Müfredatlar, bilginin günlük hayattaki rolüne daha fazla önem verecek şekilde güncellendi. Bu şekilde öğrencilerin bilgiyi günlük hayatla ilişkilendirmeleri, analiz yapıp çıkarımda bulunabilmeleri, süreç ve olguların içeriğine daha fazla odaklanması amaçlandı.
Yeni nesil matematik soruları, öğrencilerin problem çözme, eleştirel düşünme, modelleme, veri analizi, ilişkileri ve bağlantıları anlama gibi becerilerini ölçer. Bu sorular, öğrencilere somut gerçek dünya problemlerini çözme becerisi kazandırmayı hedefler.
Geleneksel sınav sorularından farklı olarak, bu sorular yalnızca öğrencinin hafızasındaki bilgilere değil, aynı zamanda bu bilgileri yorumlama ve uygulama yeteneğine de odaklanır. İlk bakışta, bu tür sorular, içerdikleri detaylar ve görsel unsurlarla geleneksel sorulara göre daha karmaşık bir yapıya sahip olabilir.
Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere yardımcı kaynak olabilmesi amacıyla 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren her ay düzenli olarak örnek soru yayımlamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan örnek sorularda Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden 10 soru, T.C.
2018 yılından itibaren MEB tarafından beceri temelli olarak adlandırılarak hayatın içinden şekillerle ve hikayelerle oluşturulan soru tiplerine yeni nesil soru denir.
İlgili 34 soru bulundu
Öğrenciler genel olarak güncel hayatla ilişkilendirilmiş, yoruma ve bilgiyi kullanarak çözüm üretmeye dayalı yeni nesil sorularda zorlanmakta. Bu beceriler birçok konuda farklı soru tipleriyle ölçülebilmekte. Öğrenciler öncelikle mümkün olduğunca çok soru çözerek problem çözme becerilerini geliştirmeli.
LGS sınavlarında artık yeni nesil sorular sorulmaktadır. Yeni nesil soruların en bariz farkları ise öğrencilerde mantık yürütme ve yorumlama becerilerini ölçmek istemesidir. Modern bir eğitimin gerekliliklerinden olan anlamaya ve çözümlemeye yönelik sorulara çalışmak öğrencilerin faydasına olacaktır.
Millî Eğitim Bakanlığı, 2013–2014 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sisteminin kaldırıldığını, yerine ise 5 Kasım 2017 tarihinde, Liselere Geçiş Sistemi'nin (LGS) getirildiğini açıkladı.
LGS'ye nerede gireceğim? Sınava kendi okulunuzda gireceksiniz. LGS'ye girmezsem ne olur? Sınava girmeyen öğrenciler Fen Liseleri ve Anadolu Liseleri gibi puan ile öğrenci kabul eden okullara yerleşemezler.
6- 7- 8. sınıf müfredatı ile oluşacak olan sorular Milli Eğitim Bakanlığı ile hazırlanacaktır. Liselere Giriş Sınavı konuları, müfredat ile uyumlu bir şekilde hazırlanmaktadır. Liselere Geçiş Sistemi veya LGS, TEOG sınavı yerine geçen bir sınav sistemidir. LGS sınavı 90 sorudan oluşmaktadır.
Birinci Oturum Sözel Alan; Türkçe 20 soru, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10 soru, Yabancı Dil 10 soru olmak üzere toplam 50 soru, İkinci Oturum Sayısal Alan; Matematik 20 soru, Fen Bilimleri 20 soru olmak üzere toplam 40 soru şeklinde olacaktır.
2018 yılından itibaren sınav kapsamına dahil edilen lgs yeni nesil sorular; öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, eleştirel düşünme ve problem çözme becerisini ölçmeye dayanan sorulardır.
Yeni nesil soru, son yıllarda LGS ve diğer sınavlarda karşımıza çıkan bir kavram. Uzunluğu bir sayfayı bulan ve karmaşık soruları ifade etmek için kullanılıyor. Peki, yeni nesil soru nedir? Yeni nesil soru; birden çok kazanımı bir araya getiren ve bu kazanımları gerçek hayatla bütünleştiren sorular demektir.
Yeni nesil matematik soruları karmaşık ve aşamalı bir yapıya sahip olduğu için anlaması da normal metinlere göre daha zordur; dolayısıyla bir öğrencinin soruyu tam olarak anlamadan yeni nesil matematik sorularını çözmesi mümkün değildir.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 yılında yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile ilgili herhangi bir değişiklik planlanmadığını açıkladı. MEB'den yapılan açıklamada, "2024 YKS ve LGS, mevcut sistem üzerinden yapılacaktır.
MEB tarafından Yapılan bu revizelerden biriside günümüzde eğitimcilerin kullanmaya başladığı Beceri Temelli (Yeni nesil) sorulardır.
TEOG'dan LGS'ye geçiş dönemini hatırlayacak olursak, orta düzey soruların çoğunlukta olduğunu söylemek mümkün. Tabii ki aralarında kolay veya zor sorular da bulunabilir fakat LGS'nin yerine gelecek yeni sistemin orta düzey sorulardan oluşacağı, tamamıyla zor ya da kolay sorulardan meydana gelmeyeceği ifade edilebilir.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavının 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını açıkladı.
LGS sınavı liselere geçiş için önemli bir adımdır. Bu sınavda başarılı olmuş bir öğrenci iyi bir lisede okuma şansı yakalar. Ayrıca üniversite sınavlarındaki başarı yüzdelerine de okuduğunuz lise büyük bir rol oynar. Bu açıdan da LGS sınavı son derece önemlidir.
SON DAKİKA HABERİ: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS kapsamındaki merkezi sınavın 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını açıkladı.
Sözel alanda 50 soru için öğrencilere 75 dakika verilecek. Sayısal alan ise 40 sorudan oluşacak. Oturum 80 dakika sürecek. LGS 2024 başvuru kılavuzunda soru sayıları, sınav oturumları ve sınav oturum süresi de yer alacak.
Türkiye genelinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında ilimizden 16 öğrencimiz 500 tam puan alarak birinci oldu. Adana'da yaklaşık 37 bin öğrencinin ter döktüğü LGS'ye giren öğrenciler arasından sınavda tüm sorulara doğru cevap veren 16 öğrencimiz Türkiye birincisi oldu.
Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem, öğretmenlerin verdiği bilgiye göre özellikle Fen Bilgisi sorularının geçmiş yıllara göre en zor sınavı olduğunu söyledi.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığının 2013-2014 Eğitim Öğretim yılından itibaren uygulamaya başladığı ve 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında uygulamadan kaldırdığı ortaöğretime geçiş sistemine verilen addır.
LGS örnek sorular; gerçek sınavdaki sorulara benzer nitelik taşıyor ve öğrencilere, o heyecanı şimdiden yaşayarak kendini geliştirme imkanı sunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri