Bakanlığımıza bağlı, kurs açabilecek her tür okul ve kurum kurs açabilir.
Aynı şekilde Halk Eğitim Merkezlerinde kadrolu öğretmenlere görev verilirken 40 saat bütünlüğü aranacaktır (Öğretmen müfredat kapsamında 25 saat derse giriyorsa 15 saatte Halk Eğitim Merkezi kurslarında görev alabilecektir).
Devlet Memurlarına; 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına ilişkin Yönelik Yönetmelik ile ders verebilme imkânı getirilmiştir.
Ücretli Öğretmenler, HEM bünyesinde kurs açabilir mi? Ücretli Öğretmenlere haftalık 30 saatin üstünde “her ne adla olursa olsun” ders verilmeyeceği için kurs da açılamamaktadır.
İlgili 41 soru bulundu
Öğretmenler haftada okulda girdiği dersler dahil toplam 40 saate kadar ders verebilecektir. Örnek: a) Öğretmen okulda haftada 21 saat derse giriyorsa + 19 saat, b) Öğretmen okulda haftada 30 saat derse giriyorsa + 10 saat kurs verebilecektir.
Günlük girilebilecek kurs yani ders saati en fazla 8 haftalık ise 40 saat, haftalık işlenmesi gereken en az ders saati ise 15 saat olmalıdır. Bu süreçler öğrenci, öğretmen ve kurumun ortak şartları dikkate alınarak belirlenir.
Okul tanımı farklıdır. Sürücü kursu tanımı farklıdır. Kanunun izin verdiği sadece "okul"dur. Bu nedenle öğretmenlerin sürücü kurslarında, daha doğrusu okul tanımı dışında kalan diğer hizmet kurumlarında ücretli ders vermesi mümkün değildir.
1- Öğrenim Belgesi (Asli ve 1 adet Fotokopisi) 2- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi(1 adet) 3- Vesikalık Fotoğraf (1 adet) 4- Resmi kurumda çalışıyorsa, kurumundan izin belgesi 5- Matbu form dilekçe (müdürlüğümüzden veya Halk Eğitimi Merkezi sitemizden alınabilir) 6- Geçmiş yıllarda kurslarda öğretici olarak çalışılmış ise, ...
Halk Eğitim Merkezi Kayıt İşlemleri
Kurslara Halk Eğitim Merkezlerinden Yada E-Yaygın Sisteminden E-Devlet Şifresi İle Giriş Yaparak Kayıt Olunabilir. Açılması Talep Edilen Kurslar İçin Halk Eğitim Merkezlerinden Yada E-Yaygın Sistemi Üzerinden Kurs Açılması Talebinde Bulunulabilir.
Kurslar ın açılabilmesi için en az 12 kişilik katılımın tamamlanması gerekmektedir. Bazı özel kurslarda bu sayı azalabilir yada artabilir. Örneğin Okuma Yazma, Özel (Engelli) Bireylere yönelik kurslar 1 kişiye dahi açılabilmekteyken Bilgisayar Kullanımı kursu için 12 kişi şartı aranmaktadır.
Usta öğretici oryantasyon belgesi, belge sahibinin mesleğini farklı kişilere öğretebileceğini gösteren belgedir. Bu belge ile halk eğitim merkezlerinde yarı zamanlı öğretmenlik yapılacağı gibi kadrolu öğretmenlik yapmak da mümkündür.
ben lise kültür öğretmenleri için dedim. Evde eğitimin 30 veya 40 saat içerisine dahil olmadığı branş sınıf öğretmenleridir. Onlar 9. maddedeki istisnai hükümden dolayı 30-40 saat dışında evde eğitim veya destek eğitim verebilir.
USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ ;
Ustalık veya işyeri açma belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan 40 saatlik Usta Öğreticilik kursuna katılabilirler. Kursu başarı ile tamamlayanlara usta öğreticilik belgesi verilir.
Dil becerileri sayesinde medya, yayıncılık ve iletişim alanlarında da fırsatlar mevcuttur. Uzmanlaşarak dil kursları açabilir, yazarlık yapabilir veya eğitim teknolojileri alanında çalışabilirler. Bu anlamda Türkçe öğretmenliği mezunları iş olanakları aşağıdaki gibidir.
İlkokul, ortaokul ya da lise mezunu bir kişi usta öğretici olabilir. Ancak adayın mesleki yeterliliğini kanıtlayan bir belgeye sahip olması beklenir. Eğitim şartı bulunan; yabancı dil, bilgisayar gibi branşlarda ise alan ile ilgili ön lisans veya lisans mezunları tercih edilir.
Evet, Her kursun sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir. Sınavlardan geçmek için notun en az kaç olması gerekmektedir? Sınavlardan geçmek için notun en az 45 puan olması gerekmektedir.
MADDE 8- (1) Her bir kurs programına devam edecek öğrenci/kursiyer sayısı 10'dan az; bir kursun sınıf mevcudu ise 20'den fazla olmaması esastır.
Çalıştıkları dönemde ders saati üzerinden ücret alan usta öğreticilerin sigorta primleri de haftada 4 gün üzerinden yatıyor. Öğreticiler, çalıştıkları dönemde bile ayda en fazla 20 gün sigortalı olabiliyor. Ayrıca yılın büyük döneminde çalışmadıkları için primleri yatmıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen sertifikayı almak için halk eğitim merkezlerinin veya belediyelerin açtığı direksiyon öğretmenliği kurslarına katılıp başarılı olmak gerekmektedir.
En az 5 yıllık sürüş deneyimi ve sürücü belgesine sahip olmak. 18 yaşını doldurmak. Sağlık açısından sürücülük yapmaya engel bir durumun bulunmaması. İlgili devlet kurumları tarafından düzenlenen direksiyon öğretmenliği kurslarına katılmak ve özel sertifikasını almak.
Direksiyon öğretmeni olabilmek için en az lise mezunu olmak gerekir. Önceki yönetmeliğe göre en az ön lisans mezunu olma şartı aranırken artık bu şart kaldırılmıştır.
Başvuru sonuçları ekim ayının ilk haftasında tamamlanarak ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.
(4) Ders görevi ile görevlendirilen uzman ve usta öğreticilerin günlük çalışma süresi en fazla sekiz saattir. Müdür, cumartesi-pazar günleri de dâhil olmak üzere ücretli uzman ve usta öğreticilere günün 07.00 ile 24.00 saatleri arasında görev verebilir. Bu çalışma süresi haftada 40 saati geçemez.
Usta öğreticilerimizin 40 saat üzerinden alacakları ücret, 4 bin 500 liradan yüzde 64 artışla 7 bin 400 liraya çıkmaktadır. Yeni düzenlemenin ücretli çalışan öğretmenlerimiz, usta öğreticilerimiz ve Kur'an kursu öğreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum."
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri