3. Meditasyon doğal olarak enerjiyi yükseltir. Tıpkı fiziksel egzersiz gibi, meditasyon pratiği de bedende endorfin hormonu seviyelerinde yükselme sağlar. Endorfin iyi hissetme halini arttırır.
Meditasyon yapmak odaklanmayı gerektirir. Dolayısıyla düzenli yapılan meditasyon dikkati yönlendirme, konsantrasyonu sürdürme, odaklanmayı artırma gibi konularda yardımcı olur. Bunlara ek olarak hafızayı kuvvetlendirmeyi de sağlayabilir. Böylece ilerleyen yaşlarda ortaya çıkacak hafıza kaybının da önüne geçebilir.
Bu ön eğitim sayesinde, Alpha seviyesi tanıdıklaştıkça zamanla meditasyon doğal bir şekilde mümkün olabilmeye başlar. Beyin de aynı kaslar gibi doğru antrenman ile eğitilebilir ve zihin bağımlılıklarından özgürleşebilir. Frekansı 12Hz - 40 Hz arasındadır ve en hızlı beyin dalgalarından biri olarak kabul edilir.
Etkilerini görmek için ne kadar sabretmeliyim, diye soruyorsan eğer, kısacası 10-20 dakikalık günlük meditasyon istikrarlı şekilde sürdürüldüğünde birkaç hafta veya ayda pozitif etkileri görmeye başlayacaksındır.
Enerji yoğunluğunu dengeleyen bu pratik; zihin, beden ve ruh üçlüsünü etkisi altına alarak tüm sistem içerisinde netlik, berraklık, huzur ve mutluluk yaratmayı amaçlıyor. Çakraları rahatlatarak kişinin bütünsel bir ferahlığa ulaşmasını sağlayan çalışan enerji pratiği için Leonardini'nin önerisi ufak adımlarla başlamak.
İlgili 21 soru bulundu
Aslında stresimizi kontrol altına almak, yeterli uyumak, düzenli olarak egzersiz yapmak, sigara içmekten kaçınmak, sağlıklı ve dengeli beslenmek, alkol ve kafein tüketimini azaltmak gibi iyi alışkanlıklar aynı zamanda enerji yükseltmeye birebir alışkanlıklar!
Bioenerji için avuç içlerimiz enerjinin en kolay yayılabildiği enerji depolarıdır. Bioenerjiyi siz de hissedebilirsiniz. Bunun için iki dakika avuçlarınızı birbirine sürtmeniz ve sonrasında dokundurmadan avuçlarını birbirine yanaştırmanız yeterlidir. Elleriniz arasındaki titreşimi siz de hissedeceksiniz.
Oturarak veya yatarak meditasyon yapılabilir. Oturarak yaparken dik bir şekilde durmak gerekir. Nefesin doğru kullanılması meditasyon sırasında da oldukça önemlidir.
Günde 10 dakika meditasyon yapmak oldukça yeterli bir süre olabilecekken, meditasyonun faydalarını bedenimizde, zihnimizde ve ruhumuzda görebilmek için kilit nokta; düzenli uygulama, yani tekrarlı pratiklerdir.
Güneş doğmadan önceki 2.5 saat başlamak için en uygun zamandır. Ayrıca yatağa gitme zamanı da meditasyon için uygundur. Bu durumda yoga gerçekten uyku ile yer değiştirecektir ve sabah ve akşam rutinlerinizi yaptığınızda daha az uykuya ihtiyaç duyduğunuzu göreceksiniz.
Frekans boşlukta veya madde içinde yayılan enerjinin titreşimidir. Bir yerden başka bir yere yayılan enerjinin sinyalidir. Güçlü veya zayıf olabilir. Modern fizikte var olan her şey enerji olduğu için, var olan her şeyin bir frekansı vardır.
Yüksek frekansa sahip insanlar, kendilerini her zaman enerjik hissetmektedir. Çünkü her zaman pozitif düşünür ve davranırlar. Sahip oldukları bu enerji sayesinde günlük ve iş yaşantılarında her işi halledebilir bir yapıya sahiptirler. Ayrıca diğer kişilere karşı daha sevgi dolu olurlar.
Tavsiye olarak genelde 20 – 30 dakika sürer meditasyonlar. Kendinizi geliştirdikçe bu 40 dakika hatta bir saate kadar çıkabilir. Günlerce meditasyon yapabilen keşişler ve ruhani kişiler vardır. Veya günlerce tefekküre yani derin meditasyona dalan ermiş kişileri biliriz.
Meditasyon ise stresinizi azaltmak, ruh sağlığınızı iyileştirmek için basit ve etkili bir yol sunar. Bu eski uygulama, dikkatinizi şimdiki ana odaklamayı, dikkat dağıtıcı unsurlardan ve olumsuz düşüncelerden kurtulmayı içerir.
Tek gereken sessiz bir alan ve her gün birkaç dakika zaman ayırmaktır. Başlangıç aşamasında meditasyona günde 10 dakika ayırmanız yeterli olabilir. Hatta alışma sürecinde günde iki kez beşer dakika da yapabilirsiniz. Alışkanlık kazanmak açısından tercihen her sabah aynı saatte meditasyon yapılması önerilir.
Yoga geleneği üzerinden meditasyon, ideal olarak yoga asanalarından sonra takip edilmesi gereken bir parçasıdır yoganın. Dhyana, bilincin daha yüksek hali olmak anlamı taşır. Meditasyon, algıyı yükseltmek ile ilgilidir.
Meditasyon yapmak, beynin alfa dalgalarını (rahatlamış beyin dalgaları) arttırır ve kaygı ve depresyonu azaltır. Ayrıca, meditasyon yapmak, stresi yönetmeye, bağışıklık sistemini güçlendirmeye, ağrıyı hafifletmeye, hafızayı geliştirmeye ve duygusal dengeyi sağlamaya yardımcı olabilir.
Meditasyon yapmak günah değildir çünkü meditasyon bilimsel bir zihni dinlendirme tekniği olup, herhangi bir özel dine ait bir uygulama değildir. Tüm semavi dinlerde ve spiritüel disiplinlerde meditatif çalışmalar yer almaktadır.
“Meditasyon hangi saatlerde yapılır?” sorusuna doğru bir cevap olmasa da yatmadan önce de meditasyon yapabilirsiniz. Özellikle, uyku öncesinde zihninize kötü anılar, eski pişmanlıklar ya da gün içinde yaşadığınız kötü durumlar hücum ediyorsa, yatmadan önce uyku meditasyonu yapmayı mutlaka denemelisiniz.
Meditasyon için genellikle günde 2 defa 20 dakikalık bir süre önerilir ancak özellikle yeni başlayanlar için bu süre uzun olabilir. Bunun yerine dilerseniz 5 dakika gibi kısa bir süreyle başlayıp, ilerledikçe meditasyon sürenizi arttırabilirsiniz.
Köklü bir gelenek olan meditasyon, özellikle Hinduizm'in felsefi ve mistik kutsal kitabı olan Upanişad'ı Hindistan'daki Budist alışkanlıkları esas alır.
Fizikte, enerji veya erke doğrudan doğruya gözlemlenemeyen fakat kendi konumundan hesaplanabilen fiziksel sistemin geniş ve korunmuş bir özelliğidir. Enerji, fizikte temel önemdedir.
İnsanda var olduğu iddia edilen bir enerji türünden yararlanma olarak tanımlanabilecek bioenerji yöntemiyle tedavi bilimsel olarak ispatlandığı takdirde dinen de böyle bir yöntemin kullanılmasında bir sakınca olmaz.
Reiki, çigong, terapötik dokunma, uzaktan şifa, ruhsal şifa gibi ayrı adlarla da anılan pek çok biyoenerji yöntemi bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri