Medusa nın gözyaşları ne anlama gelir? Medusa'nın gözyaşları kadınların uğradığı haksızlık sonucunda ayağa kalkışı, seslerinin giderek yükselmesi ve geleceğe doğru adım adım güçlenmesine işaret edecektir. Medusa hikayesinin başlangıcı Atina'da bulunan Athena tapınağında başlar.
Mitoloji dünyasında haksızlığa uğrayan bir kadın olan Medusa, özellikle Antik dönemde kötülüklerden korunmak için bir sembol haline gelmiştir. Olumsuz enerjiyi uzaklaştıran, kötülüklerden koruyan, güçlendiren bir sembol olan Medusa sembolü, altın üzerine kabartma olarak çalışıldı.
Bu yüzden insanların kahramanı Perseus tarafından öldürülebilmiştir. Perseus, Graeae'nin ona verdiği ayna ile Medusa'ya bakabilmiş ve böylece kafasını taşa dönüşmeden kesebilmiştir. Bazı kaynaklar ise Hermes'in (Merkür) ona verdiği orak ve Athena'nın verdiği ayna ya da kalkan ile onu öldürdüğünü söyler.
Athena, Medusa ve kardeşlerini birer ifrite dönüştürdü. Dünyalar güzeli Medusa'nın yüzü artık öylesine çirkindi ki kimse bakmaya tahammül edemiyordu. Saçlarının her bir teli bir yılana dönüşmüştü. Athena bununla yetinmeyip Medusa'yı, bakan herkesi bakışlarıyla taşa dönüştürecek bir lanetle lanetledi.
Algol değişenleri veya Algol türü ikililer örten çift yıldızların ışık eğrisi biçimlerine göre yapılan sınıflamanın bir grubunu teşkil etmektedirler. Tutulmalar dışındaki ışık şiddetleri kabaca sabittir ve izlenen ufak değişimler basıklık ve yansıma etkilerinden kaynaklanmaktadır.
İlgili 38 soru bulundu
Algol (β Per / Beta Persei) Kahraman takımyıldızı'nda bulunan parlak bir yıldız.
ALGOL: (26°10' Boğa) Astrolojinin korkulan siması Algol orta çağ astrolojisinde özellikle önemliydi. Çünkü Algol doğrudan kişinin başını kaybetmesi ve idamları temsil ediyordu.
POSEİDON, MEDUSA'YA AŞIK OLUR
Athena'nın eşi olan denizlerin tanrısı Poseidon ise Medusa'nın güzelliğinden etkilenir. Ancak Medusa ölümlü olduğu için ilgisini belli edemez çünkü küçümseneceğini düşünür.
Bu üç kız kardeşten yılanbaşlı Medusa, kendisine bakanları taşa çevirme gücüne sahiptir. Başka bir rivayete göre de Medusa; siyah gözleri, uzun saçları ve güzel vücuduyla övünen bir kızdır. Medusa, Zeus' un oğlu Perseus'u seviyordur.
İki farklı kültüre ait olan iki ayrı efsanevi karakteri, Medusa ile Şahmaran'ı yukarıda anlattıktan sonra gelelim ortak özelliklerine. İki karakterde de bedensel olarak yılan ve insan türünün birleşimi görülüyor. Medusa'nın saçları yılan, Şahmeran'ın belden aşağısı yılandır.
Perseus Medusa'nın büyülendiğini düşünerek başını keser ve kesik başı eline alarak savaşlara katılır. Başı görenler taş kesilir ve Perseus savaşları kazanır. Bu olaydan sonra Medusa'nın eski Bizans'ta kılıç kabzalarına ve sütun kaidelerine ters ve yan olarak işlendiği söylenmektedir.
Afrodit; Yunan mitolojisinde aşk ve güzellik tanrıçası, Roma mitolojisindeki ismi Venüs'tür.
Tarihimizde Medusa hakkında çok az bilgi vardır. Buna rağmen Medusa'nın mezarının İstanbul Yerebatan Sarnıcı'nda olduğuna inanılır.
Versace'nin sembolü olan Medusa; bu lanet öncesindeki güzellik tanrıçası, altın saçlı Medusa'dır. Bu logo , gücü,kuvveti ve güzelliği temsil etmesiyle ;Versace'nin geçmişe ve gelenekselliğe olan bağını gösterirken; bir yandan da orijinalliği ve dehasıyla etkileme tutkusunun ürünüdür.
Özellikle Tanrıça Athena (Zeus'un en çok sevdiği kızı) onu çok kıskanmaktadır. Denizlerin tanrısı Poseidon ise Medusa'ya hayrandır. Başı öylesine dönmüştür ki bir gün Athena'nın tapınağında Medusa'ya zorla sahip olur. Bu durumu kendisi için aşağılayıcı bulan Athena, Medusa'yı gorgon yaparak cezalandırır.
Bakanı Taşa Çeviren Medusa'nın Hikayesi
Medusa hikâyesi yunan mitolojisinde yaygın olarak bilinmektedir. Yunan mitolojisinde Medusa, mitolojinin en şansız karakteri olarak kabul edilir. Medusa'nın yaygın olarak bilinmesinin nedeni insanları taşa çeviren, yılan saçlı, lanetli ve ölümcül olmasıdır.
Medusa, Minerva'ya (Athena) ait bir tapınakta Neptün (Poseidon) tarafından baştan çıkarılmış ve Minerva intikam almak için Medusa'nın güzel saçlarını yılanlara dönüştürmüştür. Hem ölümlü olduğu hem de insanları taşa çevirme yeteneğine sahip olduğu için, Perseus onun kafasını kesmek için gönderildi.
mitolojisinde kadının kadına düşmanlığı, kıskançlığı ve iktidar gücünün baskınlığıyla ortaya çıkan olay mağdur olan Medusa'nın çeşitli zorluklar çekmesi ve ardından vahşice öldürülmesi ile sonuçlanan ataerkil toplum yapısının oluşturduğu bir töre cinayeti olduğu görülmüştür.
Yunan mitolojisine göre Athena'nın kocası Poseidon tarafından tecavüze uğrayan Medusa bu duruma misilleme olarak canavara dönüştürülen güzel bir kadındır. Medusa aslen Stheno veya Euryale olarak adlandırılır. Bir canavara dönüşmesinin temel alındığı bu hikayenin çok farklı versiyonlarına ulaşılabilir.
Ölümlü Medusa
Athena ile evli olan denizlerin tanrısı Poseidon Medusa'dan çok etkilenir fakat ölümlü olduğu için Olimpos'a rezil olmamak adına bu ilgisini içinde yaşamaya başlar.
İstanbul'un en önemli tarihi eserleri arasında yer alan Yerebatan Sarnıcı, 22 Temmuz 2022 tarihi itibariyle yeniden ziyarete açıldı. Sarnıç içerisinde yer alan yüzlerce sütun ile birlikte en dikkat çeken heykellerden biri de yüzü ters yerleştirilmiş Medusa Başı.
Düzce'de, Konuralp Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında, Yunan mitolojisinde gözlerine bakanı taşa çeviren yılan saçlı dişi canavar olarak bilinen Medusa heykeli bulundu.
Perrotin tarafından 21 Eylül 1875'te keşfedilen ve adını Yunan mitolojisindeki yılan saçlı canavar Gorgon Medusa'dan alan, parlak renkli, taşlı bir asteroit kuşağı asteroididir. 3,21 yıllık periyot ve 0,065 eksantriklik ile 2,17 AU uzaklıkta Güneş'in etrafında döner.
Kraliyet yıldızlarının isimleri kadar yönlerinin de derin manaları vardır. Temsillerini de dinimizdeki dört büyük meleklerden alır. Kraliyet yıldızları, büyük başarılar vermeyi vaat eden bunu yaparken de kişiyle pazarlık masasına oturan, haritalarınızdaki ruhsal ve fikirsel anlaşma yaptıran etkili yıldızlardır.
Sirius Güneş Kavuşumu, nadir görülen bir doğa olayı olarak kabul ediliyor. Bu kavuşum, Güneş'in tropikal Yengeç burcunun 14. derecesinde yer alan Sirius yıldızı ile bir araya gelmesiyle oluşur. Sirius, birçok eski kültür tarafından uzun süredir saygı görüyor ve Ruhsal Güneşimiz olarak kabul ediliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri