Medya ve Görsel Sanatlar bölümü, öğrencilere televizyon, sinema, radyo, gazete, dergi, reklam, grafik tasarımı, dijital medya, animasyon ve oyun tasarımı gibi alanlarda eğitim veren bir bölümdür.
Mezun öğrenciler, görsel iletişim tasarımcısı, 3 boyutlu tasarımcı, konsept tasarımcısı, oyun tasarımcısı, sanat yönetmeni, web tasarımcısı, etkileşim tasarımcısı gibi unvanlarla bilgisayar yazılım şirketlerinde, reklam ajanslarında, televizyon kanallarında, oyun tasarımı şirketlerinde, film yapım, animasyon ...
Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü öğrencileri, üç alanda dengeli bir uzmanlık edinme imkânına sahiptirler: Görsel ve işitsel içerik üretimi (film, animasyon, fotoğrafçılık, görsel tasarım ve dijital tasarımı), kurumsal iletişim, medya ve kültür sektörü yönetimi, medya ve toplum hakkında kuramsal çalışmalar ve araştırma.
eleman.net verilerine göre, Görsel İletişim Uzmanı 2023 yılında ortalama 25.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Görsel İletişim Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 20.240 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 12.452 TL maaş alıyordu.
Öğrenciler, grafik tasarım yazılımları ve donanımları kullanarak, farklı tasarım projeleri üretirler.Görsel İletişim Tasarımı bölümü mezunları, reklam ajansları, grafik tasarım stüdyoları, yayınevleri, medya şirketleri, internet şirketleri, eğitim kurumları ve diğer birçok alanda çalışabilirler.
İlgili 39 soru bulundu
Mezunlar, kreatif endüstrilerde iş bulabilirler.Medya ve Görsel Sanatlar mezunları, iletişim konularında uzmandırlar. Mezunlar, grafik tasarımı, fotoğrafçılık, video prodüksiyonu, animasyon, medya planlama ve dijital medya konularında bilgi sahibidirler.
Mezunlar; televizyon kanalları, dergiler, haber ajansları, gazeteler, sosyal medya-halkla ilişkiler ajansları ve prodüksiyon firmalarında da iş bulabilirler. Muhabirlik, editörlük, yayıncılık, iletişim danışmanlığı, metin yazarlığı, akademisyenlik de çalışabilecekleri pozisyonlar arasındadır.
Görsel Sanatlar ve İletişim Tasarımı bölümü mezunu kişiler mezun olduklarında çoğunlukla yazılım şirketlerinde, reklam şirketlerinde, medya kurumlarında iş imkanına sahip olurlar. Mezun bireyler kamu ve özel sektör de kendilerine yer bulabilmektedirler.
Görsel İletişim Tasarımı Bölümünde okuyabilmek için çizim yeteneği gerekli midir? Bir öğrencinin çizim yeteneğine sahip olması aldığı derslerdeki yükümlülüklerini tamamlamada yardımcı olabilir ancak bir zorunluluk değildir.
Görsel İletişim Tasarımı mezunları iş imkanları özellikle son yıllarda oldukça fazladır. Mezunlar aldıkları eğitimi kapsayan iş yerlerinde kolaylıkla iş bulabilir. Teknolojinin gelişmesiyle bu alandaki iş imkanları da artmaya devam ediyor.
Medya ve Görsel Sanatlar (Burslu) (4 Yıllık) Üniversite Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları 2023 Sınavı
Medya ve Görsel Sanatlar bölümüne Sözel puanla öğrenci alınmaktadır. 2020 yılında bu bölümün en yüksek taban puanı İstanbul Koç Üniversitesi'nin İngilizce Burslu programıdır ve taban puan 478,039 olarak ve başarı sıralaması da 486 olarak açıklanmıştır.
Sanatçı, tasarımcı, grafik tasarımcı, fotoğrafçı, animatör, film yapımcısı veya öğretmen olabilirler. Mezunlar, resim, heykel, grafik tasarım, fotoğrafçılık, video, animasyon ve diğer görsel sanatlar alanlarında iş bulabilirler.
Grafik tasarım iş imkanları özel sektörün yanı sıra kamuda da bulunmaktadır. Bu bölümü bitiren adaylar kamu kurumlarında resim-iş öğretmeni, grafik öğretmeni olarak görev yapabilmektedir. Grafik tasarımcısı, web tasarımcısı gibi unvanlarla birlikte eğitmen olarak da kariyerine devam edebilir.
Sonuç olarak, görsel iletişim tasarımı mezunu bir bireyin görsel sanatlar öğretmeni olması mümkündür; ancak bu süreç, pedagojik formasyon eğitiminin alınması ve MEB tarafından düzenlenen sınavlar ve uygulamalar doğrultusunda gerçekleştirilebilir.
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Görsel İletişim Tasarımı bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilir. Öğrenciler uygulamalı dersler ile tecrübe edinir. Bölümün öğrencileri mezun olmak için 240 AKTS yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekmektedir.
Bu programda iletişim tasarımı, interaktif arayüzler, çokluortam, yeni nesil iletişim teknolojileri, enformasyon mimarisi gibi yeni sayısal olgularla, çeşitli sergileme ortamlarında yazı, ses ve görüntüden oluşan enformasyon ve düşüncenin en etkili şekilde sunulması anlamında ele alınmaktadır.
Üniversitelerin Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nden mezun olanlar görsel tasarım uzmanı olarak çalışabilir. Görsel tasarım uzmanı çeşitli alanda faaliyet gösteren medya kuruluşlarında görsel içerik üretir, müşterinin isteklerine uygun olarak hareket eder.
Grafik tasarımcı; web siteleri, reklamlar, kitaplar, dergiler, posterler, bilgisayar oyunları, ürün ambalajları, afişler, kurumsal iletişim ve kurumsal kimlik gibi çeşitli ürün ve faaliyetlerin görsel tasarımını yapar.
Mezunlar, kamu veya özel radyo ve televizyon kuruluşlarında kameraman, yönetmen, yapımcı, metin yazarı, editör olarak görev alabilecekleri gibi kurumsal firmaların iletişim departmanlarında da çalışabilirler. Ayrıca bölüm mezunlarının; gazete, reklam ve dergicilik sektöründe de görev almaları mümkündür.
Görsel iletişim tasarımı bölümü, dijital medya ve çeşitli kuruluşlarda çalışacak kişileri yetiştirir. Bu kapsamda öğrencilere görsel içerikleri üretilerek ürünün müşteri ile bağ oluşturmasının önemi anlatılır. Buna göre sanatsal bakış açısı baz alınarak yaratıcılık ve özgünlük ön plana çıkarılır.
Sonuç olarak, yeni medya ve iletişim mezunları için önü açık ve yenilikçi bir iş dünyası mevcuttur.
Yeni Medya ve İletişim bölümleri, üniversite sınavına giren öğrencilerin en çok okumak istedikleri bölümler arasında yer almaktadır. Yeni Medya ve İletişim bölümünde okumayı düşünen öğrencilerin; araştırma yapmaya ve yeni şeyler öğrenmeye istekli olmaları gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri