“Melhame-i Kübra, Kostantin'in fethi ve Deccalin ortaya çıkması (olaylarının hepsi) yedi ay içerisinde meydana gelir.” (Ebu Davud, a.g.e; Tirmizî, Fiten, 58). Ebu Davud, yukarıdaki hadis rivayetinin bu hadisten daha sahih olduğunu söylemiştir.
Melhame-i Kübra, farklı ayrıntılarla birden fazla hadis rivayetinde detaylandırılmıştır. Ancak İslami eskatolojide bulunan kehanet döngüsünün temel anlatı çerçevesi aşağıdaki gibidir. Bu savaşın, Müslümanlar ve Hristiyan Romalıların ortak bir düşmana karşı yan yana zaferle savaştıktan sonra gerçekleştiği söylenir.
Amik Ovası ve Yaklaşan Armegeddon Savaşı
İslam'da Melhame-i Kübra
İslam'da bu savaşın Hatay ilinde bulunan Amik ovasında; Hristiyanlık ve Musevilikte ise Megiddo dağının eteklerinde olacağına inanılmaktadır. "Megiddo dağının etekleri"nden Amik ovasının kastedilip kastedilmediği ise net değildir.
Armageddon ya da Melhâme-i Kübrâ, dini kaynaklara göre Dünya'nın sonuna gelindiğinde olacağı kehanet edilen büyük kıyamet savaşının adıdır. İslam'da Melhame-i Kübra olarak bilinen savaş ile Hristiyanlık ve Musevilikte Armageddon olarak bilinen savaş temelde aynı şeyi ifade etmektedir.
İlgili 43 soru bulundu
Amik Ovası, Hatay ili sınırları içerisinde Hatay çöküntü alanının ortasında yer alan Türkiye'nin en verimli arazilerinden biridir.
“Melhame-i Kübra, Kostantin'in fethi ve Deccalin ortaya çıkması (olaylarının hepsi) yedi ay içerisinde meydana gelir.” (Ebu Davud, a.g.e; Tirmizî, Fiten, 58). Ebu Davud, yukarıdaki hadis rivayetinin bu hadisten daha sahih olduğunu söylemiştir.
Başta Hatay ili olmak üzere Amik Ovası ve çev- resi tarımsal üretimin yanında hayvan varlığı ba- kımından da önemli bir zenginliğe sahiptir. İl ge- nelinde toplamda 139,735 baş büyükbaş, 2083,214 adet kanatlı hayvan, 302,971 baş küçükbaş, 5,904 baş tek tırnaklı hayvan ve 821 adet de arı kovanı bulunur (Tablo 4).
Sakarya Meydan Muharebesi, Atatürk tarafından çok büyük ve kanlı savaş anlamına gelen Melhame-i Kübra ifadesi ile anılan, Türk Kurtuluş Savaşı'nın çok önemli bir savaşıdır. Sakarya Meydan Muharebesi Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası sayılır.
Doğudan çıktığına inanılıyor. Bazı hadislerle birleştirildiğinde, genellikle bugünkü Suudi Arabistan veya Irak olduğuna inanılan "Necid"dir.
En'âm Suresi 74.
Amik Ovası verimli arazileri ile geçmişten günümüze Türkiye için önemli ovalardan birisi olmuştur. Akdeniz Bölgesi içerisinde yer alan ova Hatay ilindedir. Verimlilik bakımından da en verimli ova olduğunu söylemek mümkündür. Hatay ve çevresindeki en büyük düz arazi yapısına sahiptir.
Amik ovası Hatay'da olan bir yer diye...
Hristiyan inanışında Kudüs çevresinde Armagedon Savaşı adı verilen son bir savaşın yaşanacağına ve sonrasında kıyamet gününün geleceğine inanılıyor.
Resulullah Efendimiz buyuruyor ki, “Büyük harp. Antakya'nın Amik Ovası'nda 12 bin kişilik 80 tümenle Müslümanlara saldıracaklar ve 80 beldeyi istila edecekler.” Kıyamete yakın, tehlikeli, muazzam bir harp olacak.
Kur'ân-ı Kerîm'de Bedir Gazvesi veya kıyamet günü için kullanılan bir tabir. Hz. Peygamber ile Mekkeli müşrikler arasındaki ilk savaş (2/624). İslâmî literatüre göre kıyametin büyük alâmetlerinden biri.
Sakarya Meydan Muharebesi, Atatürk tarafından çok büyük ve kanlı savaş anlamına gelen Melhame-i Kübra ifadesi ile anılan, Türk Kurtuluş Savaşı'nın önemli bir muharebesi. Sakarya Meydan Muharebesi, Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası sayılır.
Özellikle İslam aleminin içinde bulunduğu ve Osmanlı'nın tarih sahnesinden kalktığı I. Dünya savaşı, Melhame-i Kübra olarak görünmektedir. Armagedon yedi düvelin saldırdığı Osmanlı devletinin de içinde bulunduğu I.
“Melhame”nin sözlük anlamı, büyük kayıplarla veya bozgunla sonuçlanan çatışma ya da savaştır; fakat terim olarak, özellikle astronomik ve meteorolojik olgulardan yararlanmak suretiyle bir sultanın, bir toplum veya topluluğun ya da devletin geleceğine ilişkin kehanetlerde bulunması anlamına gelir.
Hatay ili sınırları içindeki Amik Ovası'nın ortasında, 1970'lere kadar varlığını sürdüren Amik Gölü, tarım arazisi kazanmak, taşkınları ve sıtma hastalığını önlemek amaçları ile 1954 yılında başlayan 1975 yılına kadar devam eden çalışmalar sonucunda tamamen kurutulmuştur.
Amik Ovası'nda, Tunç Çağı sonrası da yoğun ve kesintisiz bir yerleşme gerçekleşmiştir. Hatta Antakya, M.S. II. Yüzyılda, Roma imparatorluğu'nun Roma ve İskenderiye'den sonra üçüncü büyük kenti olmuş, aynı zamanda Doğu Roma'ya başkentlik yapmıştır.
EMRE AYVAZ/ÖMER ÜRER - Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, Amik Ovası'nın verimli topraklarında üreterek ülke ekonomisine katkı sağlayan çiftçiler, Kahramanmaraş merkezli depremlerde su kuyularının ve fabrikaların zarar görmesi nedeniyle yaşadıkları sorunların da aşılmasıyla bölgeyi ayağa kaldırmayı amaçlıyor.
öldükten sonra, ahirette allah huzurundaki ve bütün insanların muhakemesinin huzur-u ilahiyede yapılacağına inanılan mahkeme.
Hatay topraklarının orta kesiminde; Asi, Karasu ve Afrin vadi tabanlarının dolmasıyla ortaya çıkan geniş düzlüklerde Amik Ovası oluşmuştur. Amik Ovası'nın orta kısımlarında yer alan Amik Gölü, 1970'li yıllarda tamamen kurutulmuş ve 1980 yılında tarıma açılmıştır.
Amik Ovası'nda yaygın olarak pamuk, mısır, buğday, havuç ve kavun tarımı yapan çiftçiler serada domates ve muz üretmeye başladı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri