kontrolünde sınava katılıp başarılı olmanız gerekmektedir.
Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler derslerinin yanı sıra çocukların yaşlarına uygun sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin de yer alacağı 2023 Yılı Yatılı Yaz Kur'an Kursları'nda eğitim-öğretim 3 Temmuz'da başlayacak.
2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları başvuru süresi uzatıldı. Başvuru yapmayan öğrencilerimiz 10 Eylül 2021 tarihine kadar e-kurs.meb.gov.tr adresinden başvurularını yapabileceklerdir.
Yaz döneminde destekleme ve yetiştirme kurslarının 4 Temmuz-28 Ağustos tarihleri arasında açılacağını kaydeden Özer, "Öğretmen ve öğrenciler yaz dönemi sürecinde istedikleri ilde yer alan seviyelerine uygun okul türlerinde yaz dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına başvuru yapıp katılabilecek." diye konuştu.
Başvurular 01-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında e-yaygın (https://e-yaygin.meb.gov.tr) internet adresi üzerinden yapılacaktır.
Özalp Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde 2023 - 2024 eğitim ve öğretim yılında açılacak kurs programlarında görevlendirilmek üzere ücretli usta öğretici talepleri alınacaktır. Başvuru işlemleri 01 -31 Ağustos 2023 tarihleri arasında, "e-Yaygın sistemi-Başvurular / Usta Öğretici Başvurusu" ekranı üzerinden yapılacaktır.
Başvuru işlemleri 01 Ağustos 2023 ile 31 Ağustos 2023 tarihleri arasında, "e-Yaygın sistemi-Başvurular / Usta Öğretici Başvurusu" ekranı üzerinden yapılacaktır. Birden fazla alanda başvuru yapmak isteyenler her alan için ayrı ayrı başvuru yapacaklardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri