C: Melek Balığı İle Japon Balığı Birlikte Yaşar Mı? Hayır yaşamazlar.Bir süre sonra Melek balıklarınız Japon balıklarınıza saldırabilir.
Kesinlikle tavsiye etmem,çok farklı türler,olan japon balığına olacaktır,ya japon ya melek birini tercih edin bence. Kesinlikle bu iki türü yan yana koymamalısınız birbirleriyle yaşayamazlar.
Cichlid familyasında yer alan melek balığı, sakin balıklarla barış ve huzur içinde kolaylıkla yaşayabilir. Özellikle kılıçkuyruk, terra, moli ve çöpçü balıklarıyla çok iyi anlaşır. Ancak, yavru balıkları yemeye çalışabilen melek balıklarını, yavrularla birlikte tutmamak önemlidir.
Akvaryumda gerekli şartlar sağlanırsa, çok çabuk üreyebilen, canlı doğuran balıklardır. Çok büyük akvaryuma ihtiyaç duymazlar bu yüzden de melek balığının yaşadığı standart akvaryumların hepsinde rahatlıkla yaşarlar.
1-Tetralar japonunuzun kuyruklarını yiyebilir. 2-Tetralar tek başlarına bakılmazlar. 3-Biri soğuk su diğeri sıcak su balığıdır. 4-İlla farklı tür olsun diyorsanız uyumlu olanlarını seçin.
İlgili 26 soru bulundu
Bu balıkların en fazla ölüm nedeni olarak fazla yemleme gösterilmektedir ve bu da beslenme konusunda bilinçsizce yapılan davranışların çokluğunu göstermektedir. Aşırı yemlemeden uzak durulması gereken Japon balıklarının günde 1-2 defa yemlemek yeterlidir.
Melek Balığı Genel Özellikleri
Akvaryum suyunun sıcaklığı ortalama 25 derece olmalıdır. Yarı agresif balıklardır. Derin ve geniş sularda yüzmeyi severler. Ortalama 10 yıl ömürleri vardır.
Aynı zamanda bir akvaryumda çift sayıda en azından 6 tane Melek balığı beslemeniz gerekir. Yoksa balığınız strese girebilir. Akvaryumda tek Melek balığı da bulundurabilirsiniz.
Evet, Japon balıkları gerekirse 2 hafta boyunca aç kalabilirler. Ancak balığınızın öncesinde iyi ve düzenli besleniyor olması, sağlıklı olması gerekmektedir.
Tankında siyah beyaz kum elbette farkeder açık renk kumlar özellikle beyaz ışığı yansıtır buda balıklarını rahatsız eder bu yüzden koyu kumları tercih etmelisin ben siyah hagen kullanıyorum çok şık bir kumdur akvaryuma ayrı bir hava katar ayrıca siyah renk kumda balıklarının renkler çok daha güzel ve belirgin görünür ...
Japon balığı fanusta yaşayabilen türler arasında yer alır. Aslında fanus, bu hayvanlar için geçici bir beslenme yeri olarak düşünülmelidir. Balığın, hayatını sağlıklı şekilde sürdürebilmesi için bol oksijene ve suya ihtiyacı vardır.
Günde 2 sefer beslerseniz idealdir karınlarının doyacağı şekilde yemleyin sabah ve akşam olmak üzere. 3 kere de yemlenebilir öğle takviyesi de yapılabilir. Ama 6-7 kere yemlemek bence çok mantıklı değil doyacağı şekilde 2-3 kere günde yemlerseniz daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.
Bezelye haşlandıktan sonra kabuğundan çıkartılmalıdır. Japon Balığı beslenecek bir akvaryumda Japon Balığı başına minimum 20 litre su hacmi düşmelidir. Japon balıkları için pond türü yemler risklidir.
resimdede gösterdiğiniz balık melek balığıdır ve eliniz kadar olması imkansızdır çünkü max 10 12 cm kadar büyüyebilir. ve fanusta yaşayamaz bol bitkili ve derin akvaryumlarda yaşarlar.
Barışçıl lepistes
Çevre koşullarına çok hızlı bir şekilde uyum sağlayabilen Lepistesler, yine akvaryumların en çok tercih edilen balıklarından olan melek balıkları ile aynı akvaryuma koyulmamalıdır.
Davranış Bu köpekbalığı dipte yaşayan bir köpek balığı olmasına ve zararsız görünmesine rağmen, güçlü çeneleri ve keskin dişleri nedeniyle ciddi zararlar verebilir. Bir dalgıç kafa kısmına yaklaşırsa veya kuyruğunu tutarsa ısırabilir.
Melekler kendi türüne özellikle eş tuttuğunda saldırgan olur başka erkek meleklere yahut dişi meleklere. Başka türlere pek zarar vermiyorlar bir bölgeyi sahiplenirler, oraya başka balık yaklaşmasın isterler yaklaşanları korkuturlar pek zarar vermezler.
Melekler uzun zaman havasız yaşayamazlar geniş alanlar ister imkanın varsa değiştir. Kılıçlarda yavruları yiyorlar. Yavruluk tavsiye edilmiyor ama ben büyük bir yavruluk aldım.
Sivri ve ince tüpçüğü olan melek balığı erkek, kalın tüpçük olan ise dişi melek balığını işaret eder.
Bakteriyel solungaç hastalığı olabilir,genelde canlı yemden gelir ve kalabalık akvaryumlarda ortaya çıkar. Özellikle bahar aylarında bu rahatsızlıklar görülüyor. Balıklar ya dipte su akıntısının olduğu yerde duruyor ya da su üstünde nefes almaya çalışıyor.
BALIK BOYUTU: 4 cm civarı
Minimum 200 tl alımlarınızda balık gönderimi yapılır. Tercihinize göre; - Otobüs +125 tl den başlamaktadır(Koli boyutuna ve mesafeye göre değişmektedir. - Uçak +450 tl olarak balık ücreti üzerine eklenir.
1- Japon balığı
Bakımı en kolay balıklardan biridir aynı zamanda dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Çok fazla ek bakım istemez ancak iştahlı canlılardır bu nedenle yem konusu onlar için önemlidir. Sıcaklıkla alakalı çok fazla bir sorun yaşamazlar bu nedenle akvaryum balıkları içinde dayanıklı olanlardandır.
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
Hava kesesi problemi yada fazla yememe. Hava kesesi patlamış olabilir. Suya fazla hızlı yada sert şekilde bırakırsanız balıkların hava kesesi patlayabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri