Kinidini ve uyku ilaçlarını (barbitüratlar), diğer kan basıncını düşüren ilaçları ve alkolü metoprolol ile birlikte kullanırsanız yukarıdaki belirtiler daha da kötüleşebilir. Yüksek doza maruz kaldığınızın belirtileri ilacınızı aldıktan 20 dakika-2 saat sonra görülür.
BELOC'u aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
Eğer bundan önce astım veya hırıltılı solunum yaşadıysanız, önce doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız. Tirotoksikozunuz varsa (aşırı aktif tiroid bezinin sebep olduğu bir durum), ilacınız tirotoksikoz semptomlarını maskeleyebilir.
İlacın aniden kesilmesi tehlikelidir. ® ZOK kullandığınızı söyleyiniz. Ameliyat edilen hastalarda BELOC® ZOK tedavisinin kesilmesi önerilmemektedir. ZOK'un akut uygulamasından kaçınılmalıdır.
ağırlaştırabilir, kalp krizi ve ani ölüm riskini artırabilir. İlacın aniden kesilmesi tehlikelidir. ® ZOK kullandığınızı söyleyiniz. Ameliyat edilen hastalarda BELOC® ZOK tedavisinin kesilmesi önerilmemektedir.
Doktorunuz ile görüşmeden BELOC® ZOK tedavisini durdurmayınız, çünkü ilacın alımını aniden kesmeniz durumunda hastalığın bazı semptomları (örn: çarpıntı ve göğüs ağrısı) kötüleşebilir.
İlgili 29 soru bulundu
Kalp ritim bozukluğuna ne iyi gelir? Kalp ritim bozukluğuna iyi gelen en önemli etkenler arasında egzersiz vardır. Her gün tempolu yürüyüş yapmak kalp sağlığı için oldukça faydalıdır. Bunun dışında lahana, ıspanak, roka ve pazı gibi yeşil yapraklı sebzelerin tüketilmesi kalbin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.
BELOC ÇÖZELTİ' yi kullanırken aşağıdakilerden biri olursa ve devam ederse doktorunuza bildirin. Yaygın: Baş ağrısı, sersemlik, ellerde ve ayaklarda soğukluk, kalp atım hızında düzensizlik, göğüste kalp çarpıntısının hissedilmesi, egzersiz sonrası nefes daralması, mide ağrısı, bulantı, kusma, ishal, kabızlık.
Doktorunuz ile görüşmeden BELOC® ZOK tedavisini durdurmayınız, çünkü ilacın alımını aniden kesmeniz durumunda hastalığın bazı semptomları (örn: çarpıntı ve göğüs ağrısı) kötüleşebilir.
BELOC ZOK, hipertansiyonlu hastalarda, hem ayakta hem de yatar durumda ve egzersiz sırasında kan basıncını 24 saatten daha uzun süre belirgin olarak düşürür.
Beta blokerler ile tedavi, olası bir anafilaktik reaksiyonun tedavisini zorlaştırır. Feokromasitoması olan bir hastaya BELOC tedavisi ile birlikte bir alfa bloker de verilmelidir. BELOC tedavisinin kesilmesi gerekiyorsa, tedavi 2 hafta içinde doz yavaş yavaş azaltılarak kesilmelidir.
Günlük doz 100-200 mg (1/2-1 tablet) olarak veya Durules 200 mg'lık tek doz halinde uygulanabilir. Tablet günde tek doz olarak alınacak ise, sabah alınmalıdır.
Beloc Zok kontrollü salımlı film tabletin prospektüsündeki kullanım şekli ve dozu bilgisi, ? Metoprolol günlük dozunun bir defada ve tercihen sabahları alınması önerilir. Kontrollü salımlı tabletler bölünebilir ve hipertansiyonda günde bir defa 50-100 mg alınır.
Üzüm ve bal çarpıntıyı azaltıcı etkileri iyi bilinen gıdalardır.
Kinidini ve uyku ilaçlarını (barbitüratlar), diğer kan basıncını düşüren ilaçları ve alkolü metoprolol ile birlikte kullanırsanız yukarıdaki belirtiler daha da kötüleşebilir. Yüksek doza maruz kaldığınızın belirtileri ilacınızı aldıktan 20 dakika - 2 saat sonra görülür.
Doğru amaca yönelik olsa dahi gerekli dozdan daha fazla ilaç tüketilmesi, ilacın iyileştirici etkisini yitirmesine ve vücutta büyük hasarların gelişmesine neden olabilir.
Amerikan Kardiyoloji Koleji'nin düzenlediği bir konferansta paylaşılan sonuçlar, ekmek, makarna ve patates gibi içinde lif bulunan karbonhidratlı gıdalardan uzak durdukları için aldıkları enerji miktarı azalan insanlarda kalp ritim bozukluğu riskinin daha fazla olduğunu gösterdi.
Atriyal Fibrilasyon özellikle ileri yaş gurubunda en sık görülen ritm bozukluğudur. Kalp kulakçığının dakikada 300-600 arasında atmasına verilen isimdir. Uzun süre tedavi edilmediği takdirde Kalp Büyümesi yetmezliğine götürür.
' ifadelerini kullandı. Başer, sigaranın bırakılması, alkolden uzak durulması, spor yaparken, merdiven çıkarken veya güneş altındayken ritim bozukluğunun olması halinde bunun doktorla paylaşılması ve bu aktiviteden de uzak durulması uyarısında bulundu.
BETA BLOKERLER
Hipertansiyonda, kalp damar hastalıklarında, kalp yetmezliklerinde, aritmilerde kullanılırlar. Bazı tipleri: atenolol (Tensinor) metoprolol (Beloc, Lopresor, Nortan vb)
İlaçlar ile çok hızlı atan kalbi yavaşlatabilir veya ritmi tümüyle normale döndürebilirsiniz. Bu ilaçlara antiaritmikler adı verilir. Çeşitli ritim düzenleyici ilaçlar vardır. Kalp hızını düşüren en sık kullanılanlar beta blokerler, kalsiyum kanal blokerleri ve digoxindir.
Coumadin ağızdan günde tek doz olarak alınır. İlacı her gün aynı saatte almak önemlidir. Akşam saatlerinde alınması daha uygundur. Aç ya da tok olarak alınabilir.
nezle, ağız kuruluğu, karaciğerin iltihaplanması (hepatit), eklem ağrısı, kas krampları, konsantrasyon bozukluğu Ağız kuruluğu çürük riskini artırabilir, bu nedenle düzenli ve dikkatli diş fırçalamak ve ağız hijyeni önemlidir.
Yan Etkileri
Yorgunluk, baş dönmesi, uyuşukluk ve sersemlik, dideral ilacın en sık görülen yan etkilerindendir. Dideral ilaç, uyku güçlüğü ve kabuslara sebep olabilmektedir. Bunun yanında bulantı, kusma ve ishal de diğer sık görülen yan etkilerdendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri