YÖKSİS veritabanına gönderilen verilerde öğrencilerin not ortalaması, kayıt tarihi, mezun olduğu tarih, hangi programa kayıtlı olduğu veya mezun olduğu program bilgileri saklanmaktadır. Kırtasiyecilik ve Evrak işlerini azalttığı için önemlidir. YÖKSİS veritabanı artık birçok kurum tarafından kullanılmaktadır.
Üniversitemizden diploma alarak mezun olan YÖKSİS ( Yükseköğretim Bilgi Sistemi) nde bilgileri görünmeyen mezunlarımız “YÖKSİS Mezun Bilgisi Giriş Talep Formu” ve formda istenilen belgelerle birlikte ilgili akademik birime başvurabilirler.
Başvuru ekranına yansıtılan YÖKSİS kaynaklı eğitim bilgileri, ÖSYM başvuru merkezlerinde değiştirilemez. YÖKSİS'teki eğitim bilgilerinde eksiklik/düzeltme olan adayların başvuru süresi içinde kendi üniversitelerine başvurarak bu bilgilerinin düzeltilmesini sağlamaları gerekmektedir.
YÖKSİS'e kimler girebilir? YÖKSİS'e sadece üniversitede görev yapmakta olan öğretim elemanları ve idari personeller girebilmektedir. Öğrenci/Mezunlar bu sisteme girememektedir.
Mezuniyet ve öğrenim bilgilerinize ÖBS'deki http://obs.atauni.edu.tr/moduller/sayfa/info/index# adresinde yer alan "YÖKSİS Bilgilerim" menüsü aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Ayrıca e-Devlet uygulamasındaki YÖK işlemlerinden de öğrencilik bilgilerinize ulaşabilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
YÖKSİS bilgi güncellemelerinin yapılabilmesi için ilgili Üniversite Rektörlüklerinin Öğrenci Daire Başkanlıklarına müracaat edilmesi gerekmektedir.
E-devlet kapısı (https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir) üzerinden sayfanıza giriş yaparak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı kurumuna giriniz. Ardından Öğrenci Belgesi Sorgulama sekmesine tıkladığınızda öğrencisi olduğunuz okul sayfada listelenecektir.
1- Süresi İçinde Ders Kayıt İşlemi Yapılmazsa Ne Olur? Ders kayıt işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler derslere devam edemez, sınavlara giremez, öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.
E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu birçok hizmetin yer aldığı sayfada bulunan “Üniversite E-Kayıt” uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 21 Ağustos gecesi saat 23:59'a kadar elektronik kayıt ...
Üniversite kayıtları nasıl yapılır? Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.
Öğrenciler E-Devlet platformundaki Üniversite e kayıt sorgulama “turkiye.gov.tr/yuksekogretim-kurulu-universite-e-kayit-belge-sorgulama” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp öğrenci belgesi sorgulama işlemi yapabilecekler.
Mezuniyet belgeme e-devletten ne kadar sürede ulaşabilirim ? Mezuniyetinize ilişkin Fakülte kararınızın gelmesine bağlı olarak ÖBS'de mezuniyet süreçleriniz tamamlanmaktadır. Bu sürece bağlı olarak mezun belgenize en fazla 5 gün içerisinde e-devletten de ulaşabilirsiniz.
Bilgilerin güncellenmesi (arşiv dosyalarına bakıldığı için) en geç 3 iş günü içerisinde yapılmaktadır.
YÖKSİS Şifresi Nasıl Alınır ? Personel Daire Başkanlığı, YÖKSİS'e akademik kadrolardaki değişiklikler kapsamında göreve başlayan akademik personellerin atama bilgi girişlerini yapar, işlem bittiğinde ilgili akademik personel kurumsal e-posta adresine YÖKSİS şifresi otomatik olarak gönderilmektedir.
Mezuniyetimin E-devlete aktarılmasını nasıl sağlayabilirim? Cevap :Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı/Nüfus Cüzdanı ve Diplomanızın önlü-arkalı örneklerinin ekinde yer aldığı dilekçe ile mezun olduğunuz birime müracaat ederek mezuniyetinizin E-devlete aktarılmasını sağlatabilirsiniz.
YÖK Tercih Sistemi. Tercih ve Sonuç Açıklama Sistemine giriş işlemleri e-Devlet üzerinden TC Kimlik Numarası ve e-Devlet şifresi ile kimlik doğrulaması yapılarak gerçekleştirilecektir. E-Devlet kapısında cep telefonu ve e-posta bilgilerinizin doğru olması gerekmektedir.
E-‐devlet üzerinden kayıt işlemini tamamlayan öğrencilerin Üniversitemize kayıtlarla ilgili olarak gelmelerine veya herhangi bir belge getirmelerine gerek yoktur.
E-devlet kapısı üzerinden e-kayıt işlemleri için: https://www.turkiye.gov.tr (Giriş yaptıktan sonra, “E-Hizmetler” sayfasında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığında “Üniversite E-Kayıt” sayfasına girerek Üniversite kaydı tamamlanır.
Dileyen öğrenciler kolaylıkla internet üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Üniversite kayıt hakkı kazanan öğrenciler yüz yüze kayıt yaptırmaya gerek kalmadan internet üzerinden E-Kayıt yaptırarak üniversiteye kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.
7. Eğitim süresi içinde kayıt yenileme işlemi yapılmazsa ne olur? Öğrenciler, her dönem başında akademik takvimde belirlenen süreler içinde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yıl derslere giremez ve öğrencilik hakkından faydalanamazlar.
Üniversite kayıtları 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yayımlanan duyuruya göre e kayıt da 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak. Belirtilen süre zarfında kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybetmiş olacaklar.
Elektronik kayıt işlemi tamamlandıktan sonra kayıt olunan üniversitenin internet (web) sayfasındaki duyurular takip edilmelidir. Elektronik kayıt işlemini tamamlayan adayların ayrıca üniversitelerine giderek kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.
Elektronik kayıt sistemi yerleştiğiniz üniversitenin öğrenci işlerine gitmenize gerek kalmadan online olarak kayıt yapmanıza olanak tanıyan bir sistemdir.
E-devlet kayıt sırasında, ÖSYM verileri, kimlik bilgileri, lise mezuniyet bilgisi ve askerlik tecil belgesi, e-devlet sistemi üzerinden yapıldığından ayrıca kayıt belgesi istenmemektedir. Orta öğretim mezuniyet bilgileri bulunmayanların kampüste kayıt yapması zorunludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri